reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny, strasznie rwie mnie jakby w jajnikach, po prawej i po lewej stronie, byc moze to więzadła. Dzisiaj w pracy miałam bardzo męcząca przymiarkę, pani o wzroście 180 cm plus obcas mierzyła sporo sukienek i dwie dwa razy, ja mam 164 cm wiec rece non stop w gorze, w dodatku te sukienki swoje ważą, poprawiałam co chwile etc. Myślicie ze to może byc przyczyna? Bo naprawdę schylać aż się nie moge, ogolnie mam problem z normalnymi ruchami, nawet leżąc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mnie tak ostatnio bolalo, az w pol sie zgielam i wyprostowac nie moglam. Po prostu rozciaga sie wszystko. I to wlasnie w okolicach jajbikow. Mysle ze jak ciaza nie jest zagrozona to nie masz o co sie martwic. Ja ide w sobote na wesele i mam nadzieje sie wyszalec :-) miesnie mjsza pracowac, lzejszy porod bedzie [emoji1]

reklama
Do mamusiek leżących: w jakiej pozycji wy leżycie? Z poducha pod pupą i nogami w górze czy na boku? Trochę mnie wystraszyła ta moja szyjka 3,5cm, chociaż lekarz nic nie mówił że mam ciągle leżeć i generalnie powiedział że jest długa i zamknięta to dla mnie to trochę dziwne że z 5cm zrobiło się 3,5cm. No i do wizyty wolę większość czasu przelezec, żeby tej szyjki nie obciążać zbytnio.
Ja na szyjke nie leżę to za dużo nie pomogę...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Wszystkim wizytujacym powodzenia !

A ja mam dzisiaj juz wolnee! Zaraz mamy zakonczenie roku szkolnego i od razu po jedziemy kierunek Polska! Auto spakowane. Maz na chwile wpadl do biura, posprawdzac wszystko i mamy 3 tygodnie wolnego! Uwielbiam ten czas!
Milego dnia kochnane!
Udanej podróży [emoji5]

Annie śliczną masz córeczkę!
Kass nie najlzejsza ta ywoja praca. samo przymierzanie sukni przez młodą to niezle wyzwanie a jak Ty musisz wszystko poprzynosic, popoprawiac itd to uwazaj na siebie i nie forsuj sie!
Agi spokojnej podrozy!
Ja dzisiaj bede dzwonic do szpitala o ten test pappa bo mam sie umowoc na odbior i juz mam stresa.

Nadrabiam 30 stron forum [emoji1]
Co do imienia dla dziewczynki podoba mi się Antonina Natalia i także Liliana [emoji16] Chłopiec jak narazie tylko Karol [emoji4]

Dla wszystkich chorujących dużo dużo zdrówka [emoji8][emoji8]

A co do leżakowania ja podczas krwiaka leżałam z wysoko uniesionymi nogami i najlepiej na "prosto" ale przy skracajacej się szyjce nie mam pojęcia

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Do mamusiek leżących: w jakiej pozycji wy leżycie? Z poducha pod pupą i nogami w górze czy na boku? Trochę mnie wystraszyła ta moja szyjka 3,5cm, chociaż lekarz nic nie mówił że mam ciągle leżeć i generalnie powiedział że jest długa i zamknięta to dla mnie to trochę dziwne że z 5cm zrobiło się 3,5cm. No i do wizyty wolę większość czasu przelezec, żeby tej szyjki nie obciążać zbytnio.
Ja mam szewek i jeszcze leżę jak mi się podoba.. czasem nawet siedze na lozku... po prostu nic nie robię w domu, bo jakieś dzwiganie, niepotrzebne meczenie czy podnoszenie rak do góry Może skrócić tą szyjke. A już na pewno mogą pojawić się skurcze.. które też nie są mile i obojętne dla szyjki.

Ale jak moja szyjka była w krytycznym stanie w pierwszej ciąży to leżałam na plasko z poduszka pod pupa.
No w szpitalu to nawet głowa w dół.

Wydaje mi się, że Twoja szyjka jest długa... lekarz może po prostu źle ja zmierzyl za pierwszym razem

reklama
Witam wszystkich w ten jakże piękny, jesienny dzień 

W pierwszej ciąży do końca 6 miesiąca nie przytyłam ani 1 kg. Za to w III trymestrze nadrobiłam tak, że w dniu porodu miałam +14

O, to ja mialam identycznie [emoji6] po porodzie schudłam dodatkowe 10 kg, prawie doprowadzając się do ruiny, ważyłam 50 kg przy 170 cm wzrostu. Brrr. Teraz wage początkowa miałam 56kg, obecnie ważę 58kg i wyglądam o lepiej niż te 2 kg mniej, tylko nogi jakieś grube się robią 

Dziewczyny, strasznie rwie mnie jakby w jajnikach, po prawej i po lewej stronie, byc moze to więzadła. Dzisiaj w pracy miałam bardzo męcząca przymiarkę, pani o wzroście 180 cm plus obcas mierzyła sporo sukienek i dwie dwa razy, ja mam 164 cm wiec rece non stop w gorze, w dodatku te sukienki swoje ważą, poprawiałam co chwile etc. Myślicie ze to może byc przyczyna? Bo naprawdę schylać aż się nie moge, ogolnie mam problem z normalnymi ruchami, nawet leżąc.

I jak się dziś czujesz? Podziwiam Cie, że się nie boisz pracować mając taka pracę a nie inna [emoji6] ponad 5kg nie można podnosić kobiecie w ciąży i dziwię się pracodawcom, że się zgadzają na takie rzeczy. Później się coś stanie i konsekwencje poniesie tylko kobieta w ciąży, eh.

Ja mam własną działalność, wystawiam fakturę za swoją pracę, więc będę pracować tak długo jak będę mogła....ale wszyscy wiedzą o ciąży i że w pewnym momencie odejdę. Ale w sumie im to obojętne bo i tak nic nie będą musieli mi płacić...

Lipa z tą działalnością, nie opłacało Ci się podnieść składek żeby jakieś macierzyńskie dostać? Pytam z ciekawości bo sama prowadzę własną działalność ale ja zatrudniam pracowników i miałam też druga pracę, etatowa.
To jest właśnie chore, że osoby na działalności zatrudniające tylko siebie dostają tyle macierzyńskiego ile składek uiścily przez ostatnie 12 miesięcy, a te mamy na etacie dostają cała pensje.

Ponad tydzień bez plamien. Jupii ! W przyszły piątek

No widzisz, ekstra. A dziś jak się czujesz? Bo coś pisałaś o wirusie.

@mamaincogito a u Ciebie jak? Córeczka jakoś dała radę bez Ciebie?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry