reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny a jak często trzeba badać ft4? Ja badalam ft4 i tsh przy ostatniej wizycie okolo miesiąc temu mam niedoczynność ale taką ciążowa teraz planuje zbadać tylko tsh myslicie ze ok?

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Ja miałam badane tsh przed ciążą i moja już mi więcej nie zlecala. Sama sobie zrobiłam kilka tygodni temu a ona mnie zapytała z jakich powodów się zbadalam. Powiedziałam, że tak dla siebie :p. Wyszło ok więc ja pewnie sama oznacze sobie jeszcze w 3 trymestrze.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi się też takie kulki robią @MilkyWay
Głównie jak leżę na plecach choć i czasem jak siedzę też.
Mój lekarz mówił że to normalne, brać magnez + nospa.
Odkąd biorę magnez jest lepiej, rzadziej mi się macica stawia.
Dzięki a ile magnezu bierzesz? Ostatnio biorę 3×1 to może teraz zwiększe.

Dzięki a ile magnezu bierzesz? Ostatnio biorę 3×1 to może teraz zwiększe.

Biorę 250mg magnezu plus trochę magnezu w multiwitaminie (nie za dużo go tam jest, jak będę w domu to sprawdzę).
Gdzieś czytałam że norma dla kobiet w ciąży to 400mg na dzień.

Dziwni Ci lekarze, ja z tarczyca przed ciąża nie miałam problemów to skąd bym miala wiedzieć ze mam brac leki jakbym w ciąży nie zbadala [emoji51] a rodzinna to samo zamiast zlecić mi tez ft4 to slowem sie nie odezwala, tylko tsh mi wpisala tak jak jej powiedziałam bo po co ma placic ....

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

@MilkyWay w multiwitaminie jest 150 mg i napisane że to 40% zapotrzebowania. Ile z tego się przyswaja to nie wiem, sceptycznie podchodzę do multiwitamin, bo np podobno żelazo i magnez brane jednocześnie słabo się wchłaniają , a tam są razem.

Mi lekarz zalecil 3 razy dziennie po 2 tabletki magneb6.

Jak się masz Veronique?
Ostatnio o Tobie myślałam, bo chyba muszę przejść na dietę lekkostrawną, wzdęcia mam kosmiczne jak zjem coś cięższego, lub smażonego. I porcje muszę mieć malutkie, inaczej bolą mnie wszystkie wnętrzności.
Jak u Ciebie z dietą?

reklama
Do góry