Witam wszystkich w ten jakże piękny, jesienny dzień 
W pierwszej ciąży do końca 6 miesiąca nie przytyłam ani 1 kg. Za to w III trymestrze nadrobiłam tak, że w dniu porodu miałam +14
O, to ja mialam identycznie [emoji6] po porodzie schudłam dodatkowe 10 kg, prawie doprowadzając się do ruiny, ważyłam 50 kg przy 170 cm wzrostu. Brrr. Teraz wage początkowa miałam 56kg, obecnie ważę 58kg i wyglądam o lepiej niż te 2 kg mniej, tylko nogi jakieś grube się robią 
Dziewczyny, strasznie rwie mnie jakby w jajnikach, po prawej i po lewej stronie, byc moze to więzadła. Dzisiaj w pracy miałam bardzo męcząca przymiarkę, pani o wzroście 180 cm plus obcas mierzyła sporo sukienek i dwie dwa razy, ja mam 164 cm wiec rece non stop w gorze, w dodatku te sukienki swoje ważą, poprawiałam co chwile etc. Myślicie ze to może byc przyczyna? Bo naprawdę schylać aż się nie moge, ogolnie mam problem z normalnymi ruchami, nawet leżąc.
I jak się dziś czujesz? Podziwiam Cie, że się nie boisz pracować mając taka pracę a nie inna [emoji6] ponad 5kg nie można podnosić kobiecie w ciąży i dziwię się pracodawcom, że się zgadzają na takie rzeczy. Później się coś stanie i konsekwencje poniesie tylko kobieta w ciąży, eh.
Ja mam własną działalność, wystawiam fakturę za swoją pracę, więc będę pracować tak długo jak będę mogła....ale wszyscy wiedzą o ciąży i że w pewnym momencie odejdę. Ale w sumie im to obojętne bo i tak nic nie będą musieli mi płacić...
Lipa z tą działalnością, nie opłacało Ci się podnieść składek żeby jakieś macierzyńskie dostać? Pytam z ciekawości bo sama prowadzę własną działalność ale ja zatrudniam pracowników i miałam też druga pracę, etatowa.
To jest właśnie chore, że osoby na działalności zatrudniające tylko siebie dostają tyle macierzyńskiego ile składek uiścily przez ostatnie 12 miesięcy, a te mamy na etacie dostają cała pensje.
Ponad tydzień bez plamien. Jupii ! W przyszły piątek
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
No widzisz, ekstra. A dziś jak się czujesz? Bo coś pisałaś o wirusie.
@mamaincogito a u Ciebie jak? Córeczka jakoś dała radę bez Ciebie?
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom