reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Hej Kobietki [emoji8] Przepraszam, ze tak rzadko pisze, ale staram sie troszeczke nadrabiac zaleglosci. U mnie lada dzien zaczyna sie 21tc. W czwartek prenatalne - nie moge sie doczekac bo w koncu poznam plec (mam chociaz taka nadzieje). Dzisiaj dzien filmowy, obejrzelismy z mezem "Jutro będziemy szczęśliwi" z aktorem z Nietykalnych. Piekny film, polecam wszystkim! Pozniej maz pojechal na pilke, wiec wlaczylam sobie cos dla psiary a mianowicie "Był sobie pies" i przyznaje, ze nie pamietam kiedy ostatnio przeplakalam prawie caly film...zwalam wine na hormony [emoji12]. Dziewczyny mam do Was pytanie - powiedzcie mi na jaki wozek sie decydujecie? 2w1 czy 3w1 i jakiej firmy? Wczoraj zaczelam powoli przegladac i jest taki wysyp wszelakich firm, ze po godzinie mialam dosc.
Ja właśnie też mam mętlik, co próbuję coś wybrać to tylko bardziej nie umiem się zdecydować [emoji14] na pewno 2w1 i osobno fotelik, ale nie wiem jakiej firmy. No i chciałabym mimo wszystko żeby spacerowka była dobra, bo nie chcę kupować kolejnego wózka skoro kupuje 2w1. planuje pojechać do sklepu gdzie jest mnóstwo wózków i wiem też, że dobrze doradzają, więc może wtedy coś mi się rozjaśni.
U mnie 3.5 na plusie. Po slodkim tez.mnie mdli wiec problem z glowy.
Od piątku biore acard na wysokie cisnienie bo czesto bylo w okolicach 139/80. A teraz po tym leku mam znowu za niskie okolo 90/77. Czuje sie bardzo dobrze a do wizyty 3 tyg
Sorry, ale Acard nijak nie działa na ciśnienie [emoji53] może po prostu na wizycie, z emocji miałaś wyższe?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedz mi jakie to uczucie ? Bo nie wiem czy w ogóle coś takiego mam, może tego nie rozpoznaje ? Czy ciężko to przegapić ?

Taki skurcz miesni w dole brzucha i jakby wpychająca się "piłka" - jak to zostalo określone, mnie wydaje się, że to napierajaca dzidzia. I nie jest to bolesne, ale faktycznie trudno tego nie zauważyć:) a raczej poczuc ;)

Ja jestem 2kg na plusie, choć tak naprawdę aż 5, bo zawsze ważyłam 47 kg, a od stycznia zaczęłam tyć i w sumie ciąże zaczęłam przy 50 kg. Teraz mam 52. W tygodniu zawsze zdrowo sie odżywiam ale jak przychodzi weekend to jest rozpusta. Aż mam wyrzuty sumienia. Na szczęście fast foodów nie jadam w ogóle.
Dzisiaj był obiad u moich rodziców ale pogoda taka fatalna że nawet sie siedzieć nie chciało. Przyjechaliśmy i tak mnie zaczęło bolec po prawej stronie, sama nie wiem czy to brzuch, czy plecy... taki przechodzący.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

mam prosbe do mamy która jest dietetyczka ( przepraszam ale nie pamiętam która). Czy moglabys podac jakie i w jakiej ilości warzywa i owoce powinnysmy jesc dziennie aby dostarczyć nam odpowiednia dawke magnezu? wiem na necie sa podane wartości owocow zawierających ten pierwiastek ale mi chodzi o taki zbilansowany przykład. z góry dziekuje .

a wtedy te wybrzuszenie i okolice u ciebie sa twarde?

Mnie wczoraj wypchalo ale myślę, że to był maluszek. Czułam wtedy bardzo intensywnie ruchy. Wklejam zdjecia bo wyglądało to dosc dziwnie.
1503250709-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imbir na rozluźnienie?
Kurcze, wiem że na mdłości, ale jeat zakazany w 3 trymestrze gdyż wywołuje skurcze w zwiazku z tym i tu bym go nie stosowała... Ale to stara szkoła, a ja nie jestem lekarzem ... Jednak upewniłabym sie przed zastosowaniem.

@MilkyWay podgrzewacz taaaak. To groszowy zakup, zajmuje niewiele miejsca, a wiele ułatwia:)

Wlasnie wróciłam z sklepu z zabawkami akcesoriami i smyka tak przy okazji. Wózka nadal nie wybraliśmy... Mój jest zachwycony quinny mood, a ja nie do końca... Macie jakies opinie na jego temat?

Do góry