reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Moja córa dwa tygodnie temu skończyła 2 lata.
I jakoś tak jak miała 23 miesiące przestała upominać się o cycusia.
Nie wiem czy po prostu dorasta czy dlatego ze zmienił się smak mleka pije już bardzo rzadko.
Po prostu wyszłam z założenia ze jeśli sama zdecyduje ze już nie potrzebuje to będzie najlepsze odstawienie.
No ale ja miałam warunki żeby ja karmić tak długo. Razem z mężem zdecydowaliśmy ze nie wrócę do pracy i poświęcę się wychowaniu córki.
No i tak jest do dziś...

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]/[emoji1285]
[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel
Wspaniałe.

reklama
Moja córa dwa tygodnie temu skończyła 2 lata.
Nie wiem czy po prostu dorasta czy dlatego ze zmienił się smak mleka pije już bardzo rzadko.
Po prostu wyszłam z założenia ze jeśli sama zdecyduje ze już nie potrzebuje to będzie najlepsze odstawienie.
No ale ja miałam warunki żeby ja karmić tak długo. Razem z mężem zdecydowaliśmy ze nie wrócę do pracy i poświęcę się wychowaniu córki.
No i tak jest do dziś...

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]/[emoji1285]
[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel
Dwa lata to norma :) nie ma się czego wstydzić. W moim przypadku i tak pewnie maksymalnie rok bym karmiła, bo nie mogę sobie pozwolić na pozostanie w domu. Więc po powrocie do pracy to co najwyżej nocne karmienie by zostało.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też nie mam zamiaru trzymać specjalnej diety przy karmieniu. Wiadomo, że z początku nie powinno się zbyt ciężko jeść ale nie przesadzajmy. Pewnie będę musiała przejść jakąś batalie z teściową, bo już na początku ciąży marudziła, że truskawek to w przyszłym roku nie pojem... Kit jej w oko.
@weroni2018 z chińskiego kalendarza wychodził mi chłopiec, a zapowiada się na córkę więc totalnie się nie sprawdza :)

Moja córa trzy tygodnie temu skończyła 2 lata.
No i tak jest do dziś...

[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel
Zazdro [emoji813]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Dwa lata to norma :) nie ma się czego wstydzić. W moim przypadku i tak pewnie maksymalnie rok bym karmiła, bo nie mogę sobie pozwolić na pozostanie w domu. Więc po powrocie do pracy to co najwyżej nocne karmienie by zostało.

No właśnie, wiem ze byłoby ciężko gdybym wróciła do pracy. Dlatego szczerze podziwiam mamy które wracają. I dzięki za dobre słowo.

[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel

No właśnie, wiem ze byłoby ciężko gdybym wróciła do pracy. Dlatego szczerze podziwiam mamy które wracają. I dzięki za dobre słowo.

[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel
Ja też dziękuję ;) ciężko było wrócić, ale nie mamy innej możliwości
Gorzej będzie teraz z dwójką :( muszę znaleźć nową pracę, bliżej domu, bo do obecnej to nie ma szans, żebysmy ogarnęli przedszkole, żłobek i moje dojazdy do pracy :(

Cześć dziewczyny [emoji3]
Ale się dziś wyspalam, wstałam o 11 [emoji3]
Niedługo muszę się zbierać do doktorki.. Ciekawe czy dziś będzie usg, czy zmierzy mi szyjke - mam nadzieję. [emoji5]
Chce tam być o 14... zazwyczaj przyjmuje już od 14.15 , muszę być pierwsza [emoji3] znając życie i tak nie będę.. [emoji1]

Siostra mojego szwagra karmiła dwoje dzieci, starszy chłopiec miał już 4 lata, i wyglądał conajmniej dziwnie przy piersi na jej kolanach (przy stole przy obiedzie).
Nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich widoków, ja byłam w szoku, ale nie oceniam - sama zobaczę o co chodzi z tym karmieniem.

reklama
Siostra mojego szwagra karmiła dwoje dzieci, starszy chłopiec miał już 4 lata, i wyglądał conajmniej dziwnie przy piersi na jej kolanach (przy stole przy obiedzie).
Nie jesteśmy przyzwyczajeni do takich widoków, ja byłam w szoku, ale nie oceniam - sama zobaczę o co chodzi z tym karmieniem.
4latka to trochę hardcore [emoji16]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry