reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Hej @angelka90

Wiesz ja mieszkam w UK I tutaj tylko dlatego ze pracuje w panstwowym urzedzie drugi rok nalezy mi sie 2 miesiace pelno platnego I 2 miesiace pol a potem tylko groszowe chorobowe wiec gdyby zaplacili mi na koncu przed macierzyskim za urlop to bylabym do przodu finansowo. Za to kolejny urlop uzbiera sie po macierzynskim do wykorzystania. Tylko nie wiem wlasnie czy tak mozna w ciagu wziac jedno I drugie. Jestem na chorobowym of konca maja....
Porozmawiaj z pracodawca jak najszybciej. Mi niestety wyjaśniono, że nie jest to możliwe ale byl to 2014 rok i wiele moglo sie zmienic od tego czasu

Czy któraś z mam decydowała się na amniopunkcję lub nifty, harmony etc. gdy z pierwszego usg wyszło wszystko ok?

Ja osobiście miałam tylko usg w 12+6 bez testu pappa, usg wyszło ok, wszystko w normie, więc stwierdziliśmy że nie będziemy robić innych testów.

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy któraś z mam decydowała się na amniopunkcję lub nifty, harmony etc. gdy z pierwszego usg wyszło wszystko ok?

Ja osobiście miałam tylko usg w 12+6 bez testu pappa, usg wyszło ok, wszystko w normie, więc stwierdziliśmy że nie będziemy robić innych testów.

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie w usg wszystko w normie ale niestety w tescie z krwi Pappa bylo na poziomie 0.353 mom wiec zdecydowalam sie na NIFTY. I czekam od 10go sierpnia, oby wyniki byly juz dzis.

@Magiczna83 mi się Anastazja kojarzy z "50 twarzy Grey'a", ale to fakt jest bardzo ładne.
@Lovi23 będziemy miały podobną garderobę, też wypatrzyłam tą szarą kiecke
@MilkyWay strasznie niesympatyczne te czipsy, że Cię zmusiły. Mi po głowie chodzą ketchupowe potworki (monster munch), ale nigdzie po sklepach nie mogę znaleźć, chyba tylko selgros, a nie lubię tam jeździć.
Bo to zle czipsy były :p. To dobrze, ze masz utrudniony dostęp ;).

@dreamscometrue namowilas mnie na czytanie Bondy :-) przedwczoraj kupiłam Sprawe Niny Frank (już kończę czytać) dziś kupilam Florystke ( w biedronce za 10 zł) a w empiku jest -20% i zastanawiam czy czy kupić cała serię tych książek na zdjęciu, wyjdą po 65 zł. Czytałaś może? Albo któraś z dziewczyn czytała? :-)
Screenshot_20170821-130409.png

Załączniki

• Screenshot_20170821-130409.png
    Screenshot_20170821-130409.png
    108,6 KB · Wyświetleń: 342
reklama
Do góry