reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@malinka1000 też zabieram książkę na krzywą , a najchetniej jeszcze poduszke i jak nie bedzie za dużo ludzi to sie położe. Zresztą od razu zapytam czy może mnie gdzieś ulokować na kozetke, bo nie wysiedze 2h na tej desce (lawka w poczekalni płaska prosta decha) :/

Zaraz tworzę listę, choć zacząć muszę od komody, aby mieć gdzie to wszystko pakować.
Od kilku dni pilnuje magnezu, i dziś mimo kilky wędrówek dopiero i na szczęście 2 razy stwardniał brzuch, czytałam że niedobór progesteronu miedzy innymi powoduje takie skurcze macicy.
ja pije muszyne z magnezem nie wiem czy jest w tej wodzie magnez jak pisza ale na razie pomaga albo działa jak placebo, dodatkowy magnez biore raz dziennie.

reklama
upload_2017-8-30_18-46-15.png

to jest urocze zastanawiam się , mój Maz za plecow podsmiewuje się ze mnie!

Załączniki

• upload_2017-8-30_18-46-15.png
    upload_2017-8-30_18-46-15.png
    299,8 KB · Wyświetleń: 427
Maz pojechal w trase no i przez 2 tygodnie lipa :( ech... Jeszcze tylko depresji mi brakuje do szczescia :p
Dodatkowo poplacilam rachunki i wychodzi na to, ze bylo glupota w dziecinstwie marzyc o doroslosci :D :D

Dziewczyny, fajnie mi się Was czyta, czasem nawet skłaniacie mnie, żeby popatrzeć na ciuszki - ale jestem niereformowalna, zakupy to coś co mnie odrzuca. No nie lubię i już. Nawet tych tycich mini słodziaków mi się nie chce kupować.
I z tego wszystkiego nagle sobie zdałam sprawę, że mam dwie koleżanki, które urodziły chłopców w tym roku. Jeszcze nie wiedzą, że jestem w ciąży, ale muszę się im pokazać i wybadać, czy chciałyby trochę ciuszków oddać lub odsprzedać [emoji846]
A gondolę pożyczę od szwagierki, więc odkładam kupno wózka (spacerówki), o kolejne kilka miesięcy [emoji12]

Taka jestem matka skąpa, ale też i realistka - nie mam nadziei, że w wir zakupów wpadnę po połówkowym...

@Jolen26 ja poczulam ok 16 tygodnia,nalierw nieregularnie.
Okolo 17tyg zaczely sie codziennie.
Pierwsze dzidzi i lozysko na przedniej scianie wiec szybko[emoji4]nie ,czuje pikniecia tam gdzie mnie kopnie.
Sprobuj sie polozyc i poloz delikatnie reke na brzusio ,tam gdzie robia Ci usg i moze wyczujesz takie przesuwanie pod skora[emoji4]a potem juz albo motylki sie zaczna,niektorzy mowia babelki.
U mnie zaczelo sie z grubej rury,porownalabym to do pekajacych baniek ale to kopniecia i nieraz az podskocze [emoji23]
Moj M juz bez problemu wyczuwa reka na brzuszku jak niunia kopie[emoji5]ale u kazdej z nas moze byc inaczej

@kingaa25 ja mam ok 3 kg na plusie[emoji4]

@mamaincigito fajnie ,ze zajrzalas[emoji5]
Gratuluje loza,tez takie planuje w nowym domu,teraz mam 160x200 i wystarcza ale przy dzieciakach przyda sie wieksze .
No i wszystkim polecam koldre 200x220 jeden z cudowniejszych zakupow[emoji5]

@szarotka27 tez pytalam gina o basen,pozwolil ale powiedzial ,ze musze sie liczyc z ew infekcja:/ no i w sumie jeszcze nie poszlam[emoji23]ale tez nie mam z kim a samej mi dziwnie

@kass.es wczoraj ogladalam ten spiworek i mega mi sie spodobal,teraz maja 10% rabatu[emoji4]

@angleka90 tez bym chciala taka hurtownie na slasku:/
Bylam w kilku sklepach ale lipa:/

Laktator podobno canpol super,kolezanka ma[emoji4]

Ogladalam wczoraj w sklepie pieluszki bambusowe,w dotyku mega...ale cena 30 zl,na allegro ponad 20 i z tego co wycztalam trwalosc to 50 pran:/
I patrze teraz na muslinowe[emoji4]tez podobno super a na allegro 3 szt niecale 25 zl[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Jolen26 ja poczulam ok 16 tygodnia,nalierw nieregularnie.
Okolo 17tyg zaczely sie codziennie.
Pierwsze dzidzi i lozysko na przedniej scianie wiec szybko[emoji4]nie ,czuje pikniecia tam gdzie mnie kopnie.
Sprobuj sie polozyc i poloz delikatnie reke na brzusio ,tam gdzie robia Ci usg i moze wyczujesz takie przesuwanie pod skora[emoji4]a potem juz albo motylki sie zaczna,niektorzy mowia babelki.
U mnie zaczelo sie z grubej rury,porownalabym to do pekajacych baniek ale to kopniecia i nieraz az podskocze [emoji23]
Moj M juz bez problemu wyczuwa reka na brzuszku jak niunia kopie[emoji5]ale u kazdej z nas moze byc inaczej

@kingaa25 ja mam ok 3 kg na plusie[emoji4]

@mamaincigito fajnie ,ze zajrzalas[emoji5]
Gratuluje loza,tez takie planuje w nowym domu,teraz mam 160x200 i wystarcza ale przy dzieciakach przyda sie wieksze .
No i wszystkim polecam koldre 200x220 jeden z cudowniejszych zakupow[emoji5]

@szarotka27 tez pytalam gina o basen,pozwolil ale powiedzial ,ze musze sie liczyc z ew infekcja:/ no i w sumie jeszcze nie poszlam[emoji23]ale tez nie mam z kim a samej mi dziwnie

@kass.es wczoraj ogladalam ten spiworek i mega mi sie spodobal,teraz maja 10% rabatu[emoji4]

@angleka90 tez bym chciala taka hurtownie na slasku:/
Bylam w kilku sklepach ale lipa:/

Laktator podobno canpol super,kolezanka ma[emoji4]

Ogladalam wczoraj w sklepie pieluszki bambusowe,w dotyku mega...ale cena 30 zl,na allegro ponad 20 i z tego co wycztalam trwalosc to 50 pran:/
I patrze teraz na muslinowe[emoji4]tez podobno super a na allegro 3 szt niecale 25 zl[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie moje marzenie o basenie rozwiała dzisiejsza wiadomość o grzybku jakimś :/ także odpuszczam i nawet nie pytałam.

U mnie + 5 kg na wadze od początku.

Dostałam dzisiaj jeszcze do kompletu z Pregna Plus do brania Pregna 250 dha.

@Guanta wrzucę jutro tą listę bo mam ją na komputerze męża, a on coś tam ogarnia więc nie chcę mu przeszkadzać, ale pamiętam :-)

Dziewczyny, fajnie mi się Was czyta, czasem nawet skłaniacie mnie, żeby popatrzeć na ciuszki - ale jestem niereformowalna, zakupy to coś co mnie odrzuca. No nie lubię i już. Nawet tych tycich mini słodziaków mi się nie chce kupować.
I z tego wszystkiego nagle sobie zdałam sprawę, że mam dwie koleżanki, które urodziły chłopców w tym roku. Jeszcze nie wiedzą, że jestem w ciąży, ale muszę się im pokazać i wybadać, czy chciałyby trochę ciuszków oddać lub odsprzedać [emoji846]
A gondolę pożyczę od szwagierki, więc odkładam kupno wózka (spacerówki), o kolejne kilka miesięcy [emoji12]

Taka jestem matka skąpa, ale też i realistka - nie mam nadziei, że w wir zakupów wpadnę po połówkowym...

Przybijam piątkę :) Mnie wyciągnąć na zakupy to też katastrofa. Ciuszki ciuszkami, jak dostanę mądrą rozpiskę to jeszcze to wszystko skompletuję, ale prawdziwy problem coś czuję, zacznie się z wózkiem i fotelikiem. I tu się chyba zdam w 100% na narzeczonego, który jest bardziej zakupowy. Niech idzie i wybiera furę dla Młodego :) Te wszystkie modele, o których piszecie i w ogóle... kompletnie nie ogarniam, a mózg puchnie :D

Dziewczyny ! Czy pakując dzidzie w taki spiworek trzeba jeszcze jakis kombinezon czy tylko bodziaki, geterki i coś cieplejszego spodenki bluza, csy ocieplany pajac??

Załączniki

• Capture+_2017-08-30-19-38-55.png
    Capture+_2017-08-30-19-38-55.png
    71,4 KB · Wyświetleń: 73
reklama
@Funia90 czyli nic godnego nie ma jesli chodzi o hurtownie??

O ile koldra 200x220 to jedyna jaka biore pod uwage, zreszta nawet sama pod taka spalam, tak do lozka mam odmienne zdanie ;) zmieniam wieksze na mniejsze, przynajmmiej się nie bedziemy szukac ;) odczuwam to zawsze jak jedziemy do tesciow i tam spimy na takim rozkladanym narozniku ok 140-150cm szerokości. Wtedy nie mamy sobie jak uciec i śpimy przytuleni ;)

Do góry