reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
O maskara, @Veronique Koleżanka Dobra Rada się rozszalała :D szczerze? Ja już się nie mogę doczekać tych nieprzespanych nocy, płakania, kolek, marudzenia itd. Bo za tym wszystkim kryje się też uśmiech, przytulanie, buziaki, gilgotki, noszenie na rękach i cała masa innych super rzeczy ;)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Troskliwe rady z dzisiaj od kolezanki:
-mówię, że mamy dużo sierści w domu i mąż odkurza przyjemniej raz dziennie-- to za mało, ona nie ma ani jednego zwierzęcia a odkurza przynajmniej dwa - trzy razy dziennie
-muszę kupić łóżeczko do salonu, żeby dziecko chronić przed lizaniem- mała od psów dostanie alergii
-nie czuje się najlepiej-będę czuła się jeszcze gorzej
I żebym zapamiętała jak jest teraz bo już nigdy się nie wyśpię i nigdy nie będzie tak fajnie jak teraz.

Serdeczne dzięki :)

Poszczuła bym ją psem ;p
Albo dobra szkoda psa ....

Ehh... szkoda słów i nerwów na takich ludzi...

-mówię, że mamy dużo sierści w domu i mąż odkurza przyjemniej raz dziennie-- to za mało, ona nie ma ani jednego zwierzęcia a odkurza przynajmniej dwa - trzy razy dziennie
-muszę kupić łóżeczko do salonu, żeby dziecko chronić przed lizaniem- mała od psów dostanie alergii
I żebym zapamiętała jak jest teraz bo już nigdy się nie wyśpię i nigdy nie będzie tak fajnie jak teraz.

Masakra... u nas teraz odkurzacz idzie w ruch raz w tygodniu [emoji23] przy dwóch psach - to stanowczo za mało! Dobrze, że psy są ostrzyzone [emoji3]
I dobrze , że nie mam takiej koleżanki która rzuca mi takimi radami. [emoji3]

Mój pies zachowuje sie jak dziecko i po cichaczu wlazi na kanapę i kładzie lepek na moje wlochate poduszki. Kudly są wszędzie. Fionek czasami w nocy przylazi jak mu się cos przyśni i kładzie sie do nas na pól godziny. Autentyk :D a potem idzie do siebie. Ja mam pierdolca na punkcie zwierząt. Miałam jeszcze królika, który umarl ze starości i gigantyczne akwarium, ale oddaliśmy koledze bo mieszkanie za Male na 300 litrów. :D Gadki o alergiach mnie nie ruszają. Niech sobie każdy zyje jak lubi.

O matko, dziewczyny, ciężko nadążyć, nawet zakupów nie da się spokojnie zrobić żeby tu nie mieć zaległości [emoji14]

Pisałyście o tych kolejkach. Oglądałam dziś PnŚ i w ogóle zdziwiona byłam, że ludzie tak chętnie ustępowali miejsca. Mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś mnie przepuścił, choć mąż mi dzisiaj powiedział (ku mojemu gigantycznemu zdziwieniu), że po mnie tak w zasadzie to jeszcze mało co widać. Więc wszystko przede mną [emoji6] w każdym razie upominać się nie mam zamiaru, uważam że tego wymaga kultura i dobre wychowanie. Jak ma mnie ktoś obrzucać błotem to dziękuję, postoję. Do następnej wizyty u gin mam zrobić test obciążenia i w sumie mogłabym iść na nfz, ale właśnie jak pomyśle o tych wszystkich ludziach w kolejce to wolę pójść do swojego szpitalnego labu, zapłacić i na spokojnie to badanie zrobić.

Co do prowadzenia samochodu to teraz już jest ok, ale w I trymestrze to był dramat. Raz przejechałam na czerwonym świetle, bo w ogóle go nie zarejestrowałam a innym razem wyjechałam z podporzadkowanej wprost pod rozpędzone auto. I jeszcze kilka sytuacji, które przyprawiły mnie o palpitacje. Jestem zaskoczona że nie spowodowałam żadnej stłuczki.
Link do: INTERNAUCI O SPECJALNYM TRAKTOWANIU KOBIET W CIĄŻY dziewczyny jeśli nie widzialyscie

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Aż się boję to oglądać [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O maskara, @Veronique Koleżanka Dobra Rada się rozszalała :D szczerze? Ja już się nie mogę doczekać tych nieprzespanych nocy, płakania, kolek, marudzenia itd. Bo za tym wszystkim kryje się też uśmiech, przytulanie, buziaki, gilgotki, noszenie na rękach i cała masa innych super rzeczy ;)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja siostra ostatnio mnie pytała czy chce mi się.wracac do tych nocy nie przespanych, płaczu itd... A ja w sumie wcale tego nie pamiętam, tylko same dobre chwilę :D i tak właśnie zastanawiam się czy ja takie super dzieci miałam czy taka skleroze :D chociaż młoda w nocy budzi się.do tej pory, a tu lada moment 3 lata bedzie

Mnie od samego początku ciąży coś kłuje, gniecie i ciągnie w dole brzucha. Nie daj Boże jak się zapomnę i gdzieś gwałtownie obrócę to od razu ląduje na kolanach zgięta w pół. Wszystkie badania mam prawie, że książkowe żadnych śladów odklejania się łożyska, żadnych plamień, Mała szaleje. Moja lekarka mówi, że widocznie ten typ tak ma, jedne odczuwają to ciężej inne wogóle nie odczuwają. Mam się oszczędzać i wszystko robić wolniej i ostrożniej... Łatwo mówić jak ja całe życie na pełnych obrotach , wszędzie biegiem.

EDIT. Miałam odpowiadać na pytanie o kłucia, a jakiś inny cytat mi wpadł, ale do odpowiedniej osoby :)
Mam to samo...

reklama

Koleżanka to wie jak człowieka pocieszyć [emoji23] . Czasem wydaje mi się, że tacy ludzie muszą być mega nieszczęśliwi.

My już po wizycie [emoji4] . Znowu przeżyłam chwilę grozy, bo gin powiedziała, że ona siusiaka nie widzi [emoji23]. Na sczescie chwilę później Olus się ujawnił.
Tu już o pomylce nie moze być mowy
IMG_20170831_144004.jpg

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20170831_144004.jpg
    IMG_20170831_144004.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 343
Do góry