reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@malinka1000 też zabieram książkę na krzywą , a najchetniej jeszcze poduszke i jak nie bedzie za dużo ludzi to sie położe. Zresztą od razu zapytam czy może mnie gdzieś ulokować na kozetke, bo nie wysiedze 2h na tej desce (lawka w poczekalni płaska prosta decha) :/

Zaraz tworzę listę, choć zacząć muszę od komody, aby mieć gdzie to wszystko pakować.
Od kilku dni pilnuje magnezu, i dziś mimo kilky wędrówek dopiero i na szczęście 2 razy stwardniał brzuch, czytałam że niedobór progesteronu miedzy innymi powoduje takie skurcze macicy.
ja pije muszyne z magnezem nie wiem czy jest w tej wodzie magnez jak pisza ale na razie pomaga albo działa jak placebo, dodatkowy magnez biore raz dziennie.

reklama
upload_2017-8-30_18-46-15.png

to jest urocze zastanawiam się , mój Maz za plecow podsmiewuje się ze mnie!

Załączniki

• upload_2017-8-30_18-46-15.png
    upload_2017-8-30_18-46-15.png
    299,8 KB · Wyświetleń: 419
Maz pojechal w trase no i przez 2 tygodnie lipa :( ech... Jeszcze tylko depresji mi brakuje do szczescia :p
Dodatkowo poplacilam rachunki i wychodzi na to, ze bylo glupota w dziecinstwie marzyc o doroslosci :D :D

Dziewczyny, fajnie mi się Was czyta, czasem nawet skłaniacie mnie, żeby popatrzeć na ciuszki - ale jestem niereformowalna, zakupy to coś co mnie odrzuca. No nie lubię i już. Nawet tych tycich mini słodziaków mi się nie chce kupować.
I z tego wszystkiego nagle sobie zdałam sprawę, że mam dwie koleżanki, które urodziły chłopców w tym roku. Jeszcze nie wiedzą, że jestem w ciąży, ale muszę się im pokazać i wybadać, czy chciałyby trochę ciuszków oddać lub odsprzedać [emoji846]
A gondolę pożyczę od szwagierki, więc odkładam kupno wózka (spacerówki), o kolejne kilka miesięcy [emoji12]

Taka jestem matka skąpa, ale też i realistka - nie mam nadziei, że w wir zakupów wpadnę po połówkowym...

@Jolen26 ja poczulam ok 16 tygodnia,nalierw nieregularnie.
Okolo 17tyg zaczely sie codziennie.
Pierwsze dzidzi i lozysko na przedniej scianie wiec szybko[emoji4]nie ,czuje pikniecia tam gdzie mnie kopnie.
Sprobuj sie polozyc i poloz delikatnie reke na brzusio ,tam gdzie robia Ci usg i moze wyczujesz takie przesuwanie pod skora[emoji4]a potem juz albo motylki sie zaczna,niektorzy mowia babelki.
U mnie zaczelo sie z grubej rury,porownalabym to do pekajacych baniek ale to kopniecia i nieraz az podskocze [emoji23]
Moj M juz bez problemu wyczuwa reka na brzuszku jak niunia kopie[emoji5]ale u kazdej z nas moze byc inaczej

@kingaa25 ja mam ok 3 kg na plusie[emoji4]

@mamaincigito fajnie ,ze zajrzalas[emoji5]
Gratuluje loza,tez takie planuje w nowym domu,teraz mam 160x200 i wystarcza ale przy dzieciakach przyda sie wieksze .
No i wszystkim polecam koldre 200x220 jeden z cudowniejszych zakupow[emoji5]

@szarotka27 tez pytalam gina o basen,pozwolil ale powiedzial ,ze musze sie liczyc z ew infekcja:/ no i w sumie jeszcze nie poszlam[emoji23]ale tez nie mam z kim a samej mi dziwnie

@kass.es wczoraj ogladalam ten spiworek i mega mi sie spodobal,teraz maja 10% rabatu[emoji4]

@angleka90 tez bym chciala taka hurtownie na slasku:/
Bylam w kilku sklepach ale lipa:/

Laktator podobno canpol super,kolezanka ma[emoji4]

Ogladalam wczoraj w sklepie pieluszki bambusowe,w dotyku mega...ale cena 30 zl,na allegro ponad 20 i z tego co wycztalam trwalosc to 50 pran:/
I patrze teraz na muslinowe[emoji4]tez podobno super a na allegro 3 szt niecale 25 zl[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Jolen26 ja poczulam ok 16 tygodnia,nalierw nieregularnie.
Okolo 17tyg zaczely sie codziennie.
Pierwsze dzidzi i lozysko na przedniej scianie wiec szybko[emoji4]nie ,czuje pikniecia tam gdzie mnie kopnie.
Sprobuj sie polozyc i poloz delikatnie reke na brzusio ,tam gdzie robia Ci usg i moze wyczujesz takie przesuwanie pod skora[emoji4]a potem juz albo motylki sie zaczna,niektorzy mowia babelki.
U mnie zaczelo sie z grubej rury,porownalabym to do pekajacych baniek ale to kopniecia i nieraz az podskocze [emoji23]
Moj M juz bez problemu wyczuwa reka na brzuszku jak niunia kopie[emoji5]ale u kazdej z nas moze byc inaczej

@kingaa25 ja mam ok 3 kg na plusie[emoji4]

@mamaincigito fajnie ,ze zajrzalas[emoji5]
Gratuluje loza,tez takie planuje w nowym domu,teraz mam 160x200 i wystarcza ale przy dzieciakach przyda sie wieksze .
No i wszystkim polecam koldre 200x220 jeden z cudowniejszych zakupow[emoji5]

@szarotka27 tez pytalam gina o basen,pozwolil ale powiedzial ,ze musze sie liczyc z ew infekcja:/ no i w sumie jeszcze nie poszlam[emoji23]ale tez nie mam z kim a samej mi dziwnie

@kass.es wczoraj ogladalam ten spiworek i mega mi sie spodobal,teraz maja 10% rabatu[emoji4]

@angleka90 tez bym chciala taka hurtownie na slasku:/
Bylam w kilku sklepach ale lipa:/

Laktator podobno canpol super,kolezanka ma[emoji4]

Ogladalam wczoraj w sklepie pieluszki bambusowe,w dotyku mega...ale cena 30 zl,na allegro ponad 20 i z tego co wycztalam trwalosc to 50 pran:/
I patrze teraz na muslinowe[emoji4]tez podobno super a na allegro 3 szt niecale 25 zl[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie moje marzenie o basenie rozwiała dzisiejsza wiadomość o grzybku jakimś :/ także odpuszczam i nawet nie pytałam.

U mnie + 5 kg na wadze od początku.

Dostałam dzisiaj jeszcze do kompletu z Pregna Plus do brania Pregna 250 dha.

@Guanta wrzucę jutro tą listę bo mam ją na komputerze męża, a on coś tam ogarnia więc nie chcę mu przeszkadzać, ale pamiętam :-)

Dziewczyny, fajnie mi się Was czyta, czasem nawet skłaniacie mnie, żeby popatrzeć na ciuszki - ale jestem niereformowalna, zakupy to coś co mnie odrzuca. No nie lubię i już. Nawet tych tycich mini słodziaków mi się nie chce kupować.
I z tego wszystkiego nagle sobie zdałam sprawę, że mam dwie koleżanki, które urodziły chłopców w tym roku. Jeszcze nie wiedzą, że jestem w ciąży, ale muszę się im pokazać i wybadać, czy chciałyby trochę ciuszków oddać lub odsprzedać [emoji846]
A gondolę pożyczę od szwagierki, więc odkładam kupno wózka (spacerówki), o kolejne kilka miesięcy [emoji12]

Taka jestem matka skąpa, ale też i realistka - nie mam nadziei, że w wir zakupów wpadnę po połówkowym...

Przybijam piątkę :) Mnie wyciągnąć na zakupy to też katastrofa. Ciuszki ciuszkami, jak dostanę mądrą rozpiskę to jeszcze to wszystko skompletuję, ale prawdziwy problem coś czuję, zacznie się z wózkiem i fotelikiem. I tu się chyba zdam w 100% na narzeczonego, który jest bardziej zakupowy. Niech idzie i wybiera furę dla Młodego :) Te wszystkie modele, o których piszecie i w ogóle... kompletnie nie ogarniam, a mózg puchnie :D

Dziewczyny ! Czy pakując dzidzie w taki spiworek trzeba jeszcze jakis kombinezon czy tylko bodziaki, geterki i coś cieplejszego spodenki bluza, csy ocieplany pajac??

Załączniki

• Capture+_2017-08-30-19-38-55.png
    Capture+_2017-08-30-19-38-55.png
    71,4 KB · Wyświetleń: 68
reklama
@Funia90 czyli nic godnego nie ma jesli chodzi o hurtownie??

O ile koldra 200x220 to jedyna jaka biore pod uwage, zreszta nawet sama pod taka spalam, tak do lozka mam odmienne zdanie ;) zmieniam wieksze na mniejsze, przynajmmiej się nie bedziemy szukac ;) odczuwam to zawsze jak jedziemy do tesciow i tam spimy na takim rozkladanym narozniku ok 140-150cm szerokości. Wtedy nie mamy sobie jak uciec i śpimy przytuleni ;)

Do góry