reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ten twardniejący brzuch to długo sie utrzymuje??
Mnie łapie, sle zazwyczaj trwa chwile. Zmieniam pozycje starajac się rozluźnić mięśnie brzucha.
Łapie mnie przy wysiłku np. Jak wchodziłam po schodach kilka pięter , usiadlam na 2 minuty i było ok. A kiedy napina sie jak leżę płasko, odwracam sie na boczek, podkulam nogi i puszcza... U Was ten stan sie utrzymuje dłużej?

U mnie taki twardy często jest rano, poza tym nie zauważyłam po czym twardnieje. Zdarza mi się w ciągu dnia.
Nie znalazłam pozycji, w której czułabym ulgę. Czasem mam tak i z 15-20 minut.

Ja to czuję jak to napisałam, jak "obce ciało", jakby mi jakaś twarda gula urosła. Staram się nie dotykać brzucha, ale jak dotknę to jest twarda piłka. @Jolen26

reklama
Dziś strasznie źle się czuje, brzuch mnie pobolewa jak przy silnej miesiączce, ręce mi się trzęsą i głowa boli. Mąż wraca po 19 z pracy, więc chyba podjedziemy na pogotowie, sama boję się iść i nie mam z kim dzieci zostawić, w razie czego. Jak bardzo samotny może się czuć człowiek wśród tak wielu ludzi...

Dziś strasznie źle się czuje, brzuch mnie pobolewa jak przy silnej miesiączce, ręce mi się trzęsą i głowa boli. Mąż wraca po 19 z pracy, więc chyba podjedziemy na pogotowie, sama boję się iść i nie mam z kim dzieci zostawić, w razie czego. Jak bardzo samotny może się czuć człowiek wśród tak wielu ludzi...
Jeszcze dwie godziny, dasz radę. Może to ciśnienie, masz ciśnieniomierz? Przede wszystkim postaraj się rozluźnić, zmienić pozycję, odpocząć. Daj znać jak poszło ☺

połóż się, dzisiaj ogólnie taka nieprzyjazna aura. Może rumianku sobie zaparz

Ja czekam na pierwsze ruchy, bo u nie cisza, chyba nawet tego smyrania jeszcze nie było

Mi sie trzesly i glowa bolala jak mialam cisnienie mega niskie... bylam jak wrak.
Wszystko na pewno jest dobrze ale jak sie martwisz to lepiej kontrolować. Daj znac

Może napij się melisy albo jak masz imbir to pokrój na paski i zalej gorąca woda i dodaj cytrynę. Jak mnie brzuch ostatnio bolał trzy dni pod rząd poszłam do gina u mnie w przychodni i po zbadaniu i stwierdzeniu że wszystko ok powiedział że za bardzo spięta jestem i radził taki właśnie napar pić na rozluźnienie. A u mnie też dzień leniwy, bo m w pracy do 19:30, jeszcze nawet obiadu nie dokończyłam robić, samej jeść mi się nie chce więc tylko rosół zjadłam i kilka pistacji. Wiecie co, tak narzekam czasem na ta moja teściową a tu dzisiaj szkok. Siedzę sobie w domku w samych gaciach i bluzce a tu ona na kawkę przyjechała. Bardzo miło mi się zrobiło bo siedzieć tak całymi dniami samej też mi smutno. Pomimo że nasze relacje są raczej na dystans, to miło z jej strony że przyjechała. Pogadałyśmy, trochę ja popytalam o rady dot. obsługi noworodka, pomacala brzuch i uspokoiła mnie że jest taki jak powinien być. Też w końcu 3 dzieci urodziła, to się zna. Pomimo naszego dystansu chciałabym żeby nasz synek miał obie babcie i dziadków, z którymi chętnie będzie spędzał czas i kochał ich bezgranicznie.

reklama
A u mnie wręcz przeciwnie, odkąd łykam euthyrox skończyły mi się mdłości. Czasem zapominam, że jestem w ciąży ;) widocznie dziecko zabierało sporą dawkę hormonu i czułam ten niedobór po sobie. Teraz wszystko mi się wyrównało i jest dobrze, nawet lepiej jak przed ciążą. W nocy coś tam zaboli, zakłuje. Ale chwilowo. No i waga, 1 kg na pewno jest na plusie, może już nawet z 1,5, z tym, że ja unikam niezdrowego jedzenia i słodyczy, bo mi po tym niedobrze. Z łazienki korzystam bardzo często, z przemianą materii nie miałam nigdy problemu, ale teraz to się dopiero wyregulowało. Za tydzień wizyta!
Ja tez łykam eutyrox i chyba jestem po nim mniej zmęczona. Niestety czasem nie potrafię odmówić sobie czegoś słodkiego lub kalorycznego. Przed ciążą jadłam tak strasznie fit, że aż siebie teraz nie poznaję. Wcześniej nie jadłam: pieczywa, glutenu, cukru pod każdą postacią, owoców, laktozy. A teraz szok. Nie wyobrażam sobie śniadania bez chlebka (co prawda ciemnego), obiadu bez ziemniaków lub czegoś mącznego no i słodkie grzeszki też mi się zdarzają:(

Do góry