reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Właśnie miałam dzisiaj się wziąć za szycie poduchy dla siebie, na wymiar że tak powiem. Wszystko już mam, tylko chęci brak :D ale do wieczora jeszcze czas. Który kształt poduchy dla Was najwygodniejszy??

reklama
Dziewczyny, conajmniej dwie z Was idą na wesele niedługo (@kass.es @Parkolka ?)
Gdzie szukacie sukienek? Nie chcę nic drogiego, myślę że przejrzę ofertę sieciówek, ale tak strasznie nie mam na to ochoty...
wesele za 4 tyg więc chyba poczekam z zakupem, bo nie wiem na ile mi się brzuch powiększy (to będzie 21 tydzień), ale rozeznanie bym chciała zrobić wcześniej.

Ja wczoraj kupiłam sukienkę :) I mimo iż do wesela trzy tygodnie, ma taki zarabisty fason, że jak brzuszek urośnie, to spokojnie się zmieści :) Dodam zdjęcie, tylko nie kupiłam różowej a błękitną :) Do tego torebka. W dniu wesela sie Wam pokaże :)
1502973227-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny,

ja jestem dzisiaj po wizycie u gina i niestety okazało się, że mam nisko ułożone łożysko :( czy któraś z Was jest lub była może w podobnej sytuacji?
co prawda szyjka się nie skraca, z dzieckiem też wszystko dobrze i w większości podobno to łożysko się podnosi, ale mimo wszystko jakiś niepokój jest. Tak czy inaczej staram się być dobrej myśli.
Ze względu też na te moje wszystkie bóle i kłucia brzucha mam brać 3x dziennie nospe, probiotyk i jak najwięcej odpoczywać.

Widziałam, że pisałyście o poduchach do spania. Mi się w sumie nawet przed ciążą najlepiej spało na lewym boku i teraz też jest w miarę dobrze, ale tak się wałsnie zastanawiam nad takim zakupem. Czy któraś z Was może doradzić, który kształt najlepiej wybrać? chyba najbardziej popularne to C i J

Ja jak byłam dwa tygodnie temu u lekarza, to stwierdzono że mam bardzo nisko łożysko, na dolnej granicy jednak lekarz nie panikował, ja też z natury nie jestem panikara wiec na spokojnie to przyjęłam. Jestem na L4 od dwóch tygodni, nie wiem czy sie podniosło ale ja na pewno czuje sie znacznie lepiej. Nie pamietam kiedy ostatni raz mnie bolał brzuch, coś kłuło, ciągnęło... zapominam że jestem w ciąży bo mam tyle energii że mogłabym gory przenosić.
Co do Zusu - totalnie olewam ten temat. Nie mam leżącego zwolnienia wiec mam prawo wyjsc na spacer, do sklepu, do lekarza, do rodziny. Ostatnio całe dnie nie ma mnie w domu, mnóstwo załatwien odnośnie budowy domu. Zwolnienie jest od wykonywanej pracy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ale mi się dzisiaj brzuch boleśnie napina. I czego tylko nie zjem, to kończy się wzdęciem :( jako nieprzyzwyczajona do dolegliwości ciążowych odczuwam mega dyskomfort, tym bardziej siedząc przed kompem w pracy przez tyle godzin. Eh...

Bondy czytalam sprawa niny frank. Super byla. Wracam z urlopu to biblioteke bede miala blisko to wypożyczę. Na urlop wypozyczylam 4 ksiazki 2 odmozdzajace czyli jakies lekkie a dwa thillery. To moj ulubiony gatunek.

Ja teraz jakoś dostałam weny na robienie porządków i od wczoraj robię po jednej rzeczy. Po ostatniej wizycie odzyskałam wiarę w to ze będzie dobrze. Oby tak zostało już do porodu. Pomalutku robię miejsce dla naszego synka i szukam rzeczy do wyprawkę w necie. Nic nie kupuję ale dodaje do zakładek, czytam, co mi wpadnie w oko zapisuje w zeszycie, bo pod koniec września chciałabym już zacząć kupować:)
Hihi, mam tak samo :). Tylko ze sprzątaniem jeszcze pare dni poczekam. Tez juz szukam rzeczy, wydrukowałam sobie listę wyprawkowa i powoli zapisuje firmy i rzeczy polecane. No i szukam inspiracji do urządzenia pokoiku synka :)

reklama
Muszę też wziąć się za pudła po mojej siostry synku, poprzebierac, poprac i popracować ale to chyba też we wrześniu. Wózek już mamy upatrzony (pozostaje wybrać jeden z dwóch, które nam się podobają i zamówić). Po następnej wizycie chce rozejrzeć się za łóżeczkiem i mam dylemat. Czy od razu kupować łóżeczko czy nie lepiej dostawie do łóżka albo łóżeczko i do tego kosz Mojżesza...
No my juz tez mamy wybrany wózek. Espiro next. Łóżeczko kupimy od razu bo podjęliśmy decyzje, ze razem lub ja sama w zależności od sytuacji przeprowadzamy sie na kilka miesięcy do pokoiku malucha. Pasuje mi to bardziej bo musiałabym przestawiać za duzo w naszej sypialni, po drugie pokoik juz bedzie gotowy i wszystko bedzie pod ręka tak jak chce a po trzecie i tak nie wiem czy spiąć w trójkę w sypialni mąż i tak nie przeniósłby sie ze spaniem gdzieś indziej bo przecież musi pracować. A w pokoju małego bedzie podwójna sofa wiec bedzie mogł do nas dołączyć ;)

Do góry