reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Cześć, brutalnie zmieniam temat. [emoji6]
Na pilates babka cały czas powtarza nam, że mamy w domu ćwiczyć mięśnie dna miednicy. W Polsce też tak na to naciskają?
Zapominam o tym ciągle, teraz siedzę w pracy i mi się przypomniało, to mięśnie zaciskam.

reklama
Cześć, brutalnie zmieniam temat. [emoji6]
Na pilates babka cały czas powtarza nam, że mamy w domu ćwiczyć mięśnie dna miednicy. W Polsce też tak na to naciskają?
Zapominam o tym ciągle, teraz siedzę w pracy i mi się przypomniało, to mięśnie zaciskam.

właśnie, macie jakieś fajnie cwiczenia na mięśnie dna miednicy, oprócz zaciskania oczywiście,.. też zaciskam codziennie ale chcę się bardziej przyłożyć ;)

A do jakiej kwoty na aliexpress się nie płaci cła? Dla dziecka chyba nic nie kupię, ale jakieś ciążowe swetry by mi się przydały.

1502962701-aaaaaa.jpeg

No i jest [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

właśnie, macie jakieś fajnie cwiczenia na mięśnie dna miednicy, oprócz zaciskania oczywiście,.. też zaciskam codziennie ale chcę się bardziej przyłożyć ;)

Babka od pilates nie miała za dużo do powiedzenia, tyle żeby zaciskać przez 10 sekund, ale nie z całej siły tylko tak z 30% wysiłku... jeszcze nie opanowałam procentowej kontroli moich mięśni [emoji23]
a potem też zaciskać i natychmiast rozluźniać.

A do jakiej kwoty na aliexpress się nie płaci cła? Dla dziecka chyba nic nie kupię, ale jakieś ciążowe swetry by mi się przydały.
Ja cło płaciłam kiedyś jak zamówiłam telefon za 500zl a tak to nigdy, ciuchów nie zamawiałam bo boje się, że rozmiaru nie trafię, z drugiej strony na fejsie jest mnóstwo grup i tam dziewczyny zamawiają różne fajne ubrania :) może też się skusze na jakiś sweter jesienno zimowy ;))
Takie kwoty po kilkadziesiąt zł to na spokojnie przejdą :)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

Dzisiaj tez odbieram poduche tzn przychodzi do znajomych w Polsce ktorzy w weekend wracaja do UK. Wybralam 4 w 1 z allegro ktora kiedys ktoras tutaj polecala;) mam nadzieje ze bedzie mieciusia. Poki co po lewej mam zwinieta koldre a po prawej bedzie poducha... miejsca dla meza.., malo ;)

Kurcze nie lubie tych napiec/ stawian macicy - wtedy za duzo mysle I sie martwie a z drugiej strony to czas ma pojawienie sie skurczy Hicks-Braxtona..., kurcze jak malo wiem o odczuciach w pierwszej tak zaawansowanej ciazy.,.. ciagle sie ucze- kazdego dnia cos ;)

Milego dnia dziewczyny- u mnie leje .... po 3 dniach slonca :(
Mam zamiar zrobic dzis golabki :)

Ja cło płaciłam kiedyś jak zamówiłam telefon za 500zl a tak to nigdy, ciuchów nie zamawiałam bo boje się, że rozmiaru nie trafię, z drugiej strony na fejsie jest mnóstwo grup i tam dziewczyny zamawiają różne fajne ubrania :) może też się skusze na jakiś sweter jesienno zimowy ;))
Takie kwoty po kilkadziesiąt zł to na spokojnie przejdą :)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki.
No z rozmiarami trzeba się chyba wymierzyć i wczytać jaka rozmiarówka, bo ze zdjęć wynika, że nawet w ciąży Azjatki są jakieś mało okrągłe [emoji23]

reklama
Dzis w nocy wyobraźcie sobie obudzilam sie bo synusiowi nie podobalo sie, ze spalam na brzuchu (nie zasypialam tak, po prostu musialam sie w śnie tak ułożyć), tak sie ruszal i rozpychal żebym zrozumiala, że mam zmienic pozycję. Iiii sie uspokoil :-) :-)

Co do proszku lovela ladny ma zapach,ale rzeczywiscie dość intensywny. Dzidziuś jest przyjemny ale delikatny, wiec kwestia gustu :-)

Do góry