reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Damy radę [emoji4] w poprzednim poście odpisałam Ci tez na pytanie o żelazo [emoji6]

Dziewczyny a wózki i foteliki macie jakieś konkretne upatrzone? [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki, zobaczę co powie lekarka na moje wyniki.
Mam dwa typy, ale znajomi mi trochę namacili ostatnio i ostatecznie nie wiem na który się zdecydujemy. Pewnie zamówimy dopiero w listopadzie, bo październik jest miesiącem sporych wydatków pozaciążowych... A Ty juz sobie coś upatrzylas?

reklama
@michasia30 odkąd skończyłam 18 lat to chyba najgorszy termin na urodziny [emoji12] (kac po nocy sylwestrowej)
@Veronique mi sie bardzo podoba Mutsy Igo, ale ze względu na remont to chyba sie zdecydujemy na Mutsy Evo ale jeszcze muszę go porządnie obejrzeć w sklepie [emoji6] a fotelik chyba Cybex Aton Q [emoji6] ale tez wszystko bliżej listopada

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@michasia30 odkąd skończyłam 18 lat to chyba najgorszy termin na urodziny [emoji12] (kac po nocy sylwestrowej)
@Veronique mi sie bardzo podoba Mutsy Igo, ale ze względu na remont to chyba sie zdecydujemy na Mutsy Evo ale jeszcze muszę go porządnie obejrzeć w sklepie [emoji6] a fotelik chyba Cybex Aton Q [emoji6] ale tez wszystko bliżej listopada

Mutsy Igo brałam pod uwagę bo jest naprawdę bardzo zgrabny, tylko odstrasza mnie malutka gondola, ma chyba 82 cm i koleżanka która miała mutsy uprzedziłam mnie ze jej córka szybko wyrosła i nie mieściła się w gondoli. Z drugiej strony, podobno np. Półroczne dziecko nie chce już siedzieć w gondoli... I weź tu człowieku bądź mądry...

@Veronique mi sie wydaje ze ta gondola wystarczy. Poza tym my rodzimy zima, wiec mniejsze dziecko opatulisz i będzie na to miejsce w tej gondoli i z czasem jak będzie rosło przyjdzie lato wiec juz tylko jakaś pieluszka ewentualnie do przykrycia i miejsca starczy. A jesienią/późnym latem juz sie przesiadziemy na spacerówkę. Ja sobie tak to rozkminilam [emoji6] Wlasnie w Mutsy gorzej chyba urodzić latem, gdy dziecko rośnie i przybywa tez warstw ubrań. To wtedy zima juz np. przy 4-5 miesięcznym dziecku moze brakować miejsca w gondoli [emoji4]

@Veronique mi sie wydaje ze ta gondola wystarczy. Poza tym my rodzimy zima, wiec mniejsze dziecko opatulisz i będzie na to miejsce w tej gondoli i z czasem jak będzie rosło przyjdzie lato wiec juz tylko jakaś pieluszka ewentualnie do przykrycia i miejsca starczy. A jesienią juz sie przesiadziemy na spacerówkę. Ja sobie tak to rozkminilam [emoji6] Wlasnie w Mutsy gorzej chyba urodzić latem, gdy dziecko rośnie i przybywa tez warstw ubrań. To wtedy zima juz np. przy 4-5 miesięcznym dziecku moze brakować miejsca w gondoli [emoji4]

Możliwe, tylko ta gondola jest o 10 cm mniejsza niż inne i tak sobie kminie że dziecko np jak się urodzi mając 60 cm plus śpiworek... A z kolei skoro produkują te wózki i są tak chętnie kupowane to może jest ok :) tylko mogliby zrobić miękka rączkę albo dać inny materiał ;)

My przenieśliśmy się w spacerówkę jak K miał 4,5mca. Gondola była duża ale mlody tak ciekawy świata że darł się wniebogłosy. Po zmianie na spacerówkę spacery stały się przyjemne.

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My przenieśliśmy się w spacerówkę jak K miał 4,5mca. Gondola była duża ale mlody tak ciekawy świata że darł się wniebogłosy. Po zmianie na spacerówkę spacery stały się przyjemne.

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mi sie wlasnie wydaje ze taki bobas nie będzie chciał długo leżeć na płasko, tylko obserwować co sie dzieje dookoła [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry