Ja każdego dnia budze się z nadzieja, ze malutka mnie zaskoczy i będzie bardziej dawala o sobie znać. Robię sobie nadzieje już kładąc się spać a później dupa i płacze. Ale tez ja czuje bardziej w nocy jak wstaje do toalety.Kochana, nie martw sie, jestem dzis z Toba bo moj tez od rana niemrawy jest bardzo. Ale moze to przez pogode albo ze ja sie dzis tez gorzej czuje i moze on to wyczuwa i tez nic nie robi tak jak ja. Tez sie martwilam ale bylam u poloznej i serducho w normie wiec czekam z utesknieniem do jutra moze sie w koncu rozrusza!
reklama
Celia89
Fanka BB :)
Nie stresuj się bo napewno żyje. Może trenuje jak śpisz. Jedź jutro dla własnego spokoju i zdrowia do lekarza, ale tylko, żeby się upewnić w tym co oczywiste czyli się rozleniwiło dziecko, a nie z nastawieniem że się coś złego dzieje.@Bosiek co masz na myśli pisząc ze mało czujesz synka? W jakich porach dnia? Czy jest tak ze cały dzień nic a tylko trochę wieczorem? Możesz opisać bardziej? Ja strasznie schizuje aż mnie na płacz bierze serio... myślałam ze im dalej tym będzie lepiej a się bardziej stresuje niż ba początku gdy nic nie czułam... tak jak już kiedyś pisałam u mnie robią ktg od 24 tyg co wizytę. Ostatnio ginekolog powiedziała ze jak mam plakac i się zamartwiać to mam przyjść nawet w każdym tygodniu sprawdzić i uspokoić psychikę. Dlatego jutro pojadę. A do następnej wizyty został mi tydzień.
Ja jestem wysoka powyżej 175 cm, moj mąż mówi ze pewnie malutka ma dużo miejsca dlatego jej nie czuje i ze pomieściłabym trojaczki.Tu przy fizjologicznej ciazy robi sie od 37-40 tc.
Lo spokojnie, wyluzuj, stres mu nie pomaga. Ja mojego czuje ok 3-4x na dobe czasem 1x, czasem seria 5 ruchów. Nie ma znaczenia co zjem i jak leze. Po prostu one mniej sie ruszaja i mniej intensywnie 2 kolezanka takze szczupla w 1 ciazy cory nie czula a w 2 kopie ja cora jak wariat. Każda ciaza jest inna. Ona prowadzi w Angli nie ma możliwości na nic, nawet prywatnie bo nie maja takich instytucji. 1 cora zdrow jak ryba, 2 cora tez, teraz 32 tc.
Ja ktg nie mialam nikt mnie o liczbę ruchów nie pytal. Widza na USG ze chlopak sie rusza.
Ja mam 173cm, a maz 198, więc mlody duzy, 10 dni temu ważył 1800, Mowie Ci nie ma co panikowac, skoro nigdy nic sie nie dzialo to po co sie denerwować ?Ja jestem wysoka powyżej 175 cm, moj mąż mówi ze pewnie malutka ma dużo miejsca dlatego jej nie czuje i ze pomieściłabym trojaczki.
Celia89
Może będzie bardzo grzeczną dziewczynką, albo przesypia całą ciążę i później da Ci popalić@Celia89 moja córeczka od początku jest rozleniwiona i spokojna albo ja taka nieczuła...
Ja na swoją mam kilka patentów - leżę na plecach obserwuje kiedy da o sobie znać w jej ulubionych porach, jeśli to nie pomoże kładę się na lewy bok. To działa na nią jak płachta na byka i aż mnie boli jak się zaczyna przeciskać.
Wypijam sobie wode z lodówki chyba nie przepada za tym, albo ją to orzeźwia.
Pożeram słodyczka - elfek po pół godziny leżenia.
Biorę kąpiel leżę na lewym boku który jest w ciepłej nie gorącej wodzie i czuje jak się przeciska ze stygnącej prawej połowy w tą dla niej przyjemniejszą
Dla swojego komfotu mam detektor tętna, ale szczerze mówiąc nigdy go nie użyłam. Leży nie rozpakowany.
Moj mąż tez jest wysoki, malutka tydzień temu miała 2.1 kg no właśnie straszna ze mnie panikara ale ja tez biorę zastrzyki z heparynyJa mam 173cm, a maz 198, więc mlody duzy, 10 dni temu ważył 1800, Mowie Ci nie ma co panikowac, skoro nigdy nic sie nie dzialo to po co sie denerwować ?
Kinga91
Mój ma często takie spokojne dni. Dziś czułam go tylko raz, jakieś 15 minut temu. Ostatnie dwa dni to samo, kopnął może dwa, trzy razy w ciągu doby.@Bosiek co masz na myśli pisząc ze mało czujesz synka? W jakich porach dnia? Czy jest tak ze cały dzień nic a tylko trochę wieczorem? Możesz opisać bardziej? Ja strasznie schizuje aż mnie na płacz bierze serio... myślałam ze im dalej tym będzie lepiej a się bardziej stresuje niż ba początku gdy nic nie czułam... tak jak już kiedyś pisałam u mnie robią ktg od 24 tyg co wizytę. Ostatnio ginekolog powiedziała ze jak mam plakac i się zamartwiać to mam przyjść nawet w każdym tygodniu sprawdzić i uspokoić psychikę. Dlatego jutro pojadę. A do następnej wizyty został mi tydzień.
Za to długi weekend to było jakieś szaleństwo, aż położona na brzuchu ręka podskakiwała
reklama
Ja tez biore heparyne, clexane 0.6. A to ma cos do ruchów? Nies słyszala. Takiej teorii, zaciekawiłas mnie.Moj mąż tez jest wysoki, malutka tydzień temu miała 2.1 kg no właśnie straszna ze mnie panikara ale ja tez biorę zastrzyki z heparyny