reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Niestety zaspałam na mameginekolog :(
Mnie ostatnio kobieta z dzieciaczkiem przepuściła w kolejce, to nic że przede mną było i tak z 10 osób, najfajniejsze było to że dzieciaczek złapał mnie za rękę i tak szedł ze mną przez całą kolejkę <3

Dzisiaj przeglądając nasz kalendarzyk dzidziusiowy, zauważyłam że przy moim nicku jest napisane Niespodzianka :3 I tak pomyślałam że może na prawdę sobie tę niespodziankę zrobić?
A później zobaczyłam siebie na porodówce i położną która mówi "chłopiec" i moją reakcję "o kurr.. znowu" i jednak wolę się wcześniej przygotować. Żeby wstydu z tego szoku nie było :D

Powodzenia dziewczynki na wizytach, i jak co dzień Wam zazdroszczę okrutnie <3

Hej :)

Dziewczynki, przynieście nam z wizyt same dobre wieści! :)

To pierwszeństwo... ja nie oczekuję, że wszyscy będą wiedzieć, ze jestem w ciąży, bo mogą sobie myśleć, źe najadłam się kapusty np :) Problem tylko w tym, że ludzie są po prostu nieżyczliwi. Nie tylko dla kobiet w ciąży- po prostu dla każdego. Aż się nie chce iść w miejsca publiczne. A już jeśli idzie o kolejki gdziekolwiek.. każdy chce być pierwszy, każdy myśli, że jest najważniejszy i taranują starszych, dzieci, kobiety w ciąży. Najgorsze jest to, że często taki żulioner przepuści niż np. dobrze ubrana kobieta w okolicy 50-tki. Albo teksty starszych ludzi w laboratorium. Ja chodzę prywatnie do labo, bo jak mam słuchać od starszych ludzi, że rozkładałam nogi to teraz mam stać i czekać... jakby oni sami nie mieli dzieci i wnuków. Jakby te kobiety nigdy w ciąży nie były i jakby ci dziadkowie nie trzymali nigdy małych wnuków na rękach.

@Lovi23 trzeba było zwrócic uwagę temu dziecku i matce. Jeśli ktoś narusza naszą przestrzeń i poczucie bezpieczeństwa, to uważam, że należy wtedy reagować.
Jak słyszę teksty o rozkladaniu nóg to mnie kurwica strzela. ***** mac! Gdyby ich matki nie rozlozyly to nie byloby ich na świecie. Ja to niestety strasznie wojownicza jestem a ze mam sluszny wzrost to jak sie rozkrece to nie biorę jeńców a testosteron w normie. W ogóle sprowadzanie kobiet do roli bezwiednej ameby rozkladajacej nogi doprowadza mnie do szału i zawsze komentuje takie teksty. W przekonaniu wielu smalców i nieudaczników kobieta nie ma prawa do seksu a jak ma dzieci to na bank wpadka. No nie życzę nikomu, żeby na mnie trafil z takimi mądrościami.

Dziewczyny mam wielką ochotę na sos kurkowy. W tej ciąży to kurki mogłabym cały czas jeść. Ale mam problem zawsze robiłam że śmietanka 30%. Jak mogę zrobić inaczej żeby było dietetyczne?

Witajcie dziewczyny!

Tu kalendarz szczepień w UK i nie tylko.

Link do: Kalendarz szczepień dziecka w UK (Anglii, Szkocji, Walii, Irlandii Północnej) - szczepionki dla dzieci | Dziecko w Wielkiej Brytanii - POLEMI.co.uk

Ja już zakonczylam kupowanie śpiochów na okres od narodzin do 3 miesięcy, rozglądam się tylko za body ale tym takim nie przez główkę tylko na zatrzaski na boku.
Strasznie ciężko dostać takie w UK (wiem ze są w H&M).
Jeśli chodzi o ustępowanie miejsca czy kolejki ciężarnym to miałam tylko jeden incydent - w którym mój mąż okazał się bohaterem - w konsulacie polskim w Londynie w której mimo ze umawiasz się przez internet na konkretna godzinę (dodam ze z miesięcznym wyprzedzeniem) przyjeżdżasz 10 minut przed konkretna godzina a tam 80 ludzi przed Tobą. Bierzesz grzecznie numerek i czekasz pare godzin. Na właśnie oczy Widzilam jak kobitka z na moje oko 3 tygodniowym trojaczkami czekała tam ponad 1,5 godziny.
Wiec po 15 minutach mój mąż-oaza spokoju- wstał podszedł do okienka (wybrał takie z młoda panią- później się dowiedziałam dlaczego) przeprosił grzecznie i zapytał czy respektuje pani prawo ciężarnych do pierwszeństwa w kolejce? Pani odrzekła ze Tak oczywiście ze nas obsłuży zaraz za panią która stała przy okienku tylko poprosiła żeby poinformowac ochroniarzy którzy mieliśmy zadzwonić do konsula jego również poinformować o sytuacji ( do dziś nie wiem czemu )
I chyba moja pani w okienku okazała się większym bohaterem[emoji6]
Tak tez w 25 minut wyszłam z konsulatu z bananem na twarzy.

Prawda jest taka ze to sprzedawczyni przy kasie, pielęgniarka powinna zawołać ciężarna, bo co z tego jak ktoś nas przepuści a reszta będzie chciała nas zabić wzrokiem albo co gorsza zbeszta tekstem "gdzie się pani pcha"[emoji33]
A tak to nikt nie będzie miał nic do powiedzenia.

Powodzenia na wizytach dziewczyny [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny!

Link do: Kalendarz szczepień dziecka w UK (Anglii, Szkocji, Walii, Irlandii Północnej) - szczepionki dla dzieci | Dziecko w Wielkiej Brytanii - POLEMI.co.uk

Ja już zakonczylam kupowanie śpiochów na okres od narodzin do 3 miesięcy, rozglądam się tylko za body ale tym takim nie przez główkę tylko na zatrzaski na boku.
Jeśli chodzi o ustępowanie miejsca czy kolejki ciężarnym to miałam tylko jeden incydent - w którym mój mąż okazał się bohaterem - w konsulacie polskim w Londynie w której mimo ze umawiasz się przez internet na konkretna godzinę (dodam ze z miesięcznym wyprzedzeniem) przyjeżdżasz 10 minut przed konkretna godzina a tam 80 ludzi przed Tobą. Bierzesz grzecznie numerek i czekasz pare godzin. Na właśnie oczy Widzilam jak kobitka z na moje oko 3 tygodniowym trojaczkami czekała tam ponad 1,5 godziny.
Wiec po 15 minutach mój mąż-oaza spokoju- wstał podszedł do okienka (wybrał takie z młoda panią- później się dowiedziałam dlaczego) przeprosił grzecznie i zapytał czy respektuje pani prawo ciężarnych do pierwszeństwa w kolejce? Pani odrzekła ze Tak oczywiście ze nas obsłuży zaraz za panią która stała przy okienku tylko poprosiła żeby poinformowac ochroniarzy którzy mieliśmy zadzwonić do konsula jego również poinformować o sytuacji ( do dziś nie wiem czemu )

Prawda jest taka ze to sprzedawczyni przy kasie, pielęgniarka powinna zawołać ciężarna, bo co z tego jak ktoś nas przepuści a reszta będzie chciała nas zabić wzrokiem albo co gorsza zbeszta tekstem "gdzie się pani pcha"[emoji33]

Tak dokładnie jestem tego zdania co Ty. Bo gdyby panie z okienka wolaly same to dla ludzi stałoby się to normalne.

Witajcie dziewczyny!

Prawda, mi jest po prostu głupio upominać się o swoje, bo boje się zmieszania z błotem. Wolę się nie denerwować i postać chwilę.

reklama
Prawda, mi jest po prostu głupio upominać się o swoje, bo boje się zmieszania z błotem. Wolę się nie denerwować i postać chwilę.

Ja tez mam takie dokładnie odczucia.
Ale gdybym naprawdę złe się czuła to poprosiłabym głośno i dobitnie o trochę wyrozumiałości. I byłoby mi wszystko jedno co powiedzą inni.
Ja akurat się dobrze czuje ale są mamy i wśród nas które po prostu nie mogą długa stać w jakimś dusznym pomieszczeniu. Najlepiej to się zbełtac na około i może by się nauczyli [emoji12]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Do góry