reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

!!## musze gdzies sie wyzalic...
Tesciowa mi cisnienie podniosla - wlasnie sie dowiedzialam, ze ma drugi zestaw ubranek u siebie i zrobila pranie. Ubranka jak Mala bedzie z wizyta do przebierania. Dzieciak jeszcze sie nie urodzil a juz ma dwa domy i dwie matki??? Ciekawe co jeszcze ma w zanadrzu :(
Kurcze :( mogla dluzej sie ukrywac z tymi planami i mnie nie wkurzac. Myslalam, ze jest madrzejsza.
Ps. Zaznaczam, ze mieszkamy od niej 20 minut samochodem.
Pierwsza wnusia będzie ? Spokojnie, kobieta chciała dobrze. Gorzej jakby Ci narzucala swoją wolę .

reklama
!!## musze gdzies sie wyzalic...
Tesciowa mi cisnienie podniosla - wlasnie sie dowiedzialam, ze ma drugi zestaw ubranek u siebie i zrobila pranie. Ubranka jak Mala bedzie z wizyta do przebierania. Dzieciak jeszcze sie nie urodzil a juz ma dwa domy i dwie matki??? Ciekawe co jeszcze ma w zanadrzu :(
Kurcze :( mogla dluzej sie ukrywac z tymi planami i mnie nie wkurzac. Myslalam, ze jest madrzejsza.
Ps. Zaznaczam, ze mieszkamy od niej 20 minut samochodem.

Nie zgodziłabym się na coś takiego nigdy w życiu. Nie będę tutaj pisać o mojej tesciowej, ale ta to też na takie genialne pomysły wpada, że szok.
Ubrania do przebrania nosi się ze sobą w torbie do wózka czy plecaku, a nie zmienia na te, co sobie teściowa życzy.
Na Twoim miejscu bym jej powiedziała coś...

Pierwsza wnusia będzie ? Spokojnie, kobieta chciała dobrze. Gorzej jakby Ci narzucala swoją wolę .
Jak zaczelismy sie spotykac z moim obecnym mezem to od razu zapowiedziala, ze po urodzeniu dzieci to my sobie bedziemy pracowac a ona sie nimi zajmie. Nigdy jej nie interesowala moja opinia w tym temacie. Zmrozila mnie wtedy ta wypowiedz. Ale to bylo 18 lat temu! Myslalam, ze juz porzucila ten pomysl.
Niestety dla niej ja sama chce wychowywac dzieci tak dlugo jak sie da szczegolnie w pierwszych 3 latach zycia.

Nie zgodziłabym się na coś takiego nigdy w życiu. Nie będę tutaj pisać o mojej tesciowej, ale ta to też na takie genialne pomysły wpada, że szok.
Ubrania do przebrania nosi się ze sobą w torbie do wózka czy plecaku, a nie zmienia na te, co sobie teściowa życzy.
Na Twoim miejscu bym jej powiedziała coś...
Cos powiedzialam ale wiecej nagadalam mezowi ostrzegajac ze jak on jej delikatnie nie wyjasni ze to nie ona jest matka to bedzie mniej milo. :(

Dziewczyny któraś z was robiła kurs szkoły rodzenia online?? jeżeli tak to którą polecacie.
wiadomo wszędzie trzeba się zarejestrować a nie chce być pozniej zasypywana reklamami itp...
Na yt sa fajne kanaly z fimikami np.
Juz kiedys cytowalam cos z serii 'zaufaj poloznej'

Cóż za wysoką karę jej dali...500 zł to chyba żart za narażanie zdrowia dziecka... powinna dostać 50 tysięcy to by jej to z głowy wybiło takie zachowanie.
Dokładnie
O tak, powinni surowo karac za brak szczepien. Tylko to by zmobilizowalo niektorych.
Niestety :(
Już są obostrzenia przy przyjmowaniu do przedszkoli. Oby był to obowiązek- nie szczepisz- nie ma przedszkola ani szkoły. A jak nie chodzi do szkoły a obowiązek jest to kara, kurator, sąd itp. Muszą postraszyc jakoś bo sie cofamy w tej pl ze wszystkim juz do średniowiecza
Trudno mi to na spokojnie przyjmowac. :(
Są gatunki którym nie przetłumaczysz A w swojej ocenie chcą dobrze.
Moze ma niespełniony instynkt macierzyński. Chce chowac jak swoje.
Moze powiedz jej cos w stylu : bardzo doceniam twoją chęć pomocy ale swoje z życiu przyszłaś, jesteś już stara i powinnas pomyśleć o sobie i swoim zdrowiu. Odpoczywaj ile sie da. A jak czasami bede potrzebowała pomocy to cie poproszę o ile nie będziesz zajęta.
Znajdz na nią jakas metodę. Ale nie przekreślaj bo faktycznie kiedys sie może kobitka przydac.
Ja jestem sama z mężem bez zadnej pomocy ani wsparcia ani oparcia.
Te 20.min drogi troche cie od niej izoluje. Ale wyklaruj te relacje zeby ci na łeb nie wlazła.
Moja matka była taka ze potrafiła Już 3 letniemu dziecku dac stowe po cichu do ręki mowiac schowaj i kup sobie cos.
Tak qurfaś !!! Zaraz sie zbierze, zamówi taxi i.pojedzie do galerii samo na zakupy !!!
Nie szło z niej tego wytępić. Wszystko robila za moimi plecami, na złość, wbrew wszelkim zasadom pożycia społecznego Do dzis dnia. Dlatego kontakt zerowy

Zgadzam się. Osoby, które nie szczepią dzieci powinny mieć baaardzo surowe kary. Narażają swoje dzieci na niebezpieczeństwo, a przy tym również i te szczepione. Ok, nie muszą szczepić na dodatkowe szczepienia, ale na podstawowe muszą i powinny się z tego wywiązać.

Jak czytam „jak uniknąć szczepień” i ich argumentów to słabo mi się robi. Już chyba łatwiej dostać karę za niezaszczepienie psa niż za niezaszczepienie dziecka, a tak nie powinno być. Powinny być jakieś większe kontrolne i takie kary, żeby się nie wypłacili. Może wtedy by zrozumieli co robią dziecku.
Dodam jeszcze: co robią własnemu dziecku, ale też innym dzieciom przy okazji

reklama
Do góry