reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
No więc przyszły mi takie jeszcze "duperelki" już na cieplejsze dni :)

1503309568-aaaaaa.jpeg

1503309577-aaaaaa.jpeg

1503309585-aaaaaa.jpeg

1503309593-aaaaaa.jpeg

1503309662-aaaaaa.jpeg

reklama
Hej dziewczyny,

Pare dni temu wrecz zazdroscilam jak pisalyscie ze dziecie dalo wam do wiwatu w nocy a tu dzisiejszej nocy bylo pukanie/lekkie kopanie u mnie :) Udalo mi sie poczuc szczegolnie jak przylozylam reke do brzusia a nawet jak palcami odpukalam to dzidzia tez to powtorzyla! Cudo normalnie :)
Ja jutro mam 21 tydzien.

Ja do polowkowego usg myslalam ze mam Adasia I tak mowilismy do brzucha a tu dowiedzielismy sie ze jest dziewczynka I zastanawiamy sie nad Anastazja/Nastka. Tata moj nie pocieszony bo mowi ze starodawne ale my ciagle jeszcze rozwazamy.

Lovi super Ci leza spodnie! Niech Ci mierza szyjke. Ja wlasnie ide do kliniki w srode na mierzenie ktore mam co 2 tygodnie.

Milego dnia dziewczyny :)
Ja musze sie w kadrach dowiedziec czy moge przejsc z chorobowego na urlop bo chcialabym wykorzystac platne 5 tygodni przed porodem.

Anastazja pięknie. Duzo badziejj wolę niz modne teraz Zuzanny czy Antoniny :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,

Pare dni temu wrecz zazdroscilam jak pisalyscie ze dziecie dalo wam do wiwatu w nocy a tu dzisiejszej nocy bylo pukanie/lekkie kopanie u mnie :) Udalo mi sie poczuc szczegolnie jak przylozylam reke do brzusia a nawet jak palcami odpukalam to dzidzia tez to powtorzyla! Cudo normalnie :)
Ja jutro mam 21 tydzien.

Ja do polowkowego usg myslalam ze mam Adasia I tak mowilismy do brzucha a tu dowiedzielismy sie ze jest dziewczynka I zastanawiamy sie nad Anastazja/Nastka. Tata moj nie pocieszony bo mowi ze starodawne ale my ciagle jeszcze rozwazamy.

Lovi super Ci leza spodnie! Niech Ci mierza szyjke. Ja wlasnie ide do kliniki w srode na mierzenie ktore mam co 2 tygodnie.

Milego dnia dziewczyny :)
Ja musze sie w kadrach dowiedziec czy moge przejsc z chorobowego na urlop bo chcialabym wykorzystac platne 5 tygodni przed porodem.

A czy nie jest tak, że urlop niewykorzystany zostaje wypłacony? Opłaca sie rezygnować z chorobowego?

Dziewczyny ja też fisiowalam z tym spaniem bo czytałam że nie wolno spać na wznak. A ja się tak budziłam w nocy. No i się stresowałam. W piątek jak byłam na wizycie pytałam mojej gin i mówiła że fisiuje i że jak mi wygodnie to mam spać, owszem jest ucisk na aortę ale dopiero pod koniec ciąży jak brzuch ogromny. I już się tak nie stresuje. Śpię na lewym i prawym boku i też na wznak. Zgadzam się z wypowiedzią mamaginekolog że natura wie co robi. Trochę już tego wszystkiego za dużo że w ciąży to niedługo nic nie będzie można robić. Może za dużo czytamy że tego nie wolno tego też nie wolno. No już z tymi ziołami że tymianek i coś tam pisaliście wyżej że nie wolno. Masakra jakaś.

Ja śpię na obu bokach a ostatnio budzę się na plecach. Nikt mi nie mówił, jaka pozycja jest wskazana lub nie.
Śpijmy jak nam wygodnie [emoji846]

Tak na dzień dobry. Utrzymywało sie chwilę, tatuś pogłaskał, "porozmawiał" i minęło ;)

Jakaś infekcja mi się przyplatała, po umyciu się zwykłym żalem pod prysznic, ratuje się powierzchownie tantum rosa, ale póki co słaby efekt:/

Załączniki

• 20170821_094709-1147x1493.jpg
    20170821_094709-1147x1493.jpg
    307,8 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Do góry