reklama
malagga_89
Fanka BB :)
Ja mam 36+2 i od 3 dni taaaakie skurcze przepowiadające, że siedzę jak na szpilkach... :/ poza tym ból głowy, bo śpię po 3h, mdłości okropne, coś Ala biegunka... No weszłam w ten ostatni miesiąc z przytupem. Najgorsze to myślenie czy to już czy to nie już, człowiek nie wie co myśleć, bo trzeba poprostu czekać i obserwować organizm. Sieczka...
K_89
Mi ktg nie pokazało żadnych skurczy. A podbrzusze czuje...Ja mam 36+2 i od 3 dni taaaakie skurcze przepowiadające, że siedzę jak na szpilkach... :/ poza tym ból głowy, bo śpię po 3h, mdłości okropne, coś Ala biegunka... No weszłam w ten ostatni miesiąc z przytupem. Najgorsze to myślenie czy to już czy to nie już, człowiek nie wie co myśleć, bo trzeba poprostu czekać i obserwować organizm. Sieczka...
Cookie_
Moderator
Biegunka i wymioty mogą być oznaką porodu. Organizm się oczyszcza przed akcjaJa mam 36+2 i od 3 dni taaaakie skurcze przepowiadające, że siedzę jak na szpilkach... :/ poza tym ból głowy, bo śpię po 3h, mdłości okropne, coś Ala biegunka... No weszłam w ten ostatni miesiąc z przytupem. Najgorsze to myślenie czy to już czy to nie już, człowiek nie wie co myśleć, bo trzeba poprostu czekać i obserwować organizm. Sieczka...
Cookie_
Moderator
Mi ktg pokazywał skurcze (dość mocne w opinii położnej) a ja ich nie czulam. Położna w szoku była, mnie tylko podbrzusze pobolewało jak na zapalenie pecherza. Dopiero bóle krzyżowe czułam.Mi ktg nie pokazało żadnych skurczy. A podbrzusze czuje...
malagga_89
Wieeeem właśnie... i przez to się stresuje czy to już czy nie już i całe dnie i noce upływają na tym, że czekam czy się rozkręci czy się nie rozkręci...Biegunka i wymioty mogą być oznaką porodu. Organizm się oczyszcza przed akcja
Delikatne skurcze czułam już dawno, ale mnie nie niepokoiły. Te są dosyć mocne, pierwszego dnia (nocy) myślałam że to od wysiłku, ale od dwóch dni w zasadzie leżę i dzisiaj znowu były od 3 w nocy, później o 9 jak sie obudziłam to znowu...męczące i z krzyża... ehhh, nie chce sie nakręcać, wizytę mam w przyszłym tygodniu, nie ma sensu jechać na izbę skoro ruchy czuje i tylko te skurcze, a na ostatniej lekarz mówił że wszystko w porządku
Eda Helena
Kurczę, dobre pytanie. Kupiłam jeden biedronka chyba 3 lata temu mój syn starszy często chorował, nawet nie wiem gdzie on jest ten inhalator, gdzieś w domu haha, bo odkąd się przeprowadziliśmy tutaj 2 lata i 5 m-cy temu, to jak ręką odjął syn zdrowy. Wczesniej wynajmowalismy mieszkanie i zostalo zalane przez sąsiada wyżej i co gorsze od tego czasu byla straszna wilgoć. Co pól roku musiał odwiedzać pneumologa pediatra. I codziennie rano i wieczorem lek przez wyziew... Strasznie męczące to było dla niego... na szczęście to już za nami.Dziewczyny kupujecie inhalator? Jak tak to jaki?
reklama
Eda Helena
U mnie te skurcze to normalka, w zasadzie już w końcówce pierwszego trymestru, dlatego założyli mi szew (skracająca sie szyjka) i dodatkowo sama od siebie poprosilam moją gine o wskazanie jakiegos suplementu magnezu. Stawianie i twardnienie brzucha, do tego ból jak na okres. Całą ciążę zero infekcji. A zazwyczaj jak mi się już trafi (2-3x w całym 40 letnim życiu i to kiedy byłam w ciąży 2x) to właśnie pobolewa podbrzusze. Za to teraz od kilku tyg są bardzo częste bolesne ale nie regularne.Dziewczyny czy łapią was takie skurcze przwpowiadające, że czujecie ropieranie krocza? Jeśli tak to w którym tyg Was zaczęły łapać?
Właśnie powoli odstawiłam magnez, piję tylko ten w wodzie bo dobry na tranzyt.Magnez wycisza skurcze i tu chyba tylko o to chodzi żeby wcześniej przestać brać. Jestem ciekawa czy mi skurcze łydek wrócą :/
Tej nocy lekko mi przeszkadzały stopy (niespokojne nogi), a tak to nawet dobrze się czuję, zero skurczu łydek za to brzuch wariuje... Ale też może to być dlatego że synek bardzo ruchliwy i wywołuje te skurcze. Czasem chodzić nie mogę tak mnie ciśnie. Co chwile na siku.
I jęcze przy tym jakbym rodziła. Wczoraj w Ikea facet się wystraszył, że ja rodzę
Jutro 37 tc i na 12h40 zaplanowane zdjęcie szwów.