reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
pislyscie tyle o fast fodach ze dziś nie wytrzymałam i musiałam kupuc sobie hamburgera a potem namowilam Rodzinkę na pizze. obzarlam się jak nie napisze co. a teraz wcinm zrobiona przeze mnie wcześniej pomidorówkę, której nie mogłam zjeść bo chodzil mi hamburger po glowie, a teraz jem już 2 talerz. oj do 14 sierpnia waga podskoczy!

reklama
dziewczyny tez macie może problem ze spaniem? ja na przykład zasypaim kolo 11 a potem budze się kolo 4.00 i nie mogę zasnąć do 6.00 potem spie do 8/9. wolalabym spac jednym ciagiem a krócej. poza tym spie zarówno na lewym i prawym boku a nieraz na wznak bo jak leze za długo w jednej pozycji bola mnie miesnie z tej strony.

Malinka mam dokladnie to samo! Do tego jak sie przebudze to ide do toalety. Najgorsze ze jak zmieniam pozycje to rwa mnie wiazadla macicy a wydawac by sie moglo ze skoro leze I tylko sie przekrecam to powinno nic nie bolec. Mi tez jest ciezko jest sie ulozyc I przespac cala noc.

Lovi jakos chyba dodajesz na gorke tydzien ;) albo aplikacja. Ja mam termin na 30.12.17 I wlasnie koncze 16 tydzien I we wtorek zaczynam 17 liczac od ostatniej daty miesiaczki czyli 28.03.17. Ale suma sumarum to tylko Dane informacyjne bo dzieci na koncu I tak rodza sie w rozynych terminach, najwazniejsze by zdrowe;)
ja mam tak jak lovi. dokładnie to mamy 17 tydz i 1 dzień, zgodnie z tym jak licza gin to 18 tydz, choc ja stosuje się do moich obliczen to 17 tydz i 1 dzień

Malinka mam dokladnie to samo! Do tego jak sie przebudze to ide do toalety. Najgorsze ze jak zmieniam pozycje to rwa mnie wiazadla macicy a wydawac by sie moglo ze skoro leze I tylko sie przekrecam to powinno nic nie bolec. Mi tez jest ciezko jest sie ulozyc I przespac cala noc.
ja bol mam tez wydaje mi się ze jak spimy to te wiezadla sobie takie wiotkie tam leze i nagly nieświadomy ruch powoduje ze się naciagaja- tak sobie to tlumacze. choc boli nie bede pisala jak co ale można nazwac to rwaniem a nie tylko bolem.

narzekałam na mdlosci. wcinam 3 talerz pomidrowki już! a do tego zaczelam go zagryzać daktylami. Mój Maz jak się cieszy, wyobrazcie sobie ze poleciał nalozyc mi 3 talezryk i do tego mowil " nie wstawaj popisz sobie a ja WAM przyniosę zupki". Przyniosl i daktyle tez bo wpadly mu w rece a ja oprzec się nie mogę. !!!

Lovi jakos chyba dodajesz na gorke tydzien ;) albo aplikacja. Ja mam termin na 30.12.17 I wlasnie koncze 16 tydzien I we wtorek zaczynam 17 liczac od ostatniej daty miesiaczki czyli 28.03.17. Ale suma sumarum to tylko Dane informacyjne bo dzieci na koncu I tak rodza sie w rozynych terminach, najwazniejsze by zdrowe;)
Dziś mam 17t0d
Więc zaczynam 18 tydzień
OM 25.03.2017 [emoji3]

Zglupialam już....

Tak, jak dziewczyny piszą
Wiek ciąży to SKOŃCZONY tydzień, ginekolodzy też tak liczą.
Ja urodziłam córkę w 38+6, więc teoretycznie już pod koniec 39 tygodnia, a w wypisie mam "noworodek urodzony w 38 tygodniu ciąży"

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Malinka ze spaniem mam identycznie. Wkurza mnie to sttasznie tyle ze jak musialam wstac o 6 do pracy to tak srednio bylam wypoczeta.
Ja w tej ciazy nie mam zupelnie ochoty na slodycze. I w pt kiedy szlam do gin po drodze mialam żabke i naszla mnie taaaaaka ochota na 3bita. Szczesliwa ze w.koncu cos mi sie zachciało zjadlam 2 kawaleczki i muslalam ze.nie dojde juz do lekarza tak mnie zemdlilo. Moje dziecię nie toleruje cukru :-)

reklama
Malinka ze spaniem mam identycznie. Wkurza mnie to sttasznie tyle ze jak musialam wstac o 6 do pracy to tak srednio bylam wypoczeta.
Ja w tej ciazy nie mam zupelnie ochoty na slodycze. I w pt kiedy szlam do gin po drodze mialam żabke i naszla mnie taaaaaka ochota na 3bita. Szczesliwa ze w.koncu cos mi sie zachciało zjadlam 2 kawaleczki i muslalam ze.nie dojde juz do lekarza tak mnie zemdlilo. Moje dziecię nie toleruje cukru :-)
powiem szczerze zazdroszczę bo ja teraz pochłaniam wszystko jak odkurzacz!!!

Do góry