reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Tez nie mam nianki a boję się sprawdzić ile zlobek kosztuje ale muszę wrócić do pracy bo kasy nam nie starczy

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Ja po porodzie bede stacjonowac minimum rok w domu, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie dalej :) na razie o tym nie mysle, ani sie tym nie przejmuje. Moze tak mi sie spodoba, ze nie bedzie chcialo i sie pracowac, a moze wrecz przeciwnie, bede glupiec w domu. Na dodatek nie mam tu nikogo kto zostalby z dzieckiem, niby moj pracuje w domu zdalnie, ale czesto trzeba wyjsc, raz na pol godziny, raz na caly dzien, a czasem nawet weekend. Rodzice sa kilkanascie km stad, pracuja, wiec nie zwolnia sie, zeby nianczyc wnuka :D
Też jesteśmy sami, dziadkowie 200 km, również czynni zawodowo.
Córka poszła do żłobku w wieku 14 miesięcy, 12 macierzyńskiego i 2 miesiące zaległego urlopu.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas żłobek, nawet prywatny kosztuje mniej niż niania :) nie stać mnie na nianie

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Niania więcej by chciala niz ja zarabiam wiec odpada[emoji6] zazdroszczę mamom które mają nie pracujące babcie, moje są jeszcze takie młode... dziecko będzie pełnoletnie zanim skończą pracować hehe

@marta64 a ile lat ma córeczka? Ja karmią 27miesięcy! Na początku też dieta, jechałam na ryżu, marchewce i pieczonym króliku a każdy lekarz co innego mi mówił. Bardzo źle to wspominam, po pół roku odpuściłam, zaczęłam jeść wszystko i co się okazało? Mi się nastrój poprawił i dziecko całkiem inne. Okazało się że syn jest uczulenie tylko na jajka. Teraz mam w dup*** dietę "matki karmiacej", to było straaaaaaaaszne.

@Karla90 mi na ból gardła pomogły płukanie z wody utlenionej. Nie byłam przekonana, ale się sprawdziło. Pół szklanki wody, pol łyżeczki wody utlenionej i kilka razy dziennie płukanie gardło. Ja przed każdym płukaniem robiłam nowy roztwór.

reklama
O matko tak dużo[emoji53]

Wogole nam się to nie opłacało, bo przez choroby i tak siedziałam w domu więcej niż w pracy. Terqz idzie do przedszkola i mam leki że się zacznie. Starsza natomiast też miała 2,5 jak poszła do przedszkola i Noe chorowała wogole, ma 10 lat a antybiotyk w życiu brała może trzy razy. Ale nie jestem pewna czy były trzy

Do góry