reklama
michasia30
Fanka BB :)
Nie ma chętnych do pisania , a szkoda... bo cały czas odświeżam wątek. [emoji6]
Michasia - dobrze że chociaż Ty coś naklikalas [emoji23]
Staram się jak mogę [emoji6]
[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel
Katarina91
Hej dziewczyny, mogę dołączyć? Szkoda, ze sie przenioslyscie na zamknięty wątek. Termin mam na 18 stycznia, to moja druga ciąża, pierwsza zakończona niestety wczesnym poronieniem. Teraz jesteśmy juz w 22tc i potwierdzony synek :-)
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hej dziewczyny, mogę dołączyć? Szkoda, ze sie przenioslyscie na zamknięty wątek. Termin mam na 18 stycznia, to moja druga ciąża, pierwsza zakończona niestety wczesnym poronieniem. Teraz jesteśmy juz w 22tc i potwierdzony synek :-)
Hej, ja w piątek zaczęłam 23 tydzień i u nas będzie córka
Dzisiaj byłam na teście obciążeniowym, było w porządku. Tym razem dostałam wersję cytrynowa, ale w ogóle nie zauważyłam różnicy że zwykła podejrzalam wyniki i wydają się być ok.
W pon odbieram wyniki posiewu moczu i wymazu z szyjki macicy.
Czy któraś z Dziewczyn ma anemii ciążowa? I przyjmuje żelazo itp? Przy jakim poziomie się suplementuje? W sensie jaka mialyscie hemoglobine i hematokryt?
Hej @Katarina91 [emoji6] dobrze że do przodu [emoji6] co się niedobrego wcześniej wydarzyło jeśli mogę spytać?
---23tc---
---23tc---
Katarina91
Dzięki dziewczyny za miłe przyjecie[emoji4] @Veronique test na obciążenie glukoza jeszcze przede mną, mam zamiar zrobić za 2 tyg przed wizyta. Przetrwałas jakoś? Ja nigdy nie miałam tego badania i z tego co słyszę od koleżanek to do najprzyjemniejszych nie należy [emoji19] @Lovi23 imienia jeszcze nie mamy, mieliśmy kilka opcji dla dziewczynki, ale pokazał sie siusiak teraz myślimy intensywnie, ale nie możemy z mężem póki co dojść do porozumienia. @dreamscometrue w poprzedniej ciąży kiedy powinnam byc juz w 9tc pojawiło sie plamienie, w międzyczasie miałam dość intensywne przemijające bóle brzucha, ale lekarz stwierdził ze wszystko sie rozciąga i ma prawo bolec. Plamienie pojawiło sie chyba w sobotę i było go naprawdę mało, a na wizycie w poniedziałek okazało sie, ze ciąża obumarła w 6 tyg... nie wiem co było przyczyna. Robiłam masę badań, wyszła mi mutacja mthfr i pai-1 ale wg genetyczki to nie była przyczyna. Ta ciąże miałam od początku na luteinie i odpukać wszystko jest dobrze.
Dzięki dziewczyny za miłe przyjecie[emoji4] @Veronique test na obciążenie glukoza jeszcze przede mną, mam zamiar zrobić za 2 tyg przed wizyta. Przetrwałas jakoś? Ja nigdy nie miałam tego badania i z tego co słyszę od koleżanek to do najprzyjemniejszych nie należy [emoji19] @Lovi23 imienia jeszcze nie mamy, mieliśmy kilka opcji dla dziewczynki, ale pokazał sie siusiak teraz myślimy intensywnie, ale nie możemy z mężem póki co dojść do porozumienia. @dreamscometrue w poprzedniej ciąży kiedy powinnam byc juz w 9tc pojawiło sie plamienie, w międzyczasie miałam dość intensywne przemijające bóle brzucha, ale lekarz stwierdził ze wszystko sie rozciąga i ma prawo bolec. Plamienie pojawiło sie chyba w sobotę i było go naprawdę mało, a na wizycie w poniedziałek okazało sie, ze ciąża obumarła w 6 tyg... nie wiem co było przyczyna. Robiłam masę badań, wyszła mi mutacja mthfr i pai-1 ale wg genetyczki to nie była przyczyna. Ta ciąże miałam od początku na luteinie i odpukać wszystko jest dobrze.
Ja dziś robiłam drugi raz, wcześniej miałam chyba w 16 tygodniu, bo lekarzowi mój cukier na czczo się nie podobał.
Ja oba testy znioslam dobrze, chociaż ten pierwszy raz był gorszy że względu na pobranie krwi- nie udawało się znaleźć żył, Panie mnie obtlukly ostatecznie pobrały z grzbietu dłoni, czego nie lubię bardzo
reklama
Katarina91
@Veronique a tak z ciekawości, trzeba kupić samemu ta glukozę czy w laboratorium sami dają i przygotowują do wypicia?