reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny potwierdźcie bo wydaje mi się, że kiedyś tu o tym czytałam skąd są jakościowo niezłe ubranka, takie które nie stracą fasonu i koloru po pierwszym praniu jednocześnie w przystępnych cenach. Chodzi mi bardziej o body i pajace niż o jakieś wypaśne ciuszki na większe wyjścia ;). C&A, F&F (ostatnio w moim Tesco zatałam puste wieszaki dla noworodków :/) i sklep Pinokio na allegro? Coś jeszcze?

Z Nexta są rewelacyjne,ale tez swoje kosztują. F&F czyli Tesco tez są niezłe.
Nie narzekam na H&M bo się nie mechaca szybko ale nie jestem pewna co do rozciągania.
Jeśli chodzi o Asde czyli George ( możecie się natknąć np na Allegro ) to osobiście mie polecam.

Z Lidla śpiochy i body moim zdaniem są podobne jakościowo do H&M.

Mothercare ma świetnie śpiochy jak z Nexta no ale tez kosztują.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

reklama
W sumie to chciałam napisać ze używki z Nexta i Mothercare polecam. Ale resztę to lepiej kupować nowe.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A jak chodzisz prywatnie to po prostu jest informacja, że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością? Ja też płacę za badania i teoretycznie jest taka informacja, co oczywiście nie musi się spotkać z entuzjazmem reszty kolejkowiczów ;)
Znalazłam taką przychodnie gdzie na szczęście nie ma kolejek i mam problem z głowy.

Dziewczyny potwierdźcie bo wydaje mi się, że kiedyś tu o tym czytałam skąd są jakościowo niezłe ubranka, takie które nie stracą fasonu i koloru po pierwszym praniu jednocześnie w przystępnych cenach. Chodzi mi bardziej o body i pajace niż o jakieś wypaśne ciuszki na większe wyjścia ;). C&A, F&F (ostatnio w moim Tesco zatałam puste wieszaki dla noworodków :/) i sklep Pinokio na allegro? Coś jeszcze?

Mrofi, ja bardzo polecam

Ja wtrynię się w tematy kolejkowe i ciuchowe. Z pytaniem innym.

Czy wiecie jaka jest max dawka magnezu, jaką można brać w ciąży?
Martwi mnie ten twardy brzuch, wzięłam magnez 250mg , trochę go też jest w multiwitaminie, którą wzięłam.
Jakie dawki dziennie bierzecie?

Baby to tak się pchają do kas na przykład w biedrze że tymi koszykami ze sobą walczą, jak bym miała czas to bym tam posiedziała i pooglądała tam, lepsze jak tv.
Mnie by ostatnio gość wózkiem rozjechał, bo kolejną kasę otworzyli. Nagle wszyscy starzy i schorowani dostali napędu w tyłku. Potem i tak musiał mnie przepuszczać, bo B wcześniej zajął kolejkę.

O... muszę jechać do tesco

Ja wtrynię się w tematy kolejkowe i ciuchowe. Z pytaniem innym.

Czy wiecie jaka jest max dawka magnezu, jaką można brać w ciąży?
Martwi mnie ten twardy brzuch, wzięłam magnez 250mg , trochę go też jest w multiwitaminie, którą wzięłam.
Jakie dawki dziennie bierzecie?
Ja biorę MagneB6 3x1, ale ostatnio lekarka mi powiedziała, że mogę brać nawet 3x2 maksymalnie więc jak czuje jakiś większy dyskomfort to biorę po 2 tabletki.

@Ola1986 Super ciuchy [emoji8]! Ja też tam kupiłam komplecik i szczerze mówiąc jakość oceniłabym na +.
Macie doświadczenie z tymi ciuszkami z F&F jak zachowują się po praniu?
A co powiecie o ciuchach np. z Zary, H&M, Smyk? Ja kompletnie nie wiem gdzie kupować tak, aby nie wydać fortuny. Kurcze jak patrze czasem i śpiochy kosztują 40-50zł to jakaś teksańska masakra piłą mechaniczną dla portfela [emoji14]
Smyk, Zara h&m, 5-10-15, next, rekids i f&f mogę śmiało polecić. Moja młodsza ma niektóre ubranka po starszej i większość śmiało się nadaje i nic się z nimi raczej nie dzieje (wiadomo są wyjątki)
W pepco czasem jak.cos mi w oko wpadnie bo niestety jakościowo ubranka są gorsze, chociaż wiadomo nie wszystkie a niestety nie zawsze da się to zauważyc wcześniej. Kupiłam młodej trzy pary leginsow do przedszkola jedne są ok, drugie po praniu odświeżającym na 30 stopniach straciły kolor, a Trzecie dosłownie jak biodrowki źle wykrojone bo z tyłu plecy ma na wierzchu, tyle że za trzy pary dalam ok 10 zl

reklama
A jakie masz teraz wyniki?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Lekko poniżej normy. Myślałam ze to spoko w ciąży wyniki a na to moja lekarka kazała mi brać dwa rodzaje żelaza. Jedno ten sorbifer durules brałam juz od miesięcy i zaczął mnie wykanczac więc go odstawiłam i biorę jeden do picia Feroplex.

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry