reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja wrocilam niedawno z IP. Dostalam rozowego plamienia. Na szczescie z dzieckiem wszystko dobrze. Lekarz podejrzewa, ze to od nisko polozonego lozyska. Niecaly centymetr od szyjki. Dostalam duphaston i mam lezec kilka dni. Na razie nie plamie. Za to ze stresu dostalam rozwolnienia :p
Jutro musze isc do swojego lekarza po zwolnienie i takim sposobem skoncze prace miesiac wczesniej nic planowalam.

Monia dobrze ze idziesz na zwolnienie! Staraj sie sporo odpoczywac I lezec I niech inni Ci usluguja!!

dziewczyny tez macie może problem ze spaniem? ja na przykład zasypaim kolo 11 a potem budze się kolo 4.00 i nie mogę zasnąć do 6.00 potem spie do 8/9. wolalabym spac jednym ciagiem a krócej. poza tym spie zarówno na lewym i prawym boku a nieraz na wznak bo jak leze za długo w jednej pozycji bola mnie miesnie z tej strony.
Tez tak mam

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Dziewczyny, ja co wchodziłam na kalkulator ciąży na innej stronie, to każdy pokazywał co innego. Różnica potrafiła wynosić trzy tygodnie! Więc uznałam, ze te wszystkie kalkulatory to lipa i wyliczyłam najlogiczniejszą metodą. Skoro termin z usg mam na 19 stycznia to zaczęłam liczyć właśnie od 19-tego stycznia wstecz i tak doszłam kiedy dokładnie co się kończy a co zaczyna. Ja mam 14+2, czyli wczoraj zaczęłam 15-ty tydzień. Jeśli dziewczyny mają termin na 01.01., to mi wychodzi koniec 17 tygodnia, a dokładnie 16+6. Aplikacja aplikacją a matematyka matematyką :)

Dziewczyny, ja co wchodziłam na kalkulator ciąży na innej stronie, to każdy pokazywał co innego. Różnica potrafiła wynosić trzy tygodnie! Więc uznałam, ze te wszystkie kalkulatory to lipa i wyliczyłam najlogiczniejszą metodą. Skoro termin z usg mam na 19 stycznia to zaczęłam liczyć właśnie od 19-tego stycznia wstecz i tak doszłam kiedy dokładnie co się kończy a co zaczyna. Ja mam 14+2, czyli wczoraj zaczęłam 15-ty tydzień. Jeśli dziewczyny mają termin na 01.01., to mi wychodzi koniec 17 tygodnia, a dokładnie 16+6. Aplikacja aplikacją a matematyka matematyką :)
Ja liczę metoda, która licza lekarze,czyli każdy skończony tydzień od ostatniej miesiączki. Ciąża trwa 40 tygodni, te 9 miesięcy to umowne, bo jakby przyjąć że miesiąc to 4 tygodnie, to wychodzi 10 miesięcy ;)

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Witajcie w niedziele!
Odnośnie tygodni, w pełni zrozumiałam cały ten "system" obliczania ich i jutro kończę 15 tydzień i zaczynam 16 czyli 15+0 :) Natomiast zaczęłam sie zastanawiać jak to przeliczać na miesiace. 16 tydzien to bez dwóch zdań 4 miesiac ale byłam pewna że to ostatni tydzien 4 miesiąca i 17 tydzień to już 5 miesiac. A wg "internetow" 17 tc to jeszcze 4 msc, od 18 zaczyna się 5 miesiac :)
Jezeli chodzi o dzisiejszy dzień, cały spedzilam z rodzina, od rana do wieczora, było bardzo przyjemnie. Z oznak ciazy - nie mam ani jednego, nie ciagle podbrzusze, wiązadła, nic nie doskwiera i zaczynam sie jak głupia martwić. Rano uklula mnie tak jakby szyjka, pojawił się bol moze z 5 razy i trwał po 3 sekundy, ale nie wiem z czym to jest związane.

A jutro... wracam do pracy [emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie w niedziele!
Odnośnie tygodni, w pełni zrozumiałam cały ten "system" obliczania ich i jutro kończę 15 tydzień i zaczynam 16 czyli 15+0 :) Natomiast zaczęłam sie zastanawiać jak to przeliczać na miesiace. 16 tydzien to bez dwóch zdań 4 miesiac ale byłam pewna że to ostatni tydzien 4 miesiąca i 17 tydzień to już 5 miesiac. A wg "internetow" 17 tc to jeszcze 4 msc, od 18 zaczyna się 5 miesiac :)
Jezeli chodzi o dzisiejszy dzień, cały spedzilam z rodzina, od rana do wieczora, było bardzo przyjemnie. Z oznak ciazy - nie mam ani jednego, nie ciagle podbrzusze, wiązadła, nic nie doskwiera i zaczynam sie jak głupia martwić. Rano uklula mnie tak jakby szyjka, pojawił się bol moze z 5 razy i trwał po 3 sekundy, ale nie wiem z czym to jest związane.

A jutro... wracam do pracy [emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie ma sensu przeliczac na miesiące ;) w tym artykule co dałam, właśnie jest wyjaśnione jakie to może być mylące, jak mnie ktoś pyta który miesiąc to mówie że około 3/4 [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry