reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@AnnieQ. Zazdroszczę Ci możliwości joggingowania. Tak mi brakuje wysiłku fizycznego, może stąd też nasilenie moich problemów ze snem.
Ale zapisałam się na pilates od sierpnia [emoji4]

reklama
No właśnie ja sypiam rewelacyjnie, ale z reguły ćwiczę pod wieczór i potem padam jak kawka :)
Od września idę na basen, bo brzuszek będzie mi już przeszkadzał i w joggingach i w treningach, a nie wyobrażam sobie nic nie robić przez prawie 5 miesięcy.

Z okolic Poznania. Straszne boje się Polnej (rożne mówią kombinat te sprawy). Trafiłam tam jak rozpoznano u mnie endometriozę. Myślałam, że będą mnie leczyć, a oni tam tylko mówili o usunięciu wszystkich kobiecych narządów! Uciekłam gdzie pieprz rośnie i znalazłam takiego lekarza, który mi pomógł.

W związku z tym boje się ze z moimi przejściami ( trzy operacje podbrzusza i jedna cesarka, dwa poronienia) będą mnie traktować jak zdrową kobietę która jest w stanie urodzić silami natury.
No to Św Rodziny jest jeszcze sensowny

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

No to chyba jednak pomyłka z tą glukozą. W pierwszej ciąży nie miałam cukrzycy, miałam cukier 107 już po wypiciu glukozy, czyli nisko. Rok temu badałam krzywą cukrową jak staraliśmy się o dzidzie. Wyszło jakieś 93 też po. Mam fajne wyniki jak na to, że i mama i babcia mają cukrzycę (w tym mama zaawansowaną). Dlatego zdziwili mnie, ze mam to kupić, bo chyba chcieli mi dać do wypicia :) no to będę się upierać, ze nie chcę. Niech mi palca pokłują czy co tam i tak zmierzą, nie chcę tam przesiadywać całych 2,5h na czczo z moim 4letnim żywiołem ;)
Jak jesteś obciazona wywiadem to może tak być ze kazal lekarz wcześniej zrobic
*aha jak lekarz o tym nie wie to zwyczajna pomyłka chyba

Zjadlam za duza kolację i umieram...tyle się męczyłam wzięłam w końcu espumisan ciekawe czy pomoże

Witam nowe mamy!

Przeglądałam dziś allegro i znalazłam sprzedawce z fajnymi pieluszkami tetrowymi, bambusowymi, muślinowymi, rożkami, ręcznikami kąpielowymi i chyba to będzie mój pierwszy zakup dla Bąbelka.

@dreamscometrue mnie też strasznie męczą jelita, łącze się z Tobą w bólu.

No właśnie ja sypiam rewelacyjnie, ale z reguły ćwiczę pod wieczór i potem padam jak kawka :)
Od września idę na basen, bo brzuszek będzie mi już przeszkadzał i w joggingach i w treningach, a nie wyobrażam sobie nic nie robić przez prawie 5 miesięcy.

ćwiczenia... chciałabym... od 5 tygodnia ciąży na leżąco...

@dreamscometrue odnosnie ochraniacza na lozeczko to moim zdaniem jest to niezbedny element. np. wieczorem chcesz poklikac na telefonie czy poczytac ksiazke przy swiatelku to z boku dziecka nie atakujesz swiatlem, tylko sobie ladnie spi. Po za tym po 1 miesiacu dziecko zaczyna sie przemieszczac, zawsze istnieje mozliwosc wlozenia nozki czy raczki miedzy szczebelki.
Jedyne co trzeba pryz ochraniaczu pamietac o 2 bardzop istotnych rzeczach.
1. Prac tak czesto jak posciel, dlatego warto miec 2 komplety
2. Musi byc dobrze przymocowany do barierek, tak aby dziecko nie zdjelo go sobie na buzke.

Baldachimy i inne rzeczy juz mysle wedlug gustu.
a czy dziecko sie nie denerwuje jak mu sie świat zasłania? ;). Właśnie zastanawiam sie nad ochraniaczem. Jeszcze nie mam wybranego tylko ogólnie nad sensem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a czy dziecko sie nie denerwuje jak mu sie świat zasłania? ;). Właśnie zastanawiam sie nad ochraniaczem. Jeszcze nie mam wybranego tylko ogólnie nad sensem.

U pierwszego dziecka nie widziałam potrzeby kupowania ochraniacza, do czasu aż moja gwiazda zaczęła wędrówki ludów w łóżeczku i co chwile ja wyciągałam ze szczebelek. Kupowałam priorytetowo :p

reklama
Cześć dziewczynki, przywedrowalam z forum ivf , jestem w 14 tygodniu ciąży, termin mam na 20 stycznia, póki co mdłości minęły i energia powróciła :) muszę trochę doczytać żeby Was poznać - rodze w Kielcach, jak ktoś z mojego rejonu tym bardziej chętniej wymienię się poglądami :)

Napisane na F5121 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej Emilianka :)

Do góry