Wizyta super, wszystko spoko. Mam jakiś wyciek z piersi ale to już przed ciążą też miałam bo miałam wysoka prolaktynę. Teraz w ciąży, jest jeszcze wyższa więc lekarz mówi że to może niestety tak być
Sprawa z ZUS... Poszłam, wzięłam numerek o dziwo byłam 1 w oczekiwaniu i zaraz weszłam.
Pani miła. Przypieczętowała, że odebrała pismo, kazałam jej to zrobić żeby nie było jaj pozniej
Mówi ze wyjaśnienie wystarczy nic więcej nie trzeba, screen z rozmowy też nie potrzebny. Powiedziała, że Panie na kontroli nie czekają. Dzwonią, nie otwierasz to idą. Pytałam co w razie gdybym brała prysznic, nie słyszała dzwonka itd. Mówi, że to trudno i pisać wyjaśnienie zgodne z prawdą. Pytałam również o wstrzymanie zasiłku. Powiedziała, że Zus czeka na moje wyjaśnienie i że dyspozycja wyplaty jest na 1 września więc raczej nie będzie wstrzymane. Wypisałam jeszcze jakiś świstek o nr konta bo mówiła że nie widzi w systemie
Mówiłam o kontroli lekarzowi, powiedział, że to chore, że kontrolują ciężarne i że to lekarzy powinni kontrolować nie nas. Zwolnienie mam chodzone, lekarz powiedział, że to oznacza że ja mogę wyjść gdzie chce i mam się nie stresować tym zusem. Lekarz młody więc chyba wie co mówi
Przy okazji założyłam konto epuap (5 minut) w okienku obok, Pani sama wszystko wklepala i już mogę korzystać
Pozdrowki :*
Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom