reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Brzuch mi się robił twardy, ból jak na okres do tego ból w lędźwiach i to wszystko promieniowało aż do ud. Nie wiem co to było, nie miałam czegoś podobnego w poprzednich ciążach przed porodem[emoji53] Trwało to dobrych parę godzin. Na szczęście na razie cały czas spokój. Maluch wesoło bryka jakby nigdy nic.
Nam wczoraj położna na szkole rodzenia mówiła że takie jakieś ból mogą być od kręgosłupa i że warto się wybrać do fizjoterapeuty bo zazwyczaj lekarze rozkładają ręce. Ciąża. Tak musi być. A wystarczy fizjoterapeuta

Nieprzespana noc /spina z mezem o remont/, koszmary senne z rodzinka w tle nad ranem ale teraz przed poludniem odespalam:).
Jak myslicie steresy i lęki podczas snu maja wplyw na dziecko w brzuchu?
Nawet we snie sie tym denerwowalam... Ehhhh...
Ja rzadko pamiętam o czym śniłam i raczej wolę nie pamiętać :)
Czy mają stresy i lęki wpływ na maluszka to niewiem. Pewnie za bardzo bierzesz te problemy do siebie, jesteś delikatną, wrażliwą osobą dlatego przeżywasz te przykre emocje w swoich snach.

Ja rzadko pamiętam o czym śniłam i raczej wolę nie pamiętać :)
Czy mają stresy i lęki wpływ na maluszka to niewiem. Pewnie za bardzo bierzesz te problemy do siebie, jesteś delikatną, wrażliwą osobą dlatego przeżywasz te przykre emocje w swoich snach.
Wczesniej w ciazy nie mialam takiego stresujacego koszmaru. Dziwne sny owszem ale nie z takim lękiem. Pierwsze co zrobilam po obudzeniu to reka na brzuch i prowokacja kontaktu.
Mala sie zwyczajnie zachowuje wiec to mnie uspokaja :)

Ja mam cyklicznie napady lęków po nocach :D mój dzieć żyje ale szczerze mówiąc nie wiem, jak ona na to reaguje :) Dajcie znać jak po wizytach. Ja po morfo, moczu i hbs. Wyniki w piatek po 14 ;D
Ja juz mam wczorajsze wyniki /elektronicznie Alab/ i sa peawie takie same jak w zeszlym miesiacu /nikt nie interweniowal to chyba ok/ tylko odczyn moczu sie zmienil. Nie wiem co to oznacza? Zawsze mialam blisko 7 a teraz wyszlo 5.5.
Czyli kiedys gorna granica normy a teraz dolna. /norma 5-7.5/.
Macie pomysl czy to dobrze?

Ja juz mam wczorajsze wyniki /elektronicznie Alab/ i sa peawie takie same jak w zeszlym miesiacu /nikt nie interweniowal to chyba ok/ tylko odczyn moczu sie zmienil. Nie wiem co to oznacza? Zawsze mialam blisko 7 a teraz wyszlo 5.5.
Czyli kiedys gorna granica normy a teraz dolna. /norma 5-7.5/.
Macie pomysl czy to dobrze?
To mi odwrotnie z 5 na 7 :p nic lekarz o tym nie mówił. Wiekszosc ciazy mialam 5 i bylo ok. To znaczy że z bardziej zasadowego poleciał teraz w kwaskowaty.

reklama
Nigdy o tym nic nie mowila. Podpytam jutro na wizycie kontrolnej.
Może coś w diecie zmieniłaś, że Ci skwaśniał. Np. więcej ogóreczka kiszonego albo coś? U mnie podejrzewam, że zasada wyszła bo ostatnio wpieszam jak opętana codziennie płatki z mlekiem. Miałam skoki i w jedna i w druga strone. Dopóki nie ma w moczu białek i innych atrakcji to jest dobrze.

Do góry