reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Kasiu ja tez wlasnie używam Bio Oil i tez chyba mnie uczula bo mam takie małe różowe plamki na brzuchu [emoji57]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie swedziala bardzo skóra na brzuchu i piersiach, ale myślałam że to dlatego, że się rozciąga. Ale zaczęła mnie swedziec tak bardzo, że nie moglam spać w nocy [emoji53] i też mi się takie kropki czerwone porobiły. Odstawilam na kilka dni i już mnie nie swędzi.
Tak na prawdę to nawet jakbyśmy się złotem miały wysmarowac to jak maja być rozstępy to będą.

Ja w pierwszej ciąży smarowalam się zwykła oliwka dla dzieci, co prawda mam trzy rozstępy na piersiach i udach.

Teraz też wybrałam babydream, bo moim zdaniem ma zbliżona bardzo konsystencję do oliwki dla dzieci.
Ale z tym moim smarowaniem to też tak od wielkiego dzwonu [emoji3]
Jakoś nie mam do tego zapału i smaruje się 2xtydzien. Jak mam popekac to i tak popekam.
Ja się smaruję wytrwale, bo mam ogólnie głęboką awersje do balsamow i moja skóra jest bardzo sucha. Wiem że to kwestia genetyki też ale nie zamierzam im tego ułatwiać [emoji6] tym bardziej że już trochę rozstępów mam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej [emoji846]w temacie balsamów ja używam Tołpa Mum. Mocno nawilża - niektórym zapach nie pasuje (ziołowy) ale z efektów jestem zadowolona.
Znalazłam masażystkę która nie boi sie ciężarówek !!! Dziś rozpusta: plecy, głowa i twarz. Po takiej sesji wróciłam z conajmniej dziwnym uśmiechem.[emoji12]

Hej dziewczyny [emoji4]

Ja powoli kompletuję wyprawkę, trochę ubranek juz mam, kokon i rożek tez juz jest [emoji4] dzisiaj przeglądałam wózki i wpadł mi jeszcze w oko Maxi Cosi Nova. Wyglada bardzo fajnie wg mnie i ma opcje składania bez użycia rąk. Moze któraś z bardziej doświadczonych mamusiek tutaj ma ten wózek i moze sie podzielić swoją opinią? [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Katarina91 ja ogladalam go na zywo i rozwazalam ale jedank biore quinny mood tylko na czterech kolach bo bardziej mi sie jego design podaba.
Aczkolwiek ten nova tez mnie zainteresowal[emoji6]
Pokaz kokon i rozek[emoji5]
Ja tez musze kokon zamowic ,w tym tyg bede lozeczka przegladac

A ja się zastanawiam kiedy zacząć prac te słodkie ciuszki....

Maxi Cosi Nova nie słyszałam ale z ciekawości sprawdziłam wyglada super. To są wózki w moim klimacie dlatego sama mam Mure. Nie składa się jedna ręka czy noga ale tez całkiem szybko.

Kupiłam materiały na kołderkę i podusie minky i będę brać się za to jak znajdę chwile czasu. Ostatnio ciężko ze mną. Boli tu i tam wiec ciężko się zmobilizować.
Gorsze dni po prostu...czekam na te lepsze.

Moj quinny tez ma skaldanie na guzik[emoji16]
Tez wlasie nie wiem kiedy prac,ale chyba za niedlugo powoli zaczne,bo teraz pranie bedzie dluzej schlo a nie bedzie mi sie chcialo wszystkiego na raz

No właśnie ja kupiłam już takie duże plastikowe pudła żeby ewentualnie popakowac te poprasowane rzeczy do tych pudeł.
U nas bardzo się kurzy a i miejsca w komodzie nie mam bo wszystko córki rzeczy zajmują.

W razie czego tez poukładam rozmiarami i opisze dla męża [emoji6]( tak odpukać w razie czego).

No i druga sprawa te ciuszki to mam we wszystkich kolorach tęczy i ciemne śpiochy i jasne o kolorowe. Wolałabym nie prac razem [emoji5]

@Funia90 kokon mam taki z tinystar, a rożek pokaże jutro. Rozek kupiłam tańszy bo stwierdziłam ze do szpitala szkoda zabrać jakiś droższy, a tez sie pewnie za długo nie przyda, chyba, ze pozniej jako mata [emoji4]
1506808340-aaaaaa.jpeg

@michasia30 a ja nawet wczesniej nie za bardzo wiedziałam ze Maxi Cosi produkuje tez wozki [emoji33] przeglądałam dzisiaj sklepy z wózkami i wpadłam na ten i muszę powiedzieć, ze bardzo mi sie podoba. Ta opcja z 4 kołami, chyba nawet bardziej niż Mutsy Evo, bo Igo juz totalnie odpada ze względu na cenę. Jeszcze tylko muszę go obejrzeć i pojeździć w sklepie [emoji6]

reklama
Do góry