reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
1503566036-aaaaaa.jpeg

1503566068-aaaaaa.jpeg

Kiedyś była rozmowa o składzie tych tabletek. Te drugie to Prenatal Duo

Mi gin dał folik mama 2/3 , patrząc na skład to folik o wiele słabszy...

reklama
Dzieczyny melduje sie po wczorajszej wizycie. Szyja krotka 2.8 ale szczelna twarda. Leze teraz mam tydzien lezec w bezruchu, lutka i magnez konskie dawki i czekamy czy sie naprawi czy szpital. W przyszlym tyg wizyta. Wszystko przez stres, brzuch mi sie bardzo napina i to wszystko sie dzieje tak szybko. A dwa ze nie lezalam ostatnio do gory brzuchem tylko jednak musialam cos w domu zrobic. Ale jakos wytrwam nawet jak bedzie trzeba lezec do konca. Maz w szpitalu, tak strasznie mi ciezko ze nie moge byc blisko niego. Ale trudno jakos to przetrwamy.
Współczuję sytuacji. :( I nie denerwuj się, bo to też na pewno nie wplywa jakoś fajnie na szyjke. Tak pisze z własnego doświadczenia.

Na pewno dacie radę:* będzie dobrze :*

@Lovi23 ja też na początku czułam tylko 23-24 albo po 5 jak wstawałam do toalety. Teraz tamte godziny zostały ale fika też sporo w ciągu dnia, chyba będę miała aktywne dziecko. Już się boje.

@Veronique kochana, aż mi łzy poleciały.
Co z tą twoją dietetyczką? Odezwała się?
Dbaj o siebie, mam nadzieję, że dasz radę jeść jakieś odżywcze produkty.

@xxsenia bądź dzielna, trzymam kciuki za Was! Na pewno z mężem wszystko będzie w porządku, jest pod dobrą opieką.

Dziewczyny, moja bezsenność to pikuś w porównaniu z Waszymi problemami, ale dziękuję Wszystkim za pocieszenie.
Nie wiem co mnie stresuje i nie wiem jak sobie pomóc. Wczoraj miałam super dzień po pracy, pilates a potem kolacja u szwagierki.
Niby przyjemnie i relaksująco, ale z czymś ewidentnej sobie nie radzę ...

@Veronique trzymam kciuki, żeby wszystko się ulozylo. Dbaj o siebie.

A moje roztargnienie sięgnęło dzisiaj zenitu...wstałam dość późno i jak zwykle chciałam wziąć euthyrox na czczo. Ale, że byłam dosyć zaspana to połknęłam... luteinę dopochwową. Nie wiem, czy śmiać się czy płakać...
[emoji23]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Dzieczyny melduje sie po wczorajszej wizycie. Szyja krotka 2.8 ale szczelna twarda. Leze teraz mam tydzien lezec w bezruchu, lutka i magnez konskie dawki i czekamy czy sie naprawi czy szpital. W przyszlym tyg wizyta. Wszystko przez stres, brzuch mi sie bardzo napina i to wszystko sie dzieje tak szybko. A dwa ze nie lezalam ostatnio do gory brzuchem tylko jednak musialam cos w domu zrobic. Ale jakos wytrwam nawet jak bedzie trzeba lezec do konca. Maz w szpitalu, tak strasznie mi ciezko ze nie moge byc blisko niego. Ale trudno jakos to przetrwamy.
[emoji8] ciężko bez Męża ale musicie wytrwać teraz leżenie najważniejsze....kiedy konkretnie wizyta?

@Lovi23 ja też na początku czułam tylko 23-24 albo po 5 jak wstawałam do toalety. Teraz tamte godziny zostały ale fika też sporo w ciągu dnia, chyba będę miała aktywne dziecko. Już się boje.
U nas też są kopniaki w ciągu dnia [emoji6] Ale nie wiem czy one są regularne , chyba zazwyczaj po jedzeniu albo po piciu.
Ale właśnie między 23-24 są tak z niczego [emoji3] bo ani o tej godzinie nic nie jem ani nie pije ... ani brzucha nie dotykam [emoji2]

Jestem po wizycie. Z Małą anatomicznie wszystko ok, waży 369g. Moje przepływy się coś lekarzowi nie podobały i muszę mieć kontrolę za dwa tygodnie. Chodzi o wagę dziecka , teraz jest prawidłowa, ale trzeba skontrolować czy będzie prawidłowo przyrastać. Jakaś plamę na sercu widzi ale mówił ze to nie jest żadna wada. Szyjka ok 3,5cm. Tętno 150. Trochę mnie zmartwily te przepływy, chodzi chyba o hipotrofię płodu z tego co czytałam w necie. Nawet nie wiem co mogę zrobić żeby bylo lepiej...teraz niby waga ok ale będę myśleć dwa tygodnie...

reklama
Do góry