reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A ja z basenu wlasnie wrocilam :-) od 15.00 bylysmy. Oczywiscie na otwartym. I chyba dzisiaj wysyp ciezarowek bylo!
Albo ja zaczelam wielkie bebzuny dostrzegac :-)

Ja po basenie, nawet otwartym musse dokladnie sie wykompac i umyc z tej basenowej wody, inaczen murowana infekcja.

Widze ze nie jestem jedyna pracujaca ciezarowka, jak dlugo mamusie planuejcie jeszcze pracowac? Kiedy planujecie dziewczyny wrocic do pracy po porodzie? Ja bede musiala isc na macierzynski 6 tyg przed planowanym porodem, takie prawo w Niemczech. Mam nadzieje zatem pracowac tak dlugo jak bede mogla. A wrocic mam zamiqr czesciowo juz po pologu, w sensie praca z domu. Mam nadzieje ze to wszystko sie dobrze pouklada

reklama
Dziewczyny ! Czy pakując dzidzie w taki spiworek trzeba jeszcze jakis kombinezon czy tylko bodziaki, geterki i coś cieplejszego spodenki bluza, csy ocieplany pajac??
A jak w tym spiworku do fotelika pasy zapiac ?
Ja bym do wozka go ew. Wlozyla ale do tego dziecko w jakims kombinezonie chyba... jedyne co pod kombinezon bodziaki na dl. Rekaw i spodenki. Wydaje mi sie ze maluch sie nie rusza w wozku i mu by bylo zimno. Co innego jak autem sie jezdzi. W aucie jest ogrzewanie itp.

@angelka90 to my i tak spimy przytuleni[emoji5]
Szczerze mowiac nie widzialam fajnej hurtowni.
Kolezanka mi wspominala o jedenej z tych dwoch co Ci wrzuce na foto,ale nie bylam tam[emoji4]
Wozek w sumie juz wybralam wiec juz jezdzic nie bede.

@Agi.aguullka ja pracuje ale po kilka godzin dziennie i pracowac chyba bede gdzies do listopada,a wroce jak mi dziecko pozwoli[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
1504116289-aaaaaa.jpeg

Widze ze nie jestem jedyna pracujaca ciezarowka, jak dlugo mamusie planuejcie jeszcze pracowac? Kiedy planujecie dziewczyny wrocic do pracy po porodzie? Ja bede musiala isc na macierzynski 6 tyg przed planowanym porodem, takie prawo w Niemczech. Mam nadzieje zatem pracowac tak dlugo jak bede mogla. A wrocic mam zamiqr czesciowo juz po pologu, w sensie praca z domu. Mam nadzieje ze to wszystko sie dobrze pouklada
Chetnie tez odpuscilabym sobie prace 6 tyg przed porodem, bo jakos ciezko bedzie mi dojezdzac mi tyle km z wielkim brzuchem. Zobaczymy jak to sie ulozy. No, ale poki moge to pracuje, bo szkoda mi stracic dodatkowe premie i wypasc z obiegu. Moja mama pracowala do konca ciazy, jezdzila po wsiach i dowozili plyn lugola dzieciom. Rok 1986 ;-) Pewnie ja tez bede leciala do konca, o ile wszystko bedzie ok.
A po porodzie to mysle, ze pol roku, z tym, ze planuje byc tez dostepna online. Mam takie stanowisko, ze bardzo duzo ode mnie zalezy i nie chce ich z tym zostawic. Oczywiscie o ile bede w stanie to laczyc z opiek nad Kajtkiem, co juz zapowiedzialam, bo junior jest priorytetem ;-)

Ja na swoim mam zamówień do listopada. Więcej nie przyjmuje. Grudzień/styczeń odpuszczam. A potem się zobaczy ;-) Tyle że u mnie jak mam gorszy dzień to sama sobie daje wolne i sama dawkuje sobie ile mogę zrobić.

Co do łóżka u nas 200x180 :-) Musiałam zamienić 2 panieńsko- kawalerskie kołdry na 1 małżeńską 200x200 bo mój mąż stwierdził, że musi mnie czuć i się przytulać. A i tak jedno z drugiego ściąga kołdrę :p Nawet jak mieliśmy 2 mniejsze to któreś zostawało w nocy bez i w nocy były akcje "odbijania" kołdry ;-)

A jak w tym spiworku do fotelika pasy zapiac ?
Ja bym do wozka go ew. Wlozyla ale do tego dziecko w jakims kombinezonie chyba... jedyne co pod kombinezon bodziaki na dl. Rekaw i spodenki. Wydaje mi sie ze maluch sie nie rusza w wozku i mu by bylo zimno. Co innego jak autem sie jezdzi. W aucie jest ogrzewanie itp.

Sa otwory na pasy w srodku a wierzch jest nakrywany. Mnostwo wlasnie takich ogladalam, a nie takich gdzie pas wychodzi na zewnatrz. Ma to sens bo dziecko w srodku jest przypiete, a miedzy nóżki od otworu na pas nie zawiewa ;)

@Guanta cos wpodobie jak ja. Licze ze tez bede mogla pogodzic opieke z praca.
Ja sobie tych 6 tygodni wolnego jeszcze nie wyobrazam.... chcialabym chociaz na 2h dziennie do biura zagladac hihihihi
Lubie swoja prace i szef tez mnie szanuje i motywuje wiec ciezko mi sie z nia rozstac nawet na krotki czas :-)

reklama
Do góry