reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
No więc przyszły mi takie jeszcze "duperelki" już na cieplejsze dni :)

1503309568-aaaaaa.jpeg

1503309577-aaaaaa.jpeg

1503309585-aaaaaa.jpeg

1503309593-aaaaaa.jpeg

1503309662-aaaaaa.jpeg
Super! To jesteś ustawiona :D. Ekstra ta sukienka szara :)
A spodnie brałaś na rozmiar, który masz teraz? To moja pierwsza ciąża i nie wiem jak to się rośnie oprócz brzucha i piersi ;). Wiadomo, że to kwestia indywidualna ale boję się, że nakupuję spodni dobrych na mnie w tym momencie a za dwa miesiące trzeba będzie mieć większe bo mi tyłek urośnie :p. Bierze się na zapas wiekszy rozmiar czy nie?

reklama
A czy nie jest tak, że urlop niewykorzystany zostaje wypłacony? Opłaca sie rezygnować z chorobowego?

Hej @angelka90

Wiesz ja mieszkam w UK I tutaj tylko dlatego ze pracuje w panstwowym urzedzie drugi rok nalezy mi sie 2 miesiace pelno platnego I 2 miesiace pol a potem tylko groszowe chorobowe wiec gdyby zaplacili mi na koncu przed macierzyskim za urlop to bylabym do przodu finansowo. Za to kolejny urlop uzbiera sie po macierzynskim do wykorzystania. Tylko nie wiem wlasnie czy tak mozna w ciagu wziac jedno I drugie. Jestem na chorobowym of konca maja....

Hej @angelka90

Wiesz ja mieszkam w UK I tutaj tylko dlatego ze pracuje w panstwowym urzedzie drugi rok nalezy mi sie 2 miesiace pelno platnego I 2 miesiace pol a potem tylko groszowe chorobowe wiec gdyby zaplacili mi na koncu przed macierzyskim za urlop to bylabym do przodu finansowo. Za to kolejny urlop uzbiera sie po macierzynskim do wykorzystania. Tylko nie wiem wlasnie czy tak mozna w ciagu wziac jedno I drugie. Jestem na chorobowym of konca maja....
Rozumiem, to rzeczywiście zmienia postać rzeczy :)

Super! To jesteś ustawiona :D. Ekstra ta sukienka szara :)
A spodnie brałaś na rozmiar, który masz teraz? To moja pierwsza ciąża i nie wiem jak to się rośnie oprócz brzucha i piersi ;). Wiadomo, że to kwestia indywidualna ale boję się, że nakupuję spodni dobrych na mnie w tym momencie a za dwa miesiące trzeba będzie mieć większe bo mi tyłek urośnie :p. Bierze się na zapas wiekszy rozmiar czy nie?
Wzięłam taki rozmiar który noszę teraz :) czyli u mnie M

Te spodnie mają też dość rozciagliwy ten dzins więc nawet jakby pupa urosła to super [emoji3] będą pasować [emoji3] no chyba, że urośnie o 10 rozmiarów [emoji3] to już nie bardzo...

I ja! Kurcze na samym poczatku ciąży znalazłam Wasze forum potem zgubiłam, na szczęście w końcu odszukałam (zmyliła mnie trochę inna szata graficzna).

Witam serdecznie! Czekam na swoje pierwsze dzieciątko :) na świat ma przyjść 27.01[emoji173]️ 14.09 mam usg połówkowe i trochę się obawiam bo u nas zarówno z mojej strony jak i taty jest ryzyko obciążeń chorób genetycznych... narazie wszystko jest dobrze, wyniki w normie prócz żelaza i bakterii, ale taki moj urok :)

Czy macie już wybrane imiona dla swoich Skarbów? Bo ja nadal nie, a nie zanosi się żebyśmy w najbliższym czasie się zdecydowali
Werka zapraszam do naszego kalendarza [emoji6] Link do: Kalendarz Styczniowki2018

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Jeszcze wracając do rozmowy o jedzeniu. Wczoraj dobrze zaczęłam a w drugiej połowie dnia czipsy mnie zmusiły do zjedzenia ich :D. Spotkała mnie za to kara bo później czułam się okropnie i nie mogłam zasnąć :/. Dziś też mam dobry początek i zobaczę jak będzie ;)

Ja gotuję pomidorowa a Mała sie buja w brzuchu[emoji6] witam nowe dziewczyny i zapraszam do kalendarza. Ja tez mam problem z zelazem i bakteriami....

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
@Magiczna83 mi się Anastazja kojarzy z "50 twarzy Grey'a", ale to fakt jest bardzo ładne.
@Lovi23 będziemy miały podobną garderobę, też wypatrzyłam tą szarą kiecke
@MilkyWay strasznie niesympatyczne te czipsy, że Cię zmusiły. Mi po głowie chodzą ketchupowe potworki (monster munch), ale nigdzie po sklepach nie mogę znaleźć, chyba tylko selgros, a nie lubię tam jeździć.

Do góry