reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Nie wolno brać euthyroxu i żelaza razem, żelazo trzeba min trzy godziny później. Żelazo w skrócie "blokuje" działanie euthyroxu
Mi endo i gin mówili że nie można. Na Fb należę do grupy o niedoczynności i tam też mówią że nie wolno
Rzeczywiście w ulotce eutyroxu jest "inne leki zawierające żelazo" a na ulotce żelaza tego nie ma. No nic dzięki za uświadomienie mnie. A żelazo z duphastonem można? Bo czytam ulotki i nie widzę przeciwwskazań. Najwyżej będę brała o 7 żelazo i dupka a o 9-10 euturox. Śniadanie o 11. Dnia brakuje na te leki;/

Dzieczyny melduje sie po wczorajszej wizycie. Szyja krotka 2.8 ale szczelna twarda. Leze teraz mam tydzien lezec w bezruchu, lutka i magnez konskie dawki i czekamy czy sie naprawi czy szpital. W przyszlym tyg wizyta. Wszystko przez stres, brzuch mi sie bardzo napina i to wszystko sie dzieje tak szybko. A dwa ze nie lezalam ostatnio do gory brzuchem tylko jednak musialam cos w domu zrobic. Ale jakos wytrwam nawet jak bedzie trzeba lezec do konca. Maz w szpitalu, tak strasznie mi ciezko ze nie moge byc blisko niego. Ale trudno jakos to przetrwamy.

Rzeczywiście w ulotce eutyroxu jest "inne leki zawierające żelazo" a na ulotce żelaza tego nie ma. No nic dzięki za uświadomienie mnie. A żelazo z duphastonem można? Bo czytam ulotki i nie widzę przeciwwskazań. Najwyżej będę brała o 7 żelazo i dupka a o 9-10 euturox. Śniadanie o 11. Dnia brakuje na te leki;/
Dokładnie masz rację. Ja właśnie czasem zapominam brać witamin dla kobiet w ciąży no biorę po południu bo są z zelazem a najłatwiej byłoby wszystko rano.
O dupku nie wiem

1503566036-aaaaaa.jpeg

1503566068-aaaaaa.jpeg

Kiedyś była rozmowa o składzie tych tabletek. Te drugie to Prenatal Duo

reklama
Dzieczyny melduje sie po wczorajszej wizycie. Szyja krotka 2.8 ale szczelna twarda. Leze teraz mam tydzien lezec w bezruchu, lutka i magnez konskie dawki i czekamy czy sie naprawi czy szpital. W przyszlym tyg wizyta. Wszystko przez stres, brzuch mi sie bardzo napina i to wszystko sie dzieje tak szybko. A dwa ze nie lezalam ostatnio do gory brzuchem tylko jednak musialam cos w domu zrobic. Ale jakos wytrwam nawet jak bedzie trzeba lezec do konca. Maz w szpitalu, tak strasznie mi ciezko ze nie moge byc blisko niego. Ale trudno jakos to przetrwamy.
Jak dużo bierzesz tego magnezu? Będzie wszystko dobrze, ja tez z tych leżących. Wizyta dopiero 4.09 a ja już wariuje.

Do góry