reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Kobitki miłe doradźcie, który szpital w Poznaniu jest najlepszy jeśli chodzi o ciążę problematyczna i możliwy poród z problemami. Chodzi mi o to by nie traktowali kobiety jak klaczy, która sama sobie urodzi, ale pomogli.

Dziewczyny o co chodzi z tymi badaniami glukozy na naszym obecnym etapie? - otóż mój gin zlecił mi pomiar glukozy oprócz standardowych innych badań. Dziś dzwoniłam do laboratorium i babka kazała mi kupić glukozę na to badanie. Zdziwiłam się, bo w poprzedniej ciąży musiałam kupić ją tylko raz w po 20tym tygodniu do krzywej cukrowej. I ta krzywa dopiero przede mną za jakieś pewnie 7-8 tygodni. Możliwe, że laborantka się pomyliła i będą mnie zwyczajnie kłuć na poziom cukru, a nie kazać pić glukozę? Jestem ciekawa, bo idę tam z małą, a krzywa cukrowa to ponad dwie godziny w lab., Oliwka mi średnio wytrzyma tyle czasu w malutkiej poczekalni....
Moze sie pomylili...moja przyjaciółka miala wcześniej ale dlatego ze zwykla glukoza jej zla wyszła

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Dziewczyny o co chodzi z tymi badaniami glukozy na naszym obecnym etapie? - otóż mój gin zlecił mi pomiar glukozy oprócz standardowych innych badań. Dziś dzwoniłam do laboratorium i babka kazała mi kupić glukozę na to badanie. Zdziwiłam się, bo w poprzedniej ciąży musiałam kupić ją tylko raz w po 20tym tygodniu do krzywej cukrowej. I ta krzywa dopiero przede mną za jakieś pewnie 7-8 tygodni. Możliwe, że laborantka się pomyliła i będą mnie zwyczajnie kłuć na poziom cukru, a nie kazać pić glukozę? Jestem ciekawa, bo idę tam z małą, a krzywa cukrowa to ponad dwie godziny w lab., Oliwka mi średnio wytrzyma tyle czasu w malutkiej poczekalni....
A jaki mialas cukier po ostatniej morfologii? W ciazy robi sie wczesniej obciazenie glukoza jak istnieje prawdopodobienstwo wystapienia cukrzycy ciazowej. Zwykle kobiety zaczynaja przygode w 3 trymestrze, ale zdarzaja sie przypadki ze trzustka sie buntuje wczesniej.

Hej @Naja1985 i @velvecikk ! Fajnie ze dolaczylscie. Prowadzę kalendarz forum to podajcie proszę datę porodu skąd jesteście i terminy waszych wizyt [emoji6] @Naja1985 znasz plec?

Konkretnie jestem z Rogoźna
Przewidywany termin 12.01.2018
Kolejną wizytę mam 26.07.2017
Płeć jeszcze owiana tajemnicą:p

Kobitki miłe doradźcie, który szpital w Poznaniu jest najlepszy jeśli chodzi o ciążę problematyczna i możliwy poród z problemami. Chodzi mi o to by nie traktowali kobiety jak klaczy, która sama sobie urodzi, ale pomogli.
Jestes z Pzn? Tylko Polna na ciążę problematyczna. Może lepiej sie rodzi na raszei albo w sw rodzinie ale jak cos nie tak z porodem czy dzieckiem to rozkladaja rece i wysyłają na polna

reklama
Do góry