reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Wiecie co wy zawsze poruszacie tematy na czasie....wlasnie w sobote sie poryczalam po rozmowie z moim tata...mam brata rok mlodszy w zeszlym roku urodzil mu sie syn.On mieszka z narzeczona w pl moj tata tez a ja tu i moja mama .Dostal w zeszlym roku wozek od taty i to nie tani teraz bierze slub to obraczki dostaje i pieniadze a ja? Nie chodzi zu nawet o kase bo na wszystko zawsze sami pracujemy ciezka praca ale chocby zapytac czy czegos nie potrzebuje?Moj brat ma dobra prace prawie zadnych oplat bo on jezdzi a ona u rodzicow jest i tylko on sie liczy..to bylo przykre dla mnie...wszyscy mysla (rodzina) ze za granica to wszystko za free a tu tez ciezko trzeba pracowac...no cuz sorrki wyzalilam sie troche[emoji4]

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi też głupio jak moja mama już orzekła, że ona nam za przyjęcie weselne w przyszłości zapłaci, a mamie B to by było na rękę żebyśmy się jednak nie pobierali, bo ona nam nie da ale starszej siostrze B wyprawiała wielkie wesele... trochę nie fair.

reklama
Tylko widzisz tu w jednym i drugim przypadku ta pomoc jest nadużywana, bo stekac i kwekac umieją że nie ma kasy na Przedszkole czy coś a kasę na zegarek czy buty za 400 zł to jest, bo przecież nie można Pokazać się w czymś "tanim"

Przykre to bardzo. Szkoda, że rodzice tego nie dostrzegają.

Mieszkasz na południu Anglii? Ja mieszkałam dwa lata w Północnej Anglii ale wróciliśmy do Polski żeby się ustatkowac i powiększyć rodzinę. Jakoś tam nie wyobrażałam sobie życia chociaż mieliśmy dobrą sytuację zawodową/życiowa. Strasznie tęskniłam... chyba emigracja nie dla każdego [emoji5]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W hrabstwie Essex dokładnie. Niedaleko Colchester, Chelmsford i Whitam gdzie jest agencja pracy dla które pracowałam setki lat temu a w której Olly Murs był agentem jak jeszcze nie był sławny [emoji12][emoji23][emoji23]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Tak dokładnie, Tzn. Że moi pomagają mojej siostrze i jej mężowi bo se sami rady nie dadzą, a teściowa siostrze mojego ale to Bardziej na zasadzie że ma dom, piętro oddała im, czyli dom będzie dla nich a my sobie mamy kredyt spłacać do emerytury.
Ogólnie nie Chodzi mi o to że coś mi.sie należy ale nie fair jest na zasadzie że skoro jednym się pomaga to jak można mieć drugich w nosie. Mam nadzieję że ja nigdy tak nie zachowam się w stosunku do moich dzieci
Wiesz, bo niektórzy chyba myślą, że mieszkanie od dewelopera to się dostaje za darmo [emoji6] też słyszałam, że my to mamy mieszkanie a ktoś inny to nie. I to, że Zapierdzielasz żeby mieć na to mieszkanie, że często jedna wypłata idzie na same opłaty, nikogo nie interesuje. Moja mama też dzieli równo pomiędzy mnie a siostrę, ale od strony męża już nie.

Witam wszystkie mamy :-D Można jeszcze do was dołączyć? Mam nadzieję, że nie jest za późno.
Termin mam na 20.01 i będzie drugi synuś Patryk :-D Pierwszy ma 6 lat i nie może się doczekać braciszka :-D polowkowe mam w najbliższy czwartek.
Hej, witaj [emoji4] mamy ten sam termin [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też, brat Tz dostał cały dom (mieszkają razem z Matką Tz )
Tz zapytał tylko, czy może dostałby w takim wypadku działkę... to już jakiś start.. NIE... A i jeszcze wyszlo że Tz dopomina się o majątek. [emoji19]
No niestety brak słów....
No cóż my jesteśmy przynajmniej dumni z tego że sami sobie wszystko zawdzięczamy i nie muszę być komuś "wdzięczna".

Rozumiem.
Teoretycznie w przyszłości jak teściowa zemrze i dom przejdzie na siostrę to możecie się dopominać ze strony tej siostry tzw. zachowku. @Lovi23 tak samo Wam teoretycznie należałby się zachowek. Dokładnie nie wiem na jakiej to zasadzie działa ale akurat jestem w temacie dziedziczenia i darowizn i coś mi gdzieś wpadło w necie o tym.
Tak masz rację ale widzisz po pierwsze mój jest zbyt "dumny" a po drugie nie zrobiłby tego siostrze bo to jednak siostra a i tak nie miałaby z czego spłacić. Pozostalaby Sprzedaż tylko i wielka kłótnia w rodzinie

reklama
Do góry