marta64
Fanka BB :)
A te następne od 13? Bo moja młodsza ma po starszej...Tak, te pierwsze foteliki 0-13 kg są do użytku przez 4 lata od daty produkcji
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A te następne od 13? Bo moja młodsza ma po starszej...Tak, te pierwsze foteliki 0-13 kg są do użytku przez 4 lata od daty produkcji
Ja 40tkę wzięłam tyle że skinny modelByłam dziś w h&m i szukałam wyprzedazowych spodni i byłam w szoku że bez problemu weszłam w rozmiar 36, aż mi się humor poprawił niestety nie kupiłam bo mi się krój nie podobał bo nogawki proste i za długie a niestety w moim Rozmiarze tylko te były
.
Już jestem w domu, na szczęście bo myślałam że zachowanie tesciowej doprowadzi do tego zw wybuchne i się poplacze. Wiecie czym po prostu przegiela? Dzień Wcześniej robiliśmy grilla (bo mieszka w tym samym domu siostra z mężem i synem mojego M) i psikalam go takim przeciw komarom, a że to Dziadostwo zostawilo ślady na spodenkach to mu rano przepralam, poiwesilam na dworze po czym zaraz ona podeszła i.poprawila bo źle powiesiłam bo nie umiem i dłużej by schly i u niej wiesza się tak jak ona mówi. No ludzie....
@kass.es Ty wybrałaś bebetto bresso? Ile za dwa w jednym u was? Mój mąż zachwycony krateczka albo paseczkami, a ja nadal szukam wózka marzeń
Te do 18/25 kg 6 lat.A te następne od 13? Bo moja młodsza ma po starszej...
No właśnie? To samo miałam pisać....Fotelik ma termin ważności?!
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
No i teraz mnie zaginęłas... To jeden fotelik mam nie aktualny..., muszę sprawdzić drugi w drugim samochodzie... Teraz jak już wiem to No właśnie to sumienie...Te do 18/25 kg 6 lat.
Chodzi o zużycie ekloatacyjne, klamry od pasów, same pasy, styropian (mikrowgniecenia w normalnym użytkowaniu), w końcu plastik poddawany na działanie wysokich temperatur itd. Po upływie tego czasu zwiększa się ryzyko, że w razie wypadku po prostu fotelik nie spełni swojej roli.
My dużo i często jeździmy, więc ja jestem fotelikowym terrostyta mam bzika na tym punkcie, ale ze dosyć zgłębiłam temat to jakbym przymknęła oko na coś, o czym wiem i mogłam zadbać o zmianę to by mnie sumienie gryzło cały czas. A jakby nie daj Boże coś się stało, to bym w ogóle umarła, że przecież wiedziałam a miałam to w dupie.
Ogólnie jeśli chodzi o foteliki to staram się zapewnić maksymalne bezpieczeństwo na mój aktualny stan wiedzy i budżet... to też wiadomo ma znaczenie, ale czasem droższy wcale nie znaczy lepszy
No właśnie... Chciałam mieć pewność, że robię wszystko co mogę dla bezpieczeństwa (bo ja naprawdę dużo jeżdżę a z córką zrobiłam sama kilkanaście tysięcy kilometrów w pierwszym roku życia) i zaczęłam zgłębiać temat... No i jak zaczęłam to już skończyć nie mogę [emoji23] i o.No i teraz mnie zaginęłas... To jeden fotelik mam nie aktualny..., muszę sprawdzić drugi w drugim samochodzie... Teraz jak już wiem to No właśnie to sumienie...
No to nasza znawczyni które foteliki do 13 kg być poleciła, tylko takie w cenie rozsądnejNo właśnie... Chciałam mieć pewność, że robię wszystko co mogę dla bezpieczeństwa (bo ja naprawdę dużo jeżdżę a z córką zrobiłam sama kilkanaście tysięcy kilometrów w pierwszym roku życia) i zaczęłam zgłębiać temat... No i jak zaczęłam to już skończyć nie mogę [emoji23] i o.
Sorry... Ale też jak wiem to czuję, że muszę to napisać. Niestety w Polsce ciągle panuje moda na "antymandaty" a bo ładny, a bo że Spidermanem...
Co ciekawe, jak tak zglebialam temat to okazuje się, że czasami te gwiazdki ADAC to można sobie w tyłek wsadzić głęboko obecnie córka jeździ w foteliku następnym, który w ogóle nie miał testów ADAC, a i tak jest lepszy niż niejeden fotelik z 4-5 gwiazdkami tylko, że ja wożę ja tyłem do kierunku jazdy cały czas i będzie tak jeździć conajmniej do 4 roku życia, albo i dłużej jeśli wielkość dostępnych na rynku fotelikow na to pozwoli
Teraz mieliśmy Maxi Cosi Citi. Dobra cena za bardzo dobra jakość i bezpieczeństwo. Ale on montowany tylko na pas, nie ma isofix. Wcześniej mieliśmy auto bez ISOFIX.No to nasza znawczyni które foteliki do 13 kg być poleciła, tylko takie w cenie rozsądnej