reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Ja na poczatku tracilam 1kg na tydzien. Teraz srednio w miesiacu wpada 2.5-3.0 kg. Wtedy meczyly mnie mdlosci, teraz czesto zgaga i wrazenie stania jedzenia w przelyku.
Szczerze to boje sie co bedzie z moja waga po porodzie.
To najmniej istotne. W pierwszej z 60 przytylam do 100 i pół roku po porodzie byłam laska jak sie patrzy.
Teraz mam juz 108 i szczerze głęboko gdzieś kiedy strace nadmiar kg. Wazniejsze dziecka zdrowie i żeby juz było z nami [emoji173]

E no bez przesady z tym wyrzucaniem ubranek które były w szpitalu :D personel medyczny też ma rodziny, sama jestem pielęgnarką więc chcąc nie chcąc przynosiłam wszystko po pracy do domu do maluszka. Wystarczy wyprać ;)
Odważnie z tym kupowaniem ubranek na cały rok :) u mnie młody na roczek miał r. 86 a na dwa lata r.104 więc r.74 na roczek to byłoby mało u mnie... a drugi znowu może rosnąć w zupełnie innym tempie. Ja na bieżąco będę kompletować ubranka, mam po starszym ale on z lipca ten ma być z grudnia/stycznia więc pewnie się nie zgrają co do pory roku.
Ja w 1 ciąży przytyłam 4,5 kg i od razu schudłam 10 kg... Teraz 4 na plusie- a w ogóle się nie ograniczam z jedzeniem, dziecko rośnie prawidłowo więc widocznie taka moja uroda i już. Koleżanka przytyła 25 kg i schudła w pół roku do wagi sprzed ciąży, więc nie ma co się martwić.

To najmniej istotne. W pierwszej z 60 przytylam do 100 i pół roku po porodzie byłam laska jak sie patrzy.
Teraz mam juz 108 i szczerze głęboko gdzieś kiedy strace nadmiar kg. Wazniejsze dziecka zdrowie i żeby juz było z nami [emoji173]

Szczerosc za szczerosc.
Nie martwi mnie ze kilogramy zostana. Boje sie, ze strace ich razy dwa a nie chce.
Przed ciaza udalo mi sie osiagnac wage najwyzsza w calej historii - dobilam do 45 kg. Ciezko bylo to zrobic. Ja normalnie potrafie stracic z 5-7kg w tydzien.
Teraz waze 50 i kazdy kg mnie cieszy. Wiekszosc idzie w brzuch, Mala jest duza:).

Tez jestescie teraz bardziej spiace?
Mi normalnie urywa sie film - najczesciej na 2-3 godzinki. Nic mnie nie budzi - teraz np. Maz rznal/pilowal od rana sciane pod parapet. /pietro nizej ale i tak dosc mocno slychac/- zaczelo mi to przeszkadzac dopiero teraz po przebudzeniu.
Zawinelam sie w koldre, wlaczylam muzyke i palulu. Tera tylko brzuch pod koldra chowam zeby wyciszyc.

No ja poszłam spac wczoraj 23:40 a wstałam dziś 11:02 XD o zgrozo, jak ja jutro wstane na mocz i krew... Teraz po kompieli odżyłam. Wezmę się za porządki to się dokrwie dotlenie ożyje. Ze spaceru nici bo pada. O szyby deszcz dzwoni deszcz dzwoni jesienny i pluszcze jednaki miarowy niezmienny :D jak to ujął Leopold Staff

Szczerosc za szczerosc.
Nie martwi mnie ze kilogramy zostana. Boje sie, ze strace ich razy dwa a nie chce.
Przed ciaza udalo mi sie osiagnac wage najwyzsza w calej historii - dobilam do 45 kg. Ciezko bylo to zrobic. Ja normalnie potrafie stracic z 5-7kg w tydzien.
Teraz waze 50 i kazdy kg mnie cieszy. Wiekszosc idzie w brzuch, Mala jest duza:).
Widocznie taki juz twoj urok :)
Jedź dużo słodkiego i węglowodanów, i z kilo serniczka za mnie [emoji3][emoji3][emoji3]

reklama
Do góry