reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Jak tam dziewczyny ? U mnie 37+5 ostatnia wizyta u gin zaliczona teraz tylko ktg co tydzień ... maleńka bez zmian ułożenie pośladkowe i wyznaczony termin cc na 23 stycznia. Myślałam ze uda się wcześniej w przyszłym tygodniu ale chcą czekać do 39 tyg. Czyli równe swą tygodnie przed nami, No chyba ze coś wcześniej samo się zacznie ... ogólnie samopoczucie ok i czekamy :)

A czemu tak późno cesarkę Ci wyznaczyli? Przecież może się zacząć akcja porodowa... Taka planowana powinna być zaraz po skończeniu 38tygodnia. No chyba że masz szpital w którym nie ważne kto zrobi cesarkę, to ufasz wszystkim lekarzom. Ja jednak chciałabym żeby moja gin robiła mi cc, zwłaszcza że ona też robiła pierwsze :)

Ciekawe czy Twoja kruszynka się jeszcze odwróci główką ;) a ile już waży?

reklama
W szpitalu powiedzieli ze cc planowane robią po skończeniu 39 tyg. Chyba ze wcześniej się zacznie coś dziać to oddali mi skierowanie i kazali odrazu przyjeżdżać i pokazywać papiery na cc. Póki co szyjka miękka zero rozwarcia wiec czekamy Maleńka jest całkiem spora ponad 3600 wyszło na ostatnim usg i nigdy nie była główka w dół a teraz to już chyba nie da rady:)

@bubus101 no rzeczywiście duża dziewczyna urosła to może jej być ciężko się odwrócić, chociaż nieraz przy rozpoczęciu akcji porodowej potrafią się dzieciaczki w ostatniej chwili odwrócić ale u Ciebie w sumie i tak nie ma to znaczenia bo i tak masz już skierowanie na cc a z jakiej przyczyny to skierowanie? Przez to ułożenie pośladkowe?

@bubus101 no rzeczywiście duża dziewczyna urosła to może jej być ciężko się odwrócić, chociaż nieraz przy rozpoczęciu akcji porodowej potrafią się dzieciaczki w ostatniej chwili odwrócić ale u Ciebie w sumie i tak nie ma to znaczenia bo i tak masz już skierowanie na cc a z jakiej przyczyny to skierowanie? Przez to ułożenie pośladkowe?
Tak przez ułożenie pośladkowe. Na początku byłam w szoku bo zawsze myślałam ze naturalnie urodzę tzn nie miałam wielkiej presji na naturalny ale ze to pierwsza ciąża to myślałam ze będzie SN:) ciekawa jestem czy wytrzymamy do 23 bo dziś albo coś mnie zaczyna łapać jakieś choróbsko albo to oznaki zbliżającego się porodu Hihi

Tak przez ułożenie pośladkowe. Na początku byłam w szoku bo zawsze myślałam ze naturalnie urodzę tzn nie miałam wielkiej presji na naturalny ale ze to pierwsza ciąża to myślałam ze będzie SN:) ciekawa jestem czy wytrzymamy do 23 bo dziś albo coś mnie zaczyna łapać jakieś choróbsko albo to oznaki zbliżającego się porodu Hihi

Dawaj znać jakby się coś zaczęło ;)

To chyba jednak przeziębienie bo dziś tylko katar pozostal z objawów ;) a już się nakręciłam wczoraj ehhh wariuje na końcówce Hihi

Jak my wszystkie ;) nie przejmuj się. Dla mnie już każdy skurcz to zapalająca się lampka że może to już... Ehh ta ostatnia prosta jest trudna a dla mnie wyjątkowo bo nerka już strasznie boli i czekam na rozwiązanie z niecierpliwością!

A przeziębienie mam nadzieję że Ci szybko minie bo kaszel i kichanie po cesarce to koszmar :baffled:

Minął tydzień od wizyty . dziś było KTG ładne skurcze ok100;) pani doktor w szoku bierze mnie na badanie a szyjka bez zmian nic a nic rozwarcia wiec czekamy dalej na porządne skurcze i może uda się w tym tygodniu ;) tak bardzo bym chciała. nie wiem ile to podświadomość ale po wizycie jakoś dziwnie ciężko ;)

Minął tydzień od wizyty . dziś było KTG ładne skurcze ok100;) pani doktor w szoku bierze mnie na badanie a szyjka bez zmian nic a nic rozwarcia wiec czekamy dalej na porządne skurcze i może uda się w tym tygodniu ;) tak bardzo bym chciała. nie wiem ile to podświadomość ale po wizycie jakoś dziwnie ciężko ;)

Skurcze to dobry znak, może od nich puści szyjka w końcu. Chociaż u mnie zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz skurcze są mega mocne a szyjka ani drgnie, chyba już taka ma uroda :) trzymam kciuki żebyś się już doczekała!
A ja jutro dowiem się kiedy termin cesarki. A dziś w nocy obudziły mnie mega silne skurcze, po dwóch godzinach się wyciszyły ale brzuch już nisko, także mam nadzieję wielką że bez niespodzianek dotrwamy do planowanej cesarki z moją gin :)

reklama
Skurcze to dobry znak, może od nich puści szyjka w końcu. Chociaż u mnie zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz skurcze są mega mocne a szyjka ani drgnie, chyba już taka ma uroda :) trzymam kciuki żebyś się już doczekała!
A ja jutro dowiem się kiedy termin cesarki. A dziś w nocy obudziły mnie mega silne skurcze, po dwóch godzinach się wyciszyły ale brzuch już nisko, także mam nadzieję wielką że bez niespodzianek dotrwamy do planowanej cesarki z moją gin :)
To czekamy jutro na wieści:) tak raźniej z kimś czekać ;)

Do góry