reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
U mnie 3.5 na plusie. Po slodkim tez.mnie mdli wiec problem z glowy.
Od piątku biore acard na wysokie cisnienie bo czesto bylo w okolicach 139/80. A teraz po tym leku mam znowu za niskie okolo 90/77. Czuje sie bardzo dobrze a do wizyty 3 tyg

reklama
Ten twardniejący brzuch to długo sie utrzymuje??
Mnie łapie, sle zazwyczaj trwa chwile. Zmieniam pozycje starajac się rozluźnić mięśnie brzucha.
Łapie mnie przy wysiłku np. Jak wchodziłam po schodach kilka pięter , usiadlam na 2 minuty i było ok. A kiedy napina sie jak leżę płasko, odwracam sie na boczek, podkulam nogi i puszcza... U Was ten stan sie utrzymuje dłużej?
mam to samo od kilku dni, pisałam przed chwila do poloznej na babyboom jak to rozroznic od rozpychania się Malenstwa od skurczy. jak uzyskam odpowiedz dam znac. tez dziś glownie leze. Maz zrobila na obiad naleśniki. nie wiem cy to przez kiepska oc czy przez załamanie pogody ale jestem dziś wrakiem do tego te dziwne zachwania macicy lub Dzidzi. już sama nic nie wiem a to moja kolejna ciaza. tdzien temu była u gin i było ok a teraz czekaj jeszcze 3 tyg. pwnie przyspiesze wizyte bo wycytalam ze ciaza po 20 tyg po 2cc powinna być częściej obserwowana.

Moja waga masakra 5kg na plusie. Ale nie dziwne od kad jestem w ciąży nie ćwiczę, jedzenie porażka bo mogłabym same fastfoody jeść, a normalnie takich rzeczy nie jadam...

Dziś strasznie źle się czuje, brzuch mnie pobolewa jak przy silnej miesiączce, ręce mi się trzęsą i głowa boli. Mąż wraca po 19 z pracy, więc chyba podjedziemy na pogotowie, sama boję się iść i nie mam z kim dzieci zostawić, w razie czego. Jak bardzo samotny może się czuć człowiek wśród tak wielu ludzi...
biedna ty. wspolczuje. ja tez myslala ze dziś pojde na pogotowie ale toche się przespałam i jest ciut lepiej.

Może słabą kawę sobie zaparzę?
może kawy nie pij wypłukuje magnez a jeśli dodatkowego nie bierzesz poza witaminami lepiej nie. ja biore tylko w postaci witamin ale tam jest tylko 19% dziennego zapotrzebowania wiec zrezygnowałam z kawy. napoczatku Dzidzia zrezygnowala bo miałam silne mdlosci a potem już sama nie pila mimo ze czasami się chce i to bardzo.

reklama
może kawy nie pij wypłukuje magnez a jeśli dodatkowego nie bierzesz poza witaminami lepiej nie. ja biore tylko w postaci witamin ale tam jest tylko 19% dziennego zapotrzebowania wiec zrezygnowałam z kawy. napoczatku Dzidzia zrezygnowala bo miałam silne mdlosci a potem już sama nie pila mimo ze czasami się chce i to bardzo.

Biorę dodatkowy magnez, kawy w ogóle nie piję, ale dziś wypiłam i powiem że głowa mnie przestała boleć :)

Do góry