reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja tez przy podnoszeniu czuje kłucie. Teraz jak odpoczywam to nic nie boli ale jak jestem w pracy to boli mnie ten brzuch kurczę :/. W piatek mam wizytę. Dziewczyny, Wy tez odczuwacie ból w podbrzuszu?
Mnie właśnie teraz bardzo dużo boli. Jak długo poleżę to jest w miarę ok, ale jak tylko wstanę to mnie boli. Także przez większość czasu mnie boli [emoji20] Byłam z tego powodu w piątek na ip i niby wszystko ok, pani dr kazała mi wrócić do duphastonu. Biorę też magnez i no spe, ale w sumie bez różnicy. Tylko leżenie zmniejsza ból a nie chcę już tyle leżeć, przez ostatnie 2 mce prawie się z łóżka nie podnosiłam. Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu w piątek a teraz mój dr ma urlop i już sama nie wiem czy uznać to za normalne, czy jednak coś jest nie tak.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@MilkyWay rozumiem[emoji4]z nospa jedynie uwazam ,ze nie mozna przesdadzac i brac "bez powodu" bo podobno moze powodowac problemy z napieciem miesni ,ale wiadomo podobno[emoji4]

@kasia2309 mnie tez ostatnio czeaciej boli i kluje,wczesniej praktycznie w ogole nie czulam ale wydaje mi sie ,ze to moze btc rozviagajaca sie macica.[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mnie właśnie teraz bardzo dużo boli. Jak długo poleżę to jest w miarę ok, ale jak tylko wstanę to mnie boli. Także przez większość czasu mnie boli [emoji20] Byłam z tego powodu w piątek na ip i niby wszystko ok, pani dr kazała mi wrócić do duphastonu. Biorę też magnez i no spe, ale w sumie bez różnicy. Tylko leżenie zmniejsza ból a nie chcę już tyle leżeć, przez ostatnie 2 mce prawie się z łóżka nie podnosiłam. Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu w piątek a teraz mój dr ma urlop i już sama nie wiem czy uznać to za normalne, czy jednak coś jest nie tak.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja niedawno odstawiłam luteinę i duphaston z polecenia lekarza. Chyba ja poproszę o zapisanie opakowania na wszelki wypadek. Mi tez lekarz od prenatalnych (bez badania bo tylko odbieraliśmy nifty) mówił, ze tak sie moze dziać i ze to macica i moj prowadzący przez telefon tez mówił, ze takie bóle sa normalne i poki sie nie nasilają to jest ok. Chce to potwierdzić i byc spokojna nawet jak boli. Dam Ci znac w pt. co powie lekarz.

Ja niedawno odstawiłam luteinę i duphaston z polecenia lekarza. Chyba ja poproszę o zapisanie opakowania na wszelki wypadek. Mi tez lekarz od prenatalnych (bez badania bo tylko odbieraliśmy nifty) mówił, ze tak sie moze dziać i ze to macica i moj prowadzący przez telefon tez mówił, ze takie bóle sa normalne i poki sie nie nasilają to jest ok. Chce to potwierdzić i byc spokojna nawet jak boli. Dam Ci znac w pt. co powie lekarz.
Ja luteine i dupka nadal biorę i prolutex co jakis czas

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Dziewczyny, które miały dziś wizyty, a jeszcze nic nie napisały, piszcie jak tam. Super się czyta te info o płci, wymiarach itd :)

Ja dziś w końcu porobiłam te badania. Wyniki extra oprócz ph moczu, kij wie czemu mam za wysokie. Cukier niziutki, chyba jednak nie odziedziczyłam skłonności rodzinnych :) wszystko trwało 45minut wiec Oliwka spokojnie wytrzymała ze mną, a jeszcze skakały wokół niej wszystkie kobity w poczekalni (ludzie jakoś tak na nią zawsze reagują, gdzie byśmy nie poszły).

No i dostałam lekki opierdziel, ze nadal nie znam dokładnie grupy krwi męża, bo była potrzebna do odczynu Coombsa. A on tylko kojarzy, że ma ARh+, teściowa też tylko kojarzy tak samo, ale pewności oboje nie mają. Zła jestem bo od poprzedniej ciąży tysiąc razy prosiłam, żeby sobie zbadał grupę krwi skoro nie wie na pewno, no ale po co, skoro przez 5lat było tysiąc ważniejszych spraw niż to, wrrrr...

U mnie rowniez pH moczu wysokie, bo 8 a norma do 7. Do tego fosforany bezpostaciowe bardzo liczne, ale ginekolog w ogóle o tym nie wspomniał. Najważniejsze, że bakterii i innych rzeczy nie ma.:)

Zastanawiam się czy kiedykolwiek przejdzie to wieczorne mulenie:errr:.
Rano i w ciągu dnia jest ok od niedawna. Ale wieczorem nadal kiepsko.

Wpadam na chwilke bo jestem strasznie zmęczona, jutro napisze wiecej ale z dzidziolkiem wszystko ok, machal łapkami jak lekarz go obudził stukaniem po moim brzuchu :-) przyziernosc 1.6. Maluszek ma 6.5cm. Płci nie poznalam bo sie nie pokazala. Ale ciaza uczy cierpliwości :-)

reklama
Dziewczyny które decydują się ma mutsy igo, nie boicie się że gondola jest za mała dla zimowego bobasa? Jest mała i wąska, w sklepie włożyłam do sprawdzenia kombinezon rozmiar 68 u wypełniał całą gondolę i zero miejsca na luźno położone rączki...strasznie mi się podoba ale nie chciałabym w marcu wrzucać ją do gondoli .
Z tego co czytałam na jednym z blogów to gondola w mutsy starcza do 4-5 miesiąca. moim zdaniem dziecko w gondoli dłużej jeździć nie będzie chciało. W spacerówce lepsze widoki :-) Moja córka dodatkowo w ogóle nie lubiła jeździć w gondoli, darla się w nieboglosy na każdym spacerze, rzadko kiedy spala, a jak już zasnela to wózek musiał cały czas jechać :-) dlatego ja się w ogóle nie nastawiam na jazdę w gondoli dłużej niż do wiosny :-) za to spacerówke muszę więc rozkładana na plasko i budke zaciągana prawie do nóg :-)[/QUOTE]

Do góry