reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Też starałam się zawsze karmić na osobności, czułam się bardziej komfortowo. Nie czułam potrzeby demonstrowania tego że karmię. Dokładnie, to bardzo intymne.
Najgorzej się czułam jak musiałam karmić u teściowej, specjalnie szlam do pokoju a za mną pielgrzymka bo och jaki to cudowny widok, a ja kurna spięta, zdenerwowana... Teraz już jestem mądrzejsza i jak przy drugim też tak będą się gapić to im każe wyjść z pokoju. Wtedy chciałam być miła... Bez sensu ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To też znam niestety i jeszcze gadanie do dziecka wtedy, co Ci ludzie mają w głowach...

reklama
Teraz ma 10 lat. Wiesz co u nas wyjścia nie było, bo skórę miała masakryczna, do tego kolki od drugiego tygodnia życia. Przeszliśmy na Nutramigen i skończyły się wszystkie problemy, karmilam ja piersią około miesiąca i rezygnacja była najlepszym wyjściem z tej sytuacji
U nas też były straszne kołki, płacze, sucha skóra, był już w planach nutramigen, ale okazało się że to głównie przez nietolerancje na laktoze. Lekarze wciskali mi kit że muszę być na diecie, a przy nietolerancji laktozy żadna dieta nie pomoże,co bym nie zjadła i tak laktozy będzie w moim mleku. Kupiliśmy delikol i pomógł, gdyby nie było poprawy mieliśmy przejść na nutramigen

To bardziej opaca Ci sie w domu siedziec :D dziecko bedzie szczesliwe, a mezowi powiesz, ze to dobry sposob na oszczedzanie
Nie bo nam serio nie starczy...poza tym nie chcę się pozbyć pracy. Mam nadzieję ze potem Mała się dostanie do publicznego przedszkola

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Jakby żlobek czy niania kosztowały niewiele więcej niz zarabiam to był została w domu.
Musisz sobie przekalkulować czy to co zapłacisz za żłobek/nianie i stracisz na dojazdy czas i pieniądze to czy np jak zostanie ci 200 zł to czy to warto, czy nie lepiej zostać w domu.

I są też żłobki państwowe, liczę że Dobrusia się dostanie do takiego, w styczniu jest szansa ;) A. z lipca wiec juz bez szans była. A państwowy to 300-400 zł

U nas jest publiczne przedszkole ale żłobek chyba nie. Niestety umowę mialam na 5 lat i jak wrócę liczę ze mi przedłuża. Nie mogę iść na wychowawczy

Nie bo nam serio nie starczy...poza tym nie chcę się pozbyć pracy. Mam nadzieję ze potem Mała się dostanie do publicznego przedszkola

Jeśli chcesz zapisać do publicznego żłobka to polecam to zrobić od razu po otrzymaniu PESEL.
Ja męża z porodówki wysyłam od razu do USC a potem do żłobków :D wnioski mu w szpitalu wypełnię jeszcze [emoji23][emoji23][emoji23]

U nas żłobki tylko prywatne i jest ich parę, prezydent twierdzi że nie widzi potrzeby tworzenia państwowego. Dobrze ze do przedszkola w miarę łatwo było się dostać w tym roku

Jeśli chcesz zapisać do publicznego żłobka to polecam to zrobić od razu po otrzymaniu PESEL.
Ja męża z porodówki wysyłam od razu do USC a potem do żłobków :D wnioski mu w szpitalu wypełnię jeszcze [emoji23][emoji23][emoji23]

Pomyśle o tym i tak dojezdzam do pzn do pracy może tam się zalapie

reklama
Do góry