reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Na tym L4 to jakoś mocno ograniczacie wyjścia z domu ? Ja mieszkam aktualnie 200 km od rodziców i co 2-3 tygodnie jeżdżę ich odwiedzić na weekend. Czy ja będę musiała gdzieś to zgłaszać? Od wczoraj nie radzę sobie z emocjami, jest mi źle, na dodatek boli mnie strasznie w okolicy kości ogonowej :(

Teoretycznie tak jak @dreamscometrue mówi, a w praktyce to przy tzw. "Dwójce" raczej wysyłają list z wezwaniem do zusu, ewentualnie jak przyjda i Cie nie zastaną należy zadzwonić i się wytłumaczyć. Lekarz mi powiedział, że można powiedzieć, że przebywasz u rodZiców ponieważ masz tam lepszą opiekę i możesz spokojnie wypoczywać.

reklama
Nie mogę się doczekać tej dzisiejszej wizyty, niech mi juz potwierdzą te dziewczynkę czy też chłopca, proszę proszę proszę!!!!

Zapytam przy okazji gina, czy to normalne, ze przez 8godzin non stop mozna mieć kłucie brzucha i taki wydęty jak balon, bo wczoraj mnie to tak wykończyło, że na samo wspomnienie odechciewa mi się być w ciązy. Przez to, ze próbowałam odciążyć mięśnie brzucha i zmniejszyć kłucie, to z kolei nadwyrężyłam kręgosłup i dzis mam kłucie w plecach dla odmiany. Kobiety to mają przerąbane!
To fakt! Mamy przerąbane! Ja z kolei miałam noc nieciekawą. Brzuch też jakoś dziwnie napięty, aż wzięłam nospę, w ogóle spać nie mogłam, biodra bolały do tego głupie sny. A dzidzi tak wariowalo że szok, dziś rano też pukało, że pierwszy raz coś poczułam pod ręką. Od paru dni w ogóle nie jestem głodna, wczoraj zjadłam śniadanie, potem wcisnęłam spaghetti i wieczorem na siłę serek danio. Dziś też jakoś mi pełno w brzuchu. Wcześniej burczalo mi w brzuchu nieustannie i co chwilę musiałam coś zjeść, a teraz wciskam na siłę, bo dzidzi musi jeść...

No ale to jednak strona męża, mogłabyś się bać gdyby było takie obciążenie z Twojej strony [emoji6] 2 ciąże przeszłas ale nie ukrywajmy że każda z nich po trochu wyniszczyla Twój organizm i teraz widać nie radzi sobie już tak dobrze. Nic się nie martw, łapiesz się w normie, możliwe, że kontrola i dieta wystarczy [emoji6] kiedy masz wizytę by to skonsultować? Myślę, że dietę możesz zacząć już dziś. Poszukaj w necie przykładowych menu [emoji6]

A tak w ogóle to... 3 str o godzinie 8? No weźcie [emoji3]

Kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji7]
No tak pewnie masz rację. Dzisiaj będę dzwonić dopiero umawiać bo wczoraj pozno wróciłam i nie było już jak załatwić.

@AnnieQ. Espumisan na wzdecia nie pomaga??
Powodzenia na wizycie, oby Ci potwierdzili :)
Też bardzo licze na to w piatek :)

Tymczasem czekam w stumilowej kolejce, żeby oddać mocz do labolatorium :o

@AnnieQ. Espumisan na wzdecia nie pomaga??
Powodzenia na wizycie, oby Ci potwierdzili :)
Też bardzo licze na to w piatek :)

Tymczasem czekam w stumilowej kolejce, żeby oddać mocz do labolatorium :o

A nie ma informacji ze ciężarne poza kolejnością? Bo u mnie jak jest dużo ludzi do pobrania krwi to wpuszczają na zmianę ciężarną i os z kolejki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)
Miałam kiepską noc, tak było mi niewygodnie... pod kołderką za gorącą , bez za zimno. Nie mogłam się ułożyć... Tak mnie to denerwowalo, że zasnęłam dopiero koło 2... [emoji17]

Miłego Dnia [emoji3]

W tym labolatorium jestem pierwszy raz i nigdzie nie widze takiej informacji.
A , że "brzucha ciążowego" też nie mam to ... Grzecznie czekam bo glupio sie odezwać:/

Dzień dobry :)
Miałam kiepską noc, tak było mi niewygodnie... pod kołderką za gorącą , bez za zimno. Nie mogłam się ułożyć... Tak mnie to denerwowalo, że zasnęłam dopiero koło 2... [emoji17]

Miłego Dnia [emoji3]
Haha ja to samo, maz mi ciagle poprawial poduszkę, przynosil wode, o 1 w nocy zlapal mnie taki glod ze nawet banana przyniosl ;) jaki on dobry dla mnie

reklama
Jeżeli chodzi o zwolnienie, to jak wyjeżdżasz na dłużej powinnaś to zgłosić do zusu, nie bez podstawy na zwolnieniu jest adres zamieszkania a nie zameldowania. Jednym się uda wyjechać na miesiąc i bez kontroli a drugiej na tydzień już nie, jeżeli chodzi o weekendy to raczej nie sprawdzają. Jak to mówią, nie znasz dnia ani godziny :D
My planujemy generalny remont od końca września do grudnia i zamierzam w zusie zgłosić, że nie będzie mnie tutaj gdzie mieszkam.
W nocy masakra. Też nie mogłam spać, buszowałam w telefonie do 2;30 a teraz śpiąca jestem i nie chce mi się robić śniadania nawet ;p

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry