reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
ja za dwojka chodze co 2 albo 3 dzień tez mam zaparcia.
Mam pytanie do mam po cc jeśli takie sa. macie klucia w okolicy ciecia? ja miałam dziś takie nie przyjemne z kilka razy. bardzo się wystraszyłam bo nie wiem czy to norma czy mipoprostu zrostu dokuczają czy cos zlego się dzieje? jak sytuacja się będzie powtarzac dzwonie jutro do gin.:sad:
co do ruchów to sama nie wiem, niby to 3 ciaza a ja nie wiem, czy to Dzidzia się wypycha czy brzusio trwardnieje. tydzień temu bylam na wizycie i wszystko ok. boje sie:(

Ja po 2 cc nie mam żadnego bólu w miejscu cięcia. U mnie teraz 15+4. W 2 ciąży bolało miejsce cięcia ale napewno grubo po 20tc albo i ok 30tc

reklama
właśnie o to chodzi. probuje się uspokoić ale lek jest silny.
lovi termin masz na 01.01.18? ostatnio mam problemy z pamiecia;) jeśli tak to ja tez. może to Malenstwo napina się oby. Mam Dwojke Dzieci ale w międzyczasie jedna ciążę stracilam, wiec jakiekolwiek dolegliwości nie naturalne wywołują u mnie paraliż. non stop zaglądam czynie plamie zwłaszcza po takich bolach jak dziś. oby to zrosty:sad:
Tak, też mam termin na 01.01

Nie przejmuj się kochana, ja nic nie czuje w ranie po cc... hm.. Ale za to ciagnie mnie szyjka, bynajmniej tak czuje czasem, pewnie od tego szewka..

Większość lekarzy określa wynik TSH dla ciężarnej jako w normie do max 2.5 (Ważne tez jest w jakim stosunku jest ft3/ft4). Powyżej 4 to stanowczo za dużo i powinno się wziąć minimalną dawkę hormonu. I mimo że do tej pory się problemów nie miało z tarczycą to ciąża jest takim okresem gdzie hormony mogą wywrócić się do góry nogami... Ja się leczę od lat, długo bagatelizowałam wyniki podwyższone i miałam przez to sporo problemów. Ale każdy robi jak uważa. Jeśli chodzi o dbanie o tarczycę to ja niestety będę piętnować każdego za bagatelizowanie wyników, sorry ;-)

Stosunek ft3/ft4 wynosi 3.77. No nic, dziękuję za odpowiedzi, zobaczymy co endokrynolog mi powie, zapisałam się do tego samego co moja mama chodzi

malinka- ja jestem po dwóch cc, i tak bardzo często boli mnie sama blizna, lub ciągnięcia od blizny takie że idąc muszę się zatrzymać, a czasem nagle zginają mnie w pół...dr na każdej wizycie w czasie usg ogląda bliznę i mówi że jest ok, a te całe bóle i kłucia w miejscu blizny są normalne

Twardnienia i wybrzuszenia w ciągu dnia też mi się zdarzają, dr mówił że jeśli pojawiają się z przerwami, nie notorycznie to raczej nic poważnego się nie dzieje...ale wiadomo, wszystko trzeba mieć pod kontrolą
dziekuje za odpowedz troche mnie to uspokoilo. nie chce panikować, ale chyba dopiero uspokoje się jak będzie już co najmniej 35 tydz ciąży.

reklama
Do góry