reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Byłam dziś w h&m i szukałam wyprzedazowych spodni i byłam w szoku że bez problemu weszłam w rozmiar 36, aż mi się humor poprawił :D niestety nie kupiłam bo mi się krój nie podobał bo nogawki proste i za długie a niestety w moim Rozmiarze tylko te były
.
Już jestem w domu, na szczęście bo myślałam że zachowanie tesciowej doprowadzi do tego zw wybuchne i się poplacze. Wiecie czym po prostu przegiela? Dzień Wcześniej robiliśmy grilla (bo mieszka w tym samym domu siostra z mężem i synem mojego M) i psikalam go takim przeciw komarom, a że to Dziadostwo zostawilo ślady na spodenkach to mu rano przepralam, poiwesilam na dworze po czym zaraz ona podeszła i.poprawila bo źle powiesiłam bo nie umiem i dłużej by schly i u niej wiesza się tak jak ona mówi. No ludzie....

@kass.es Ty wybrałaś bebetto bresso? Ile za dwa w jednym u was? Mój mąż zachwycony krateczka albo paseczkami, a ja nadal szukam wózka marzeń :D
Ja 40tkę wzięłam tyle że skinny model

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

A te następne od 13? Bo moja młodsza ma po starszej...
Te do 18/25 kg 6 lat.
Chodzi o zużycie ekloatacyjne, klamry od pasów, same pasy, styropian (mikrowgniecenia w normalnym użytkowaniu), w końcu plastik poddawany na działanie wysokich temperatur itd. Po upływie tego czasu zwiększa się ryzyko, że w razie wypadku po prostu fotelik nie spełni swojej roli.

My dużo i często jeździmy, więc ja jestem fotelikowym terrostyta :D mam bzika na tym punkcie, ale ze dosyć zgłębiłam temat to jakbym przymknęła oko na coś, o czym wiem i mogłam zadbać o zmianę to by mnie sumienie gryzło cały czas. A jakby nie daj Boże coś się stało, to bym w ogóle umarła, że przecież wiedziałam a miałam to w dupie.
Ogólnie jeśli chodzi o foteliki to staram się zapewnić maksymalne bezpieczeństwo na mój aktualny stan wiedzy ;) i budżet... to też wiadomo ma znaczenie, ale czasem droższy wcale nie znaczy lepszy :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Te do 18/25 kg 6 lat.
Chodzi o zużycie ekloatacyjne, klamry od pasów, same pasy, styropian (mikrowgniecenia w normalnym użytkowaniu), w końcu plastik poddawany na działanie wysokich temperatur itd. Po upływie tego czasu zwiększa się ryzyko, że w razie wypadku po prostu fotelik nie spełni swojej roli.

My dużo i często jeździmy, więc ja jestem fotelikowym terrostyta :D mam bzika na tym punkcie, ale ze dosyć zgłębiłam temat to jakbym przymknęła oko na coś, o czym wiem i mogłam zadbać o zmianę to by mnie sumienie gryzło cały czas. A jakby nie daj Boże coś się stało, to bym w ogóle umarła, że przecież wiedziałam a miałam to w dupie.
Ogólnie jeśli chodzi o foteliki to staram się zapewnić maksymalne bezpieczeństwo na mój aktualny stan wiedzy ;) i budżet... to też wiadomo ma znaczenie, ale czasem droższy wcale nie znaczy lepszy :)

No i teraz mnie zaginęłas... To jeden fotelik mam nie aktualny..., muszę sprawdzić drugi w drugim samochodzie... Teraz jak już wiem to No właśnie to sumienie...

No i teraz mnie zaginęłas... To jeden fotelik mam nie aktualny..., muszę sprawdzić drugi w drugim samochodzie... Teraz jak już wiem to No właśnie to sumienie...
No właśnie... Chciałam mieć pewność, że robię wszystko co mogę dla bezpieczeństwa (bo ja naprawdę dużo jeżdżę a z córką zrobiłam sama kilkanaście tysięcy kilometrów w pierwszym roku życia) i zaczęłam zgłębiać temat... No i jak zaczęłam to już skończyć nie mogę [emoji23] i o.
Sorry... Ale też jak wiem to czuję, że muszę to napisać. Niestety w Polsce ciągle panuje moda na "antymandaty" a bo ładny, a bo że Spidermanem...
Co ciekawe, jak tak zglebialam temat to okazuje się, że czasami te gwiazdki ADAC to można sobie w tyłek wsadzić głęboko ;) obecnie córka jeździ w foteliku następnym, który w ogóle nie miał testów ADAC, a i tak jest lepszy niż niejeden fotelik z 4-5 gwiazdkami ;) tylko, że ja wożę ja tyłem do kierunku jazdy cały czas i będzie tak jeździć conajmniej do 4 roku życia, albo i dłużej jeśli wielkość dostępnych na rynku fotelikow na to pozwoli

No właśnie... Chciałam mieć pewność, że robię wszystko co mogę dla bezpieczeństwa (bo ja naprawdę dużo jeżdżę a z córką zrobiłam sama kilkanaście tysięcy kilometrów w pierwszym roku życia) i zaczęłam zgłębiać temat... No i jak zaczęłam to już skończyć nie mogę [emoji23] i o.
Sorry... Ale też jak wiem to czuję, że muszę to napisać. Niestety w Polsce ciągle panuje moda na "antymandaty" a bo ładny, a bo że Spidermanem...
Co ciekawe, jak tak zglebialam temat to okazuje się, że czasami te gwiazdki ADAC to można sobie w tyłek wsadzić głęboko ;) obecnie córka jeździ w foteliku następnym, który w ogóle nie miał testów ADAC, a i tak jest lepszy niż niejeden fotelik z 4-5 gwiazdkami ;) tylko, że ja wożę ja tyłem do kierunku jazdy cały czas i będzie tak jeździć conajmniej do 4 roku życia, albo i dłużej jeśli wielkość dostępnych na rynku fotelikow na to pozwoli

No to nasza znawczyni które foteliki do 13 kg być poleciła, tylko takie w cenie rozsądnej ;)

No to nasza znawczyni które foteliki do 13 kg być poleciła, tylko takie w cenie rozsądnej ;)
Teraz mieliśmy Maxi Cosi Citi. Dobra cena za bardzo dobra jakość i bezpieczeństwo. Ale on montowany tylko na pas, nie ma isofix. Wcześniej mieliśmy auto bez ISOFIX.

Teraz myślę czy kupić nowy Citi (400 zł) czy szarpnąć się (ok. 1000 zł za zestaw) na Maxi Cosi Cabriofix z bazą isofix. Baza niby bezpieczniejsza, nie wyklucza ona też montażu na pas, gdyby była potrzeba. A napewno wygodniejsza jest baza niż wpinanie i wypinanie na pas, a wiadomo że te foteliki do 13 kg to najbardziej mobilne właśnie są.

Jutro jadę przymierzyć Cabrio z bazą do sklepu, bo musi wejść za kierowcę, za pasażerem jest fotelik córki, który napewno nie zmieści się za kierowcą. Jeśli ten z bazą nie wejdzie to cóż zostaje nam nowy Citi bez bazy.

reklama
@mamaincogito spadłaś jak z nieba, ja się nic nie orientuje w fotelikach. Wózek dostaniemy, ale już wiem, że fotelik będzie trzeba kupić. Nie mamy w aucie isofix więc wchodzą w gre te montowane na pas. Poglądam te maxi cosi :)
@tita82 ogólnie oglądałam chyba clever, ale baby design mają dobre opinie jeśli chodzi o spacerówki. Zobaczymy jeszcze, musze też patrzeć na wagę i rozmiar przy złożonym, bo raz drugie piętro bez windy i mamy małe autko i na razie fo nie zmienimy

Do góry