reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Probuje Was nadrobić ale produkujecie :-)
U mnie strasznie szybko czas leci, mlody zadowolony ze chodzi do pierwszej klasy :-) chodzi z wielką chęcią jak na razie.
Ja tsh robie co miesiąc.
Malinka wyrazy współczucia!

Jak się masz Veronique?
Ostatnio o Tobie myślałam, bo chyba muszę przejść na dietę lekkostrawną, wzdęcia mam kosmiczne jak zjem coś cięższego, lub smażonego. I porcje muszę mieć malutkie, inaczej bolą mnie wszystkie wnętrzności.
Jak u Ciebie z dietą?
Ja też mam dzisiaj mega wzdęcia:/ i zaczęło się po śniadaniu. Może to przez jajecznicę.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczynki!

Jestem po wizycie! Dzis 23 tydzien wiec wchodzimy w 6 miesiac. Moja dziewczynka potwierdzona przez lekarza ktory widzial chlopca w 14,5 tygodniu ;) . Wazy 532g I parametry w normie. Slicznie wkladala raczki do buzki albo chciala wypchac scianke ;) cudowna Moja! Lekarz nie chcial mi jakos robic wewnetrzenego usg I przez brzuch zmierzyl szyjke ktora niby sie wydluzyla do ponad 5 cm'?!!! Ale Sam dodal ze wynik dopochwowo moglby roznic sie nieco. No nic Mam nadzieje ze w poniedzialek przy wizycie w szpitalu potwierdza ze jest tak dobrze ;).
A I poki co jest ulozona miednicowo z glowka nad moim pepkiem I nozkami w dole ale wiem ze ma jeszcze czas na zmiane;).

A I kaZal mi sie mniej ekscytowac.... I energie zostawic dla dziecka I nie byc wulkanem na zewnatrz.... a to wbrew mojej naturze;) choc na codzien nie ma az tylu powodow do ekscytacji poza widokiem wlasnego upragnionego I wymodlonego dziecka...

Milego wieczorku Kochane.
Zaczyna sie sporo nowych seriali I programow tak wiec zamierzam sie relaksowac ;)

Jak się masz Veronique?
Ostatnio o Tobie myślałam, bo chyba muszę przejść na dietę lekkostrawną, wzdęcia mam kosmiczne jak zjem coś cięższego, lub smażonego. I porcje muszę mieć malutkie, inaczej bolą mnie wszystkie wnętrzności.
Jak u Ciebie z dietą?

Hej. Ja dietę trzymam bo by mnie wykrecilo. Smażone to jadłam chyba na początku ciąży :) pozwalam sobie na jajko raz-dwa razy w tygodniu, trochę chudego twarogu , rybe raz w tygodniu-pstrąga lub dorsza w piekarniku w folii. Nie jem nic drożdżowego, kwaśne go, zero pomidorow. Zero śmietany. Warzywa tylko gotowane i to wybrane-glownie marchewka, seler, cukinia, ziemniaki, buraki. Wybrane owoce- brzoskwinia, borówka, banan i gotowane lub pieczone jabłko. Jem płatki ryżowe, ryż, makaron nitki. Wywary tylko warzywne, ale bez cebuli i pora. Czasami po 2-3 pierogi zjem z białym serem lub owocami. W sobotę kakao - mleko i woda w proporcjach 1:1. Dodaje łyżeczkę masła klarowanego do zup.
Nie pije już nutridrinkow, bo miałam po nich sraczke za przeproszeniem :)
I ciągle jestem na lekach: controloc, Gaviscon, ulgastran, enterol. Doraźnie torecan/zofran. Nie przybrałam jeszcze na wadze od ostatniego ważenia, ale czuję się lepiej. Jestem w stanie już przyjmować leki doustne bez problemów :)

Właśnie wyszłam z pomiaru szyjki, 31mm. Czyli tak samo jak poprzednio :) Córka rozwija się prawidłowo. Waży 485 gram :)

@Veronique ojej bardzo musisz trzymac diete[emoji15]powodzenia [emoji5]

@dreamscometrue moja orzyjaciolka na podobnym etapie zaczela popuszczac i musiala chodzic z podpaska:/
Przy twoim szczesciu uwazaj teraz tym bardziej na infekcje

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Co mi się przydarzyło ... kichnęłam i typowo zsikalam się w majty.... co mnie jeszcze czeka w tej ciąży [emoji54]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Ja ostatnio tak miałam jak nie mogłam ze śmiechu wyrobić... dobrze,że miałam wkładkę [emoji3] bo wstyd. Jakieś nietrzymanie moczu... czy co... muszę doktorki zapytać w piątek o co tu chodzi.

reklama
Sorki ze spytam ale masz może hashi też Ty? Bo u mnie ja mam niedoczynność z podejrzeniem o hashi. Tak się zastanawiam na ile prawdopodobne jest ze moje dziewczyny też będą mieć, czy po prostu zbieg okoliczności (moja mama też ma).
Nie ma problemu za pytanie. :-)
Ja nie mam hashi, ale moj maz dostal w sumie po corce... po za tym on tez ma cukrzyce. Obydwie to choroby autoimunoglobuliczne i czesto sie bardzo lubia, niestety. Aczkolwiek ja bym nie martwila sie czy Twoje dzieci beda mialy czy nie. Jest wiele osob w tej chwili ogolnie z chorobami auto, nie zawsze sa to choroby w rodzinie, troche jak ruletka.
Mysmy po diagnozie u corki doszukiwali sie moze popsutego genu czy cos, ale w kline kazali sobie tym nie zaprzatac glowy. Czasami sie dostanie piekne wlosy po dziadkach a czasami cos paskudnego. :-)

Do góry