reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
1505062733-aaaaaa.png

Cos takiego znalazłam w internetach [emoji5]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nadrobiłam Was od wczoraj!
Postaram się odnieść, co do śniadań to ja w końcu w tej ciąży nauczyłam się je jeść. Do tej pory śniadań wcale nie jadłam (wiem, mało zdrowo), teraz albo zestaw chrupki z mlekiem i po godzinie dwie kanapki i serek, albo od razu kanapki i serek i po godzinie jakieś owocki.
Masterchefa uwielbiam, każdą możliwą wersje. Tak samo jak inne TopChefy i piekielne kuchnie.
Piszecie o tych granicach, ja zaciskam dogi do stycznia nie biorę innego scenariusza pod uwagę.

My zaczęliśmy dziś kompletowanie wyprawki. Dzięki Bogu zabrałam swoją mamuśkę, bo bym znów wróciła z niczym. Rano pojechaliśmy na Targi Mam, trochę lipa, bo mało wystawców ale upolowaliśmy ręcznik z pszczołą, B go zobaczył i stwierdził, że musi być dla Mai pszczoła i już. Moja mama mnie namówiła na pieluchę wielorazową (w sumie płaciła więc nie dyskutowałam), będziemy testować. Kupiliśmy pieluchy bambusowe (120x120) są takie mięciusie. Potem wylądowaliśmy w sklepie dzieciowym (akurat miałam kupon rabatowy) i tam już polecieliśmy po bandzie. W sumie moja mamuśka w większości płaciła, wybrała pościel i wypełnienie (nawet nie mogłam dyskutować), nakupowałam pieluch tetrowych i rożek.
Także u nas bardziej Babka-Wariatka niż Matka-Wariatka, a ja sobie w domu zamówiłam parę ciuszków ze Smyka, bo też akurat rabat 20% w ten weekend.

@ika078 ja też z Łodzi :)

Cześć :-) moge dolaczyc do styczniowych mam? Mam na imię Iza i jestem z Łodzi. Termin porodu mam na 13 stycznia - bedzie chłopiec. Polowkowe miałam 29.08, a kolejna wizyta 12.09. Narazie wszystko bez komplikacji, dlatego nadal pracuję. Od 12.09 planuje zwolnienie na mały odpoczynek i przemyslenie co należy kupić, gdyz to moj pierwszy potomek☺
Pozdrawiam

hej :-) Witaj na forum. Ja mam na imie Kasia i tez jestem z Lodzi, w ktorej czesci miasta mieszkasz? Myslalas juz gdzie chcesz rodzic?

hej :-) Witaj na forum. Ja mam na imie Kasia i tez jestem z Lodzi, w ktorej czesci miasta mieszkasz? Myslalas juz gdzie chcesz rodzic?
Mieszkam na Widzewie, a Ty? Jeśli chodzi o poród to szpital Madurowicza albo Rydygiera, ale planuje jeszcze odwiedzić sale porodowe. Chyba wybiorę Madurowicza z uwagi na dobry sprzęt w przypadku komplikacji. Wiem że Matka Polka jest pod tym względem najlepsza, ale jakoś wszyscy mi ten szpital odradzaja :oo2: A Ty na który chcesz się zdecydować?

Dziewczyny obczajcie nowy artykuł, a w nim link do listy certyfikowanych lekarzy, ktorzy mogą wykonywać USG płodu (te w I trymestrze, połówkowe i w III trymestrze), sprawdzić czy i Wasi tam są ;)
Już wiem czemu mój prowadzący odsyła mnie na te badania do swoich kolegi i koleżanki, bo sam nie jest certyfikowany, ale na szczęście tamtą dwójką już tak

Link do: "Badania prenatalne" - czy są dla każdego? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mieszkam na Widzewie, a Ty? Jeśli chodzi o poród to szpital Madurowicza albo Rydygiera, ale planuje jeszcze odwiedzić sale porodowe. Chyba wybiorę Madurowicza z uwagi na dobry sprzęt w przypadku komplikacji. Wiem że Matka Polka jest pod tym względem najlepsza, ale jakoś wszyscy mi ten szpital odradzaja :oo2: A Ty na który chcesz się zdecydować?

Ja mieszkam na Bałutach i tez chce rodzic w Madurowiczu ;-)

Do góry