reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@mamaincogito spadłaś jak z nieba, ja się nic nie orientuje w fotelikach. Wózek dostaniemy, ale już wiem, że fotelik będzie trzeba kupić. Nie mamy w aucie isofix więc wchodzą w gre te montowane na pas. Poglądam te maxi cosi :)
@tita82 ogólnie oglądałam chyba clever, ale baby design mają dobre opinie jeśli chodzi o spacerówki. Zobaczymy jeszcze, musze też patrzeć na wagę i rozmiar przy złożonym, bo raz drugie piętro bez windy i mamy małe autko i na razie fo nie zmienimy
Na pas to Maxi Cosi Citi jest naprawdę super i chyba nawet najtańszy. A to naprawdę bardzo dobry fotelik, dodatkowo miał nowe testy w 2016 roku, które bardzo dobrze wypadly. A np Cabriofix ostatnie testy miał dobrych kilka lat temu.
Więc z czystym sumieniem Citi mogę polecić.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiadomo, że są też inne bardzo dobre foteliki, ale ceny sporo wyższe, niektóre dla mnie osobiście zaporowe. Więc ja się najbardziej orientuje w dobrych fotelikach w dobrych cenach [emoji23] na te, na które mnie nie stać nawet nie patrzę, skoro analogiczne bezpieczeństwo zapewnia jakaś tańsza opcja.

@mamaicogito a wiesz cos o maxi cosi peblle?bo akurat w quinny moze byc w zestawie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@mamaincogito a orientujesz sie czy baze isofix mozna montowac w starszych autach czy one tylko sa przeznaczone dla nowszych powiedzmy do 5 lat wstecz?

Takze z inner beczki - bardzo chce zarejestrowac sienna stronke mamaginekolog by kupic kilka pozycji z jej sklepu ale 'za Chiny' nie moge znalezc info gdzie mozna sie zarejestrowac tylko zalogowac do juz istneiejacego konta! :( Wiecie moze gdzie znajde stronke/info do rejestracji??

@mamaincogito a orientujesz sie czy baze isofix mozna montowac w starszych autach czy one tylko sa przeznaczone dla nowszych powiedzmy do 5 lat wstecz?

Takze z inner beczki - bardzo chce zarejestrowac sienna stronke mamaginekolog by kupic kilka pozycji z jej sklepu ale 'za Chiny' nie moge znalezc info gdzie mozna sie zarejestrowac tylko zalogowac do juz istneiejacego konta! :( Wiecie moze gdzie znajde stronke/info do rejestracji??
Sprawdź, niektóre stare auta mają isofix. Pogrzeb w zgięciu kanapy, między siedziskiem a oparcie. Chyba, że masz instrukcje do auta to tam napewno będzie informacja.

U mamyginekolog można kupować bez rejestracji

U mnie w samochodzie jest "metka" z napisem isofix, samochód chyba 2009 rok. Więc chyba w Samochodzie powinno być oznaczone

U mnie w samochodzie jest "metka" z napisem isofix, samochód chyba 2009 rok. Więc chyba w Samochodzie powinno być oznaczone
Powinno, ale nie we wszystkich :) w tych starych może nie być, ktoś mógł odciąć etc. Najlepiej pogrzebać właśnie [emoji23]

@mamaincogito dobrze zrozumiałam, że fotelik z bazą isofix można też montować na pasy? Właśnie się ostatnio zastanawiałam nad tym, bo w moim aucie bankowo nie ma isofixu a u męża jest. I miałam już zgłębiać temat fotelików, ale dobrze, że jest wśród z nas znawca tematu [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mamaincogito dobrze zrozumiałam, że fotelik z bazą isofix można też montować na pasy? Właśnie się ostatnio zastanawiałam nad tym, bo w moim aucie bankowo nie ma isofixu a u męża jest. I miałam już zgłębiać temat fotelików, ale dobrze, że jest wśród z nas znawca tematu [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cabriofix napewno można.
Znam dwa modele, których się nie da na pas, ale to raczej te foteliki następne albo takie z większym zakresem wagowym. A dla noworodka to jedynie łupina do 13 kg wchodzi w grę. Inne foteliki, nawet te od 0 kg niby to dopiero jak dziecko chociaż siada i siedzi stabilnie samodzielnie.

Do góry