reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dreams co czytasz?
Ja mam chyba zapalenie dziasla bo boli mnie do 2dni. Posmarowalam sacholem ale byli jeszcze gorzej wiec plukam szałwią. Anod poniedziałku do pracy
Płukaj szałwia i kup sobie Denta Sept do smarowania, jest super i zapalenie powinno od razu minąć, sachol raczej niewiele da

reklama
hej dziewczyny,

ja jestem dzisiaj po wizycie u gina i niestety okazało się, że mam nisko ułożone łożysko :( czy któraś z Was jest lub była może w podobnej sytuacji?
co prawda szyjka się nie skraca, z dzieckiem też wszystko dobrze i w większości podobno to łożysko się podnosi, ale mimo wszystko jakiś niepokój jest. Tak czy inaczej staram się być dobrej myśli.
Ze względu też na te moje wszystkie bóle i kłucia brzucha mam brać 3x dziennie nospe, probiotyk i jak najwięcej odpoczywać.

Widziałam, że pisałyście o poduchach do spania. Mi się w sumie nawet przed ciążą najlepiej spało na lewym boku i teraz też jest w miarę dobrze, ale tak się wałsnie zastanawiam nad takim zakupem. Czy któraś z Was może doradzić, który kształt najlepiej wybrać? chyba najbardziej popularne to C i J

hej dziewczyny,

ja jestem dzisiaj po wizycie u gina i niestety okazało się, że mam nisko ułożone łożysko :( czy któraś z Was jest lub była może w podobnej sytuacji?
co prawda szyjka się nie skraca, z dzieckiem też wszystko dobrze i w większości podobno to łożysko się podnosi, ale mimo wszystko jakiś niepokój jest. Tak czy inaczej staram się być dobrej myśli.
Ze względu też na te moje wszystkie bóle i kłucia brzucha mam brać 3x dziennie nospe, probiotyk i jak najwięcej odpoczywać.

Widziałam, że pisałyście o poduchach do spania. Mi się w sumie nawet przed ciążą najlepiej spało na lewym boku i teraz też jest w miarę dobrze, ale tak się wałsnie zastanawiam nad takim zakupem. Czy któraś z Was może doradzić, który kształt najlepiej wybrać? chyba najbardziej popularne to C i J
Chyba @kass.es miała z tym problem. Łożysko może się jeszcze podnieść ale trzeba się oszczędzać[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Dreams co czytasz?
Ja mam chyba zapalenie dziasla bo boli mnie do 2dni. Posmarowalam sacholem ale byli jeszcze gorzej wiec plukam szałwią. Anod poniedziałku do pracy
1502972277-aaaaaa.jpeg
to druga część serii. Polecam!

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Hehe, niech spadają. Ja np. wczoraj byłam sama w domu i smarowałam sie w najlepsze masłem shea w łazience i wydawało mi sie, ze ktoś dzwonił do drzwi No ale byłam cała tłusta, nikogo sie nie spodziewałam wiec zanim sie ogarnelam to za drzwiami juz nikogo nie było. ZUS to na pewno nie był bo mam urlop ale w przyszłości tez nie zamierzam półnaga biec i otwierać drzwi...
O! Mam takie plany odnośnie sprzątania w szafkach! Poczekam jednak do wizyty i jak (mam nadzieje) wszystko bedzie ok to zaczne sobie sprzątać, wyrzucać i układać rzeczy w całym domu bo trzeba przecież zrobić miejsce dla dodatkowej osoby :). No i to takie oczyszczające psychicznie jest ;)
Ja teraz jakoś dostałam weny na robienie porządków i od wczoraj robię po jednej rzeczy. Po ostatniej wizycie odzyskałam wiarę w to ze będzie dobrze. Oby tak zostało już do porodu. Pomalutku robię miejsce dla naszego synka i szukam rzeczy do wyprawkę w necie. Nic nie kupuję ale dodaje do zakładek, czytam, co mi wpadnie w oko zapisuje w zeszycie, bo pod koniec września chciałabym już zacząć kupować:)

Muszę też wziąć się za pudła po mojej siostry synku, poprzebierac, poprac i popracować ale to chyba też we wrześniu. Wózek już mamy upatrzony (pozostaje wybrać jeden z dwóch, które nam się podobają i zamówić). Po następnej wizycie chce rozejrzeć się za łóżeczkiem i mam dylemat. Czy od razu kupować łóżeczko czy nie lepiej dostawie do łóżka albo łóżeczko i do tego kosz Mojżesza...

reklama
Do góry