reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny, które miały dziś wizyty, a jeszcze nic nie napisały, piszcie jak tam. Super się czyta te info o płci, wymiarach itd :)

Ja dziś w końcu porobiłam te badania. Wyniki extra oprócz ph moczu, kij wie czemu mam za wysokie. Cukier niziutki, chyba jednak nie odziedziczyłam skłonności rodzinnych :) wszystko trwało 45minut wiec Oliwka spokojnie wytrzymała ze mną, a jeszcze skakały wokół niej wszystkie kobity w poczekalni (ludzie jakoś tak na nią zawsze reagują, gdzie byśmy nie poszły).

No i dostałam lekki opierdziel, ze nadal nie znam dokładnie grupy krwi męża, bo była potrzebna do odczynu Coombsa. A on tylko kojarzy, że ma ARh+, teściowa też tylko kojarzy tak samo, ale pewności oboje nie mają. Zła jestem bo od poprzedniej ciąży tysiąc razy prosiłam, żeby sobie zbadał grupę krwi skoro nie wie na pewno, no ale po co, skoro przez 5lat było tysiąc ważniejszych spraw niż to, wrrrr...

reklama
hejka! po wizycie wszystko super. Moje Maleństwo w obrazie usg ok :). Na 90 % będzie druga Córeczka :). Maleńka jest duza już ma 175 g.
ja tylko kiepsko się czuje, od wczoraj pojawily się znowu kłucia w podbrzuszu i po bokach. do tego chyba hormony wariują bo mam takie zmiany nastroju ze hoho non stop bym się smiala albo płakała to drugie częściej. poza tym roboty mam odgroma- sprzątanie i ogrod w którym chwasty już się panosza, do tego pogoda ahh i ehh. a dostałam lek na zaparcia dla mam, zobaczymy czy cos da...
Dreams przez Ciebie tez płakałam- ten filmik az chusteczki musiałam uzyc;). Mimo ze dwukrotnie już miałam 1000 dni!
A kiedy następna wizyta?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Hej :) Melduję się, że żyję, ale ponad 50 stron czytania to nie na moją zawodną, ciążowa pamięć :o

My dzisiaj te prenatalne mieliśmy, ale wiek ciąży z USG wyszedł na ponad 15 tc i nie mogliśmy zrobić standardowych pomiarów. Pani Doktor musiala podejśc nieco inaczej do tego, bo maleństwo wyszło nam badzo dorodne, ale buzia symetryczna, kość nosowa bardzo ładnie rozwinięta, zero obrzęków wokół szyi. Wszystkie narządy sprawne. I na 100% chłopak. Takich jajek nie można było z niczym pomylić na tym USG [emoji14] Kazała się nie martwić, więc się nie martwię :)
Nareszcie mogę robić zakupyyyy bo znam płeć!!! :D :D :D

@malinka1000 ja do tej pory nie mogę sie odkopać z prania, a o działce i tym, ile tam jest chwastów nawet nie mówie... po kolana! :o Cieszę sie, że u Ciebie i Córeczki (no, w 90%;) ) też dobrze na badaniu :)

Muszę wstać i coś zacząć robić pożytecznego, ale jestem wykończona po tej wizycie :o
A kiedy następna wizyta?

A ja wcinam właśnie banany w cieście [emoji529][emoji529][emoji529][emoji529]

Kurczę fajne te poduszki.
Kupiłam kiedyś taka długa w lidlu ale teraz mąż sobie ka przywłaszczył bo mu się ma niej dobrze śpi i muszę pomyśleć o nowej...

Dzień dobry :)
Trzymam kciuki za wizyty i za szybki, bezbolesny pobyt w szpitalu @Lovi23
@dreamscometrue trzymaj się w tych wszystkich dolegliwościach dzielnie :(

Szyjki jeszcze nie miałam mierzonej, ale zawsze mam badanie i wierze, że jest dobrze.
Jeśli chodzi o infekcje to mam tragiczny problem, aż się dziwie że teraz jest okej i oprócz podwyższonego poziomu bakterii w moczy czy moja gin kazała się nie przejmować, bo reszta wyników super to nic mi nie dokucza.
Z trądzikiem miałam problem za młodu, nawet byłam na rocznej kuracji antybiotykowej i straszliwie bałam się, że w ciąży znów mogę mieć problem ale póki co nie zauważyłam nic więcej niż kilka drobiazgów, które potrafiły mi wyskakiwać np. przed okresem.
Dzięki Parkolka. Trzymam się tylko mojemu mężowi. Staje na głowie żeby mi było lepiej

reklama
To dobrze, że nie musisz się nigdzie ruszać.
Co do diety - nie wiem czy jesz dużo słodyczy, ale cukier warto wyeliminować, i produkty z mocno oczyszczoną mąką pszenną też.
Z tego co czytalam na tego mojego grzyba dieta gowno da...jest za silny. Ale mam zamiar słodkiego nie jeść. Z mąki nie zrezygnuje bo ja i tak malo co jestem wstanie w ciąży jeść

Do góry