Wiem wiem te słowniki są tragiczneDreamscometrue cholerny słownik mi tak przekręca ;/
Karla90 przepraszam :*
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiem wiem te słowniki są tragiczneDreamscometrue cholerny słownik mi tak przekręca ;/
Karla90 przepraszam :*
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Też jesteśmy sami, dziadkowie 200 km, również czynni zawodowo.Ja po porodzie bede stacjonowac minimum rok w domu, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie dalej na razie o tym nie mysle, ani sie tym nie przejmuje. Moze tak mi sie spodoba, ze nie bedzie chcialo i sie pracowac, a moze wrecz przeciwnie, bede glupiec w domu. Na dodatek nie mam tu nikogo kto zostalby z dzieckiem, niby moj pracuje w domu zdalnie, ale czesto trzeba wyjsc, raz na pol godziny, raz na caly dzien, a czasem nawet weekend. Rodzice sa kilkanascie km stad, pracuja, wiec nie zwolnia sie, zeby nianczyc wnuka
U nas żłobek, nawet prywatny kosztuje mniej niż niania nie stać mnie na nianieTez nie mam nianki a boję się sprawdzić ile zlobek kosztuje ale muszę wrócić do pracy bo kasy nam nie starczy
U nas kosztuje 600 zł, ale to małe miasto. Dodatkowo i nas dochodziły jeszcze choroby leki i nerwy przez to młoda poszła jak miała 10 miesięcyTez nie mam nianki a boję się sprawdzić ile zlobek kosztuje ale muszę wrócić do pracy bo kasy nam nie starczy
Niania więcej by chciala niz ja zarabiam wiec odpada[emoji6] zazdroszczę mamom które mają nie pracujące babcie, moje są jeszcze takie młode... dziecko będzie pełnoletnie zanim skończą pracować heheU nas żłobek, nawet prywatny kosztuje mniej niż niania nie stać mnie na nianie
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O matko tak dużo[emoji53]U nas kosztuje 600 zł, ale to małe miasto. Dodatkowo i nas dochodziły jeszcze choroby leki i nerwy przez to młoda poszła jak miała 10 miesięcy
Ja bym się bała wziąć nianie. W żłobku to jednak więcej niż jedną pani, jakaś kontrola jest, a zostawić samo dziecko z jedną obca osoba to strachU nas żłobek, nawet prywatny kosztuje mniej niż niania nie stać mnie na nianie
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wogole nam się to nie opłacało, bo przez choroby i tak siedziałam w domu więcej niż w pracy. Terqz idzie do przedszkola i mam leki że się zacznie. Starsza natomiast też miała 2,5 jak poszła do przedszkola i Noe chorowała wogole, ma 10 lat a antybiotyk w życiu brała może trzy razy. Ale nie jestem pewna czy były trzyO matko tak dużo[emoji53]