reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@kass.es ja właśnie poluje na ten szary, moim zdaniem to bardzo praktyczne i ładne :-) Patrzę jeszcze na Lela Blanc, też mają bardzo ładne takie śpiworki i super jakościowo. Kupowałam dla córeczki siostry ciotecznej na prezent.

@Lovi23 zastanawiamy się nad tymi samymi ;-) przy czym ja bardziej Anex Sport, mąż Bebetto Bresso, ale Anex też mu się podoba. Musisz sobie pomacać, ja wczoraj 40 minut macałam i się nie zdecydowałam, ale wybór padnie na któryś z tych dwóch :p
Zastanawiacie się nad wersją 2w1 czy 3w1?

Ja dzis weszlam na wage i patrze 4.3kg na plusie od poczatku ciazy;) do 16 tygodnia bylo 1.5kg do przodu. Nadrabiam;p haha
Ostatnio przesadzam z brzydkimi rzeczami ;)
Tak jak odrzuca mnie od slodkiego, tak ciagnie do słonego;p haha
Ja +5.100 :errr: za dużo słodkiego u mnie :hmm:ale nie umiem się powstrzymać, przed ciążą w ogóle nie musiałam jeść słodyczy. Raz na rok.

Wizyta super, wszystko spoko. Mam jakiś wyciek z piersi ale to już przed ciążą też miałam bo miałam wysoka prolaktynę. Teraz w ciąży, jest jeszcze wyższa więc lekarz mówi że to może niestety tak być ;)

Sprawa z ZUS... Poszłam, wzięłam numerek o dziwo byłam 1 w oczekiwaniu i zaraz weszłam.
Pani miła. Przypieczętowała, że odebrała pismo, kazałam jej to zrobić żeby nie było jaj pozniej :) Mówi ze wyjaśnienie wystarczy nic więcej nie trzeba, screen z rozmowy też nie potrzebny. Powiedziała, że Panie na kontroli nie czekają. Dzwonią, nie otwierasz to idą. Pytałam co w razie gdybym brała prysznic, nie słyszała dzwonka itd. Mówi, że to trudno i pisać wyjaśnienie zgodne z prawdą. Pytałam również o wstrzymanie zasiłku. Powiedziała, że Zus czeka na moje wyjaśnienie i że dyspozycja wyplaty jest na 1 września więc raczej nie będzie wstrzymane. Wypisałam jeszcze jakiś świstek o nr konta bo mówiła że nie widzi w systemie :)
Mówiłam o kontroli lekarzowi, powiedział, że to chore, że kontrolują ciężarne i że to lekarzy powinni kontrolować nie nas. Zwolnienie mam chodzone, lekarz powiedział, że to oznacza że ja mogę wyjść gdzie chce i mam się nie stresować tym zusem. Lekarz młody więc chyba wie co mówi ;)

Przy okazji założyłam konto epuap (5 minut) w okienku obok, Pani sama wszystko wklepala i już mogę korzystać :)
Pozdrowki :*

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny,

Ja też kliknąlam śpiworek :) czeka do odbioru. Ale waham się jeszcze z kolorem. Mój jest bez futerka, ale przyznam że te z futerkiem wyglądają super :) ja zamówiłam Powder Pink z Elodie details, były w Smyku.

@dreamscometrue podwoiło mi posta. Usuniesz jednego? Pliss [emoji6]

Miłego jeziorka. Trzeba korzystać z ostatnich promieni słońca. My dziś pędzimy na działkę z koleżanką, dziewczynki się pobawia a ja zjem 3 grila w tym tygodniu haha

@Veronique [emoji3] ale chłopa wyrwalas :-D jak po burakach wczoraj? Spokojnie?

Chyba na swoje pryszczate blade lico :)))
Buraczki weszły koncertowo, dziś zaryzukuje może marchewke z groszkiem.

Mnie na widok kiełbasy i mięsa mdli, a zawsze byłam miesozerna. Teraz jem hummus :D

Mnie na początku ciąży, kiedy jeszcze nie wiedziałam o niej, wykrecilo po hummusie i nie mogę patrzeć :)

Czekam na wieści z Waszych wizyt :)

Ale się naczytałam, chyba muszę wchodzic na forum jeszcze zanim wstaje z łóżka.
Kosmówka to to samo co łożysko, na badaniu USG z I trymestru też tak miałam napisane. Dopiero na połówkowych już łożysko.
Ja swojej wagi nie potrafie rozszyfrować. Ważyłam się wczoraj rano na czczo to miałam kg mniej niż tydzień wcześniej. U lekarza już +1,5 kg od wagi z rana. A wcale nie jadłam niewiadomo co i ile w ciągi dnia.
Ja ruchy zaczęłam czuć dość wcześnie jak na I ciąże, koło 17-18 tc. Delikatne pukanie, ale długi czas nie było to regularne. Dopiero tydzień temu B złapał Małą, co wcale nie jest łatwe. Od tygodnia w brzuchu mam istną impreze.
Muszę dziś jechać do zakładu że zwolnieniem, a po południu jedziemy na wieś. Będziemy się z Majką wędziły przy teściowej.

@Parkolka ja kalendarz wrzucam z łóżka[emoji16] budzę się. Euthyrox. Kalendarz. Dopiero wstaję[emoji16] ogólnie to mam juz problem z DEBILACJĄ okolic intymnych[emoji57][emoji57][emoji57]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Do góry