reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja akurat przeżyłam horror podczas pierwszego porodu. Ogólnie cała akcja trwała 18 godzin. Rozwarcie stanęło mi na 5cm później 2 kroplówki Oksytocyna. Lekarz powiedział ze jeśli się nic nie ruszy to cesarka. Naszczęście obyło się bez cesarki i bez żadnego znieczulenia i gazu. Chociaż bolało strasznie od 7cm a do tego dostałam bóli krzyżowych. Boję się igieł. Ale nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Bardzo dużo mi pomógł. Psychicznie i fizycznie. Teraz też będzie poród rodzinny [emoji4]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to nawet twierdze, że bez M to bym nie urodziła [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mamaincognito dokładnie tak[emoji16] a tak wogóle dziewczyny możecie się śmiać i mi nie wierzyć ale odkąd leżę na łóżku a jest to już 3 tydzień. Czuję delikatne łaskotanie w podbrzuszu. Tak jakby mała rybka tam plywała. Nie jest to cały czas. Przez cały dzień może 2-3 razy. Takie fajne uczucie [emoji16]

aaaaaaaaaaaaaaa!!!!podobnie wyglądały moje dni, ale przed ciążą... teraz cieszę się jak mam siłę i ochotę wyjść do sklepu... skąd ta energia? skąd??!! znadzieją czekam na II trymestr... choć to własciwie za tydzień/dwa ;)

Tylko ze ja tak mam od początku prawie :) ogólnie jestem aktywnym typem. Nie znoszę długo spać, a już leżeć bezczynnie - dramat, wolałabym podłogi zmywać ;)

W międzyczasie poprasowałam, zrobiłam sałatkę grecką i usmażyłam naleśniki. Właśnie zajadam takie z bananem i masłem orzechowym :) może chociaż to mi w cycki pójdzie!!! :p

Ja akurat przeżyłam horror podczas pierwszego porodu. Ogólnie cała akcja trwała 18 godzin. Rozwarcie stanęło mi na 5cm później 2 kroplówki Oksytocyna. Lekarz powiedział ze jeśli się nic nie ruszy to cesarka. Naszczęście obyło się bez cesarki i bez żadnego znieczulenia i gazu. Chociaż bolało strasznie od 7cm a do tego dostałam bóli krzyżowych. Boję się igieł. Ale nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Bardzo dużo mi pomógł. Psychicznie i fizycznie. Teraz też będzie poród rodzinny [emoji4]

Mój drugi był horror, pierwszy tylko masakra. Mimo że przy pierwszym miałam bóle z krzyża i brzucha i dwie kroplowki z oxy bolało mnie mniej niż przy drugim gdzie nie mialam oksytocyny i skurcze tylko z brzucha, błagam żeby mnie dobili, dali kroplowki czy cokolwiek

@mamaincognito dokładnie tak[emoji16] a tak wogóle dziewczyny możecie się śmiać i mi nie wierzyć ale odkąd leżę na łóżku a jest to już 3 tydzień. Czuję delikatne łaskotanie w podbrzuszu. Tak jakby mała rybka tam plywała. Nie jest to cały czas. Przez cały dzień może 2-3 razy. Takie fajne uczucie [emoji16]

Ja też czuje, coraz mocniej. Ale moja dzidzia jest większa niby o tydzień

Ja mam nadzieje, że będę nieodrodną córeczką mojej mamy (jak do tej pory) i poród nie będzie katorgą i umieraniem. I mnie i moją siostrę mama urodziła dzień po terminie i właściwie mówi, że tragedii nie było.
Ile kobiet i ciąż tyle różnych historii z porodów.
Poczułam dziś rano dwa razy jakby mocniejsze drżenie i zastanawiam się czy mógł to być Bąbel.

reklama
Do góry