reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Też jem zdrowo, a przytyłam 11 albo 12 kilo już :/
Reguła naszej cukrzycowej diety jest dostarczenie w posilkach 1500-2000kcal no i ruch na świeżym powietrzu zero bialego pieczywa cukru no i dbanie o odpowiedni wyniki cukru we krwi u mnie po 2h po pisliku nie powinno przekroczyc 120 no i woda podstawa .

U mnie normy sa troche inne. Nie moze przekraczac godzine po posilku 130, a na czczo 90 :) Jedyny moj cheat meal czasami to dwa kawalki pizzy na spodzie kalafiorowym :p a i jeszcze kiedys jadlam burgera bez bulek :p poprostu samo mieso, warzywa i to owiniete w salacie ;p najlepsze jest to, ze taka opcja jest do wybrania wlasnie dla cukrzykow albo ludzi dbajacych o linie lol :p

Reguła naszej cukrzycowej diety jest dostarczenie w posilkach 1500-2000kcal no i ruch na świeżym powietrzu zero bialego pieczywa cukru no i dbanie o odpowiedni wyniki cukru we krwi u mnie po 2h po pisliku nie powinno przekroczyc 120 no i woda podstawa .

Jem 1700-1800 kalorii dziennie, chleb jem raz na jakiś czas, słodyczy nie jadłam wcale, więc serio nie wiem skąd te kilogramy. No ale w sumie nie przeszkadzają mi.

Ja 1000 ledwo jem...:/
A 15 na plusie
Wiec.... Eh :/

Ja mam sposób na utrzymanie wagi na poziomie 40kg, ale w ciąży nie mam zamiaru go stosować. Jak tak jadłam to nic nie tyłam, a mogłam jeść co chciałam i w jakich ilościach chciałam kiedyś. A teraz jem zdrowo, wcale nie jakieś ogromne porcje i tyle kg już na plusie, że naprawdę nie wiem skąd i czemu w takim tempie.

Ja 1000 ledwo jem...:/
A 15 na plusie
Wiec.... Eh :/

Ja mam sposób na utrzymanie wagi na poziomie 40kg, ale w ciąży nie mam zamiaru go stosować. Jak tak jadłam to nic nie tyłam, a mogłam jeść co chciałam i w jakich ilościach chciałam kiedyś. A teraz jem zdrowo, wcale nie jakieś ogromne porcje i tyle kg już na plusie, że naprawdę nie wiem skąd i czemu w takim tempie.

Dodatkowe kg są też moją zmorą. Jakiś czas temu miałam już 16 kg na plusie. Ale zaczęłam bardziej uważać na to co jem, zasięgłam też porad dietetyka i zobaczymy na kolejnej wizycie czy waga chociaż trochę się ustabilizowała. Mam nadzieję, że tak bo czuję się źle z taką wagą.

reklama
Do góry