reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej, ja po wizycie dopiero dotarłam do domu. Z dzidzią wszystko ok.
Odebrałam wyniki badań i mam. Tsh3 podwyższone, 4.4, na środę mam dopiero endokrynologa. Dziewczyny które mają problemy z tarczyca, czy to dużo? Napiszcie mi proszę, stresuje się, a do wizyty aż tydzień.
Ja się nigdy nie liczyłam na tarczycę, ale moja mama i ciocia chorują więc co 1-2lata ja też badam.

@paprotna wszystkiego najlepszego dla córci
No powiem Ci ze taki optymalny wynik to 1,5. Myślę ze dostaniesz lek i zaraz sie unormuje. Ja też nigdy przed ciąża z tarczyca nie miałam problemu

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Nie robilam przed ciąża, ponieważ tak jak pisałam nie leczę się. Robię kontrolnie tylko badania co jakiś czas ze względu na obciążenie rodzinne. Moja ginekolog powiedziała żebym zgłosiła się no endo

Odebrałam wyniki badań i mam. Tsh3 podwyższone, 4.4, na środę mam dopiero endokrynologa. Dziewczyny które mają problemy z tarczyca, czy to dużo? Napiszcie mi proszę, stresuje się, a do wizyty aż tydzień.
Ja się nigdy nie leczyłam na tarczycę, ale moja mama i ciocia chorują więc co 1-2lata ja też badam.

Ja się na tym nie znam ale na wynikach swoich badań mam pozaznaczane normy dla danego trymestru
Screenshot_20170726-182233.png

Załączniki

• Screenshot_20170726-182233.png
    Screenshot_20170726-182233.png
    22 KB · Wyświetleń: 341
My dla chłopca nie mamy imienia, w pierwszej ciąży kłóciliśmy się 4 miesiące o imię dla chłopca. Może dlatego mamy mieć druga córeczkę :)

Był obchod, powiedzieli ze po krwawieniu takie brązowe nitki to dobry sygnał, że się oczyszcza pozostałość. Więc wszystko jest ok. Zwiększyli tylko dawkę magnezu

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się nigdy nie leczyłam na tarczycę, ale moja mama i ciocia chorują więc co 1-2lata ja też badam.

Moje tsh przed ciąża wynosiło 4,16 nigdy tego nie leczylam, a i teraz ginekolog nie kierował mnie na te badania. Fakt, że zapomniałam sse tym pochwalić, ale skoro z taka tarczyca jestem w ciąży i wszystko (oprocz podwyzszonego tsh) jest ok to czy należy brać hormony?!?!
Przeciwciała antytpo anty tg w porządku wiec nie jest to hashimoto ani inne skomplikowane schorzenie.

Ja u endo nie byłam, moja ginekolog sama mi przepisala leki. I się sprawdzają więc o tyle mniej latania miałam. @Kasiapfin pamiętaj ze my w ciąży mamy prawo do wizyty najpóźniej do 7 dni

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Moje tsh przed ciąża wynosiło 4,16 nigdy tego nie leczylam, a i teraz ginekolog nie kierował mnie na te badania. Fakt, że zapomniałam sse tym pochwalić, ale skoro z taka tarczyca jestem w ciąży i wszystko (oprocz podwyzszonego tsh) jest ok to czy należy brać hormony?!?!
Przeciwciała antytpo anty tg w porządku wiec nie jest to hashimoto ani inne skomplikowane schorzenie.
Ja przed ciążą miałam 4.3.
Na początku ciąży spadło samo w okolice 2 chyba. W każdym razie lekarz się dziwił, że w ogóle zaszłam, ale skoro już zaszłam to powinno być ok.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry